5 Mart 2013 Salı

Farklı Birşey! : yarisaha.com

Sosyal medyada şikayet ettik durduk medyadan, alevli toplardan işin sahada kalan kısmıyla ilgilenmeyenlerden.. Sonra dedik biz yapalım farklı olsun, gönlümüze göre olsun, insanlar işte bu desin... Yaptık hatta çoktan başladık bile... Başlarken de biz buyuz işte demeyi ihmal etmedik. Amacınız ne lan diyecekler varsa amacımız şudur:

''Merhaba,
Ülkemizde spor yayıncılığı, özellikle 90′ların ortasından itibaren çok büyük bir gelişim ve değişim içerisinde. Özel televizyonların açılması, gazete ve dergi çeşitliliğinin artması ve elbette internet gerçeğiyle birlikte, bireylerin haber alma ve kendini ifade etme imkanları oldukça arttı. Peki günümüzde bu kadar çok yazılı/görsel yayın seçeneği varken, neden bir de Yarı Saha yayına girdi? Bu yazıda sizlere kendimizi ve kuruluş amacımızı anlatmaya çalışacağım.
Yarı Saha bir haber sitesi değil. Alevli topların cirit attığı bir dedikodu kazanı, siparişle haber yapan gazetecilerin sığınağı, saha içini saha dışından manipüle etmeye çalışanların yeri değil. Kendimizle alakalı bilinmesini istediğimiz ilk husus bu. Bu sitede, sizlere kalite sunmaya çalışacağız. Ne yazarsak yazalım, önce kaliteli, ilkeli ve gerçekten saha içiyle ilgili şeyleri yazacağız. Her biri kendi ilgi alanlarında son derece bilgili ve analiz yeteneğine haiz yazarlarımızın amacı, öncelikle doyurucu bir içerik sunmak olacak. Kanımca, sitemizi diğerlerinden ayıracak olan unsurlardan birisi de, yayın çeşitliliği olacak. İskandinavya futbolundan Türkiye Kadın Basketbol 2. Ligi’ne (TKB2L), tenisten NBA’e, TFF 3. Lig’den Uruguay Ligi’ne değin 4 spor branşından (futbol, basketbol, voleybol ve tenis) analizler, raporlar, değerlendirmeler ve incelemeler sizlerle buluşacak.
Hepimizin malumu, spor denince akla futbolun geldiği bir anlayış ile yoğrulduk ve yaşıyoruz, ancak biz bu duvarı aşmak istiyoruz. Özellikle basketbol ve voleybol dallarında çok çeşitli ligler, şampiyonalar ve kategorilerden yazılarla sizlere ulaşmak istiyoruz. Bir yandan da teniste olup bitenleri düzenli olarak sunmak amacındayız. Futbol dalında da çok çeşitli bir yelpaze ile karşınıza çıkma hedefindeyiz. Futbolun politikasını değil, mutfağını size taşımak istiyoruz. Hak ettiği ilgiyi bir türlü göremeyen alt klasman liglerini (PTT 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig) sizlere detaylı ve güncel bir biçimde aktarmaya çalışacağız. Elbette Spor Toto Süper Lig’i de, bütün takımlara yer vererek sizlere sunacağız. Diğer yandan, yazılı ve görsel basında hak ettiği yeri ve ilgiyi bulamayan bazı ligler için de kaynakça yaratma düşüncesindeyiz. Örneğin, iyi kötü bir takipçi kitlesi bulunan İskandinav ligleri ve Güney Amerika ligleri hakkında arşiv niteliğinde bir birikim yaratmayı hedefliyoruz. Bu tarz ligler hakkında Türkçe kaynak bulmak çok kolay değil ve geleceğe yönelik böyle bir altyapı hazırlamak istiyoruz. Avrupa’nın önde gelen liglerinin haftalık değerlendirmeleri de her zaman sitemizde olacak. Kısacası, aktif olduğumuz 4 spor dalında da sizlere özgün, farklı ve iyi paylaşımlar sunmak hedefindeyiz.
Günümüzde spor medyasında fark yaratmak için kullanılan çeşitli yöntemler var. Genelgeçer tavır,”‘şok haber”, “bomba açıklama”, “son dakika” tarzı saha dışı etkenlerle dramatize edilmiş bir habercilik anlayışı. Toplumun fotoğrafını iyi çekmiş olan kişilerin yarattığı bu tarzı reddediyoruz! İdeallerin her zaman kazandığı bir zamanda yaşamadığımızın farkındayız, ancak bu durum çabalamaya engel değil. Okuyanların kendilerine bir şey katacağı, öğreneceği, farkındalık yaratacak, zihin açan bir proje bizimkisi. Yazarlarının bilgi düzeyine güvenen, onların daha da gelişmesi için çaba sarf eden, katılımcı, geleceğe yönelik değerler ve temeller bırakmak isteyen bir oluşum Yarı Saha. Yıllardır sonu gelmeyen klişelerin, tarafsızlık adı altında yapılan en büyük taraflılığın, toplumu biçimlendirmeye çalışan güdümlü haberciliğin tam da karşısında Yarı Saha. Bu prensiplere harfiyen uyacağımıza şimdiden söz veriyoruz.
Yarı Saha artık yayında. Sizlere bilinenden farklı bir şeyler sunmak için yola çıktık. Dilerim planladığımızdan da fazlasını sizlere ulaştırırız. Keyifli okumalar.''
Buyrun ziyaret edin beğenmezseniz geri gelmeyin! yarisaha.com