30 Ağustos 2013 Cuma

Hafta Sonu Futbol Ekranı


30 Ağustos Cuma
19:00 CSKA Moskova - Amkar @ LigTv3 
20:00 Torku Konyaspor - Kasımpaşa @ LigTv 2 
21:45 Bayern Münihn - Chelsea @ Star 
21:45 Eskişehirspor - Galatasaray @ LigTv 
00:00 Rayo Vallecano- Levante @ NtvSpor Smart 

31 Ağustos Cumartesi
14:45 Manchester City - Hull City @LigTv3 
16:00 1461 Trabzon - Adana Demirspor @ Trt1 
16:30 M'Gladbach - Werder Bremen @ Trt HD , Trt Haber 
17:00 Cardiff - Everton @ LigTv3 
19:30 Crystal Palace - Sunderland @ LigTv 2 
19:30 Schalke 04 - Leverkusen @ Trt HD ,Trt Haber 
20:00 Celta Vigo - Granada @ NtvSpor Smart 
20:00 Gaziantep BB - Boluspor @ TrtSpor 
20:00 Kayserispor - Elazığspor @ LigTv3 
21:45 Fenerbahçe - Sivasspor @ LigTv 
21:45 MP Antalyaspor- Bursaspor @ LigTv 2 
21:45 PSV Eindhoven- Cambuur @ Fog Tv 
22:00 Valladolid- Getafe @ NtvSpor Smart 
00:00 Osasuna - Villarreal @ NtvSpor Smart 
00:30 Gremio - Ponte Preta @ LigTv 2 

1 Eylül Pazar
13:00 Real Madrid - Athletic Bilbao @ NtvSpor Smart 
13:30 Groningen - Ajax @ Fog Tv 
15:30 Liverpool - Manchester United @ LigTv3 
15:30 West Bromwich - Swansea @ LigTv2 
16:30 Stuttgart - Hoffenheim @ Trt Haber, Trt HD 
17:00 Balıkesirspor - Denizlispor @ TrtSpor 
17:30 Feyenoord - Roda @ Fog Tv 
18:00 Arsenal - Tottenham @ LigTv 3 
18:00 Espanyol - Real Betis @ NtvSpor Smart 
18:30 Frankfurt - Dortmund @ Trt Haber , Trt HD 
19:30 Beşiktaş - Gaziantepspor @ LigTv 
20:00 Adanaspor - Manisaspor @ TrtSpor 
20:00 Karabükspor - Gençlerbirliği @ LigTv2 
20:00 Real Sociedad - Atletico Madrid @ NtvSpor 
20:30 Çaykur Rizespor - Kayseri Erciyesspor @ LigTv3 
21:45 Akhisar Belediye - Trabzonspor @ LigTv 
22:00 Corinthians - Flamengo @ LigTv2 
22:00 Sevilla - Malaga @ NtvSpor 
22:00 Valencia - Barcelona @ NtvSpor Smart 

tribundergi.com

29 Ağustos 2013 Perşembe

Bundesliga’da Forma Giyen Türk Asıllı Oyuncular


Son yılların yükselen değeri Bundesliga, gurbetçi oyuncular nedeniyle ülkemizde her zaman yakından takip edilen bir lig olmuştur. Yeni sezonda da 18 takımın 13′ünün kadrosunda Türk kökenli oyuncu bulunuyor. Bu isimlere ve onlardan beklentilere göz atalım.
Oyuncuları tek tek yazmak yerine takım takım gidelim ve göz önünde olmayan oyuncular özelinde yazmaya çalışalım.
Borussia Dortmud: İlkay Gündoğan(22), Nuri Şahin(24), Koray Günter(18)
İlkay Gündoğan ve Nuri Şahin gibi isimlerden ayrıca bahsetmeye gerek yok sanırım. Onlar kendilerini sadece Almanya’ya ve bize değil tüm dünyaya kanıtlamayı başarmış durumdalar. Genç stoper Koray ise henüz tam anlamıyla kendini tanıtabilmiş değil. Futbolla yatıp kalkanlar, onu 2011′de Meksika’da düzenlenen U-17 Dünya Kupası‘nda yarı final yapan Türk görünümlü Alman milli takımından hatırlayacaktır. Henüz 18 yaşında olan Koray, bu sezon A takım ile beraber çalışıyor ve sezon içinde yedek kulübesine girmeyi başaracaktır. Klopp gibi bir hocayla çalışma avantajına sahip ancak oynadığı mevki itibariyle az risk alınan bölgenin elemanı olması oynama konusunda dezavantaj yaratıyor. Klopp, son 3 yılda Hummels-Subotic ikilisini sakatlık dışında çok bozmamaya gayret gösterdi. Her şeye rağmen daha çok genç ve Almanya’da çalışılabilecek en iyi hocayla çalışıyor. Geleceğin onun için parlak olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bu sezon için konuşursak, kupa maçlarında forma bulabilir ya da Subotic-Hummels ikilisinin ceza sakatlık durumunda kulübede ilk alternatif olabilir. Oynaması için Dortmund savunmasında salgın hastalık gerekmiyor ancak üst seviye için henüz erken gibi. Kısa ve orta vadede adını duyurması muhtemel. Milli takım seçimi için henüz çok erken ancak çalışmalar şimdiden yapılıyordur muhtemelen.
Hamburg: Tolgay Ali Arslan(22), Hakan Çalhanoğlu(19), Kerem Demirbay(20)
Son dönemde Almanya’nın en iyi altyapısı konumuna yükselen Dortmund’un ürünü Tolgay. Aslında ofansif orta alan oyuncusu olarak Hamburg’a transfer edildi ancak bu sezona savunmanın önünde başladı. Daha geçen sezon neredeyse forvet gibi kullanılan bu adam, Hamburg’un kadro planlaması hataları yüzünden başka pozisyona evrilmeye çalışılıyor. Klopp bunu İlkay’da başarmış ve çok iyi bir oyuncu yaratmıştı ancak Fink, Tolgay’da aynı formülü uygulama konusunda başarısız oldu. Nitekim Fink’in Hamburg günlerinin sonuna geldiğini söyleyebiliriz. Tolgay Ali Arslan ligimizde üç büyükte de rahatlıkla oynayabilecek kapasitede bir yetenek ve halen genç sayılabilir. Onu iyi işleyecek bir hoca ile farklı yerlere tırmanması mümkün ancak Hamburg seçiminin bedelini ödüyor. Bu sezon 11′in değişmezi konumunda bulunan Tolgay’ın milli takım işi ise biraz karışık. Daha önce Alman alt yaş kategorilerinde oynayan gurbetçi oyuncu daha sonra Türk milli takımında oynamaya başladı ancak yeterince ilgi görmemekten şikayet ederek yeniden Almanya ümit milli takımı için oynamaya başladı. Kurallar gereği bir kez daha değiştirme hakkı bulunmuyor. Panzerlerin A takım formasını giymesi önündeki oyunculara bakılırsa pek mümkün görünmüyor ancak ona Almanya’da değer verdiklerini söylemek gerek. Gelecekte yanlış kariyer planlamasının zararını fazlasıyla görecektir.
Hakan
Bu sezon Hamburg’ta top koşturan diğer gurbetçi oyuncu ise Hakan Çalhanoğlu. Bu yaz U-20 Dünya Kupası’nda göz kamaştıran Hakan geçen sezon Karsluher forması ile alt ligde yaptıkları ile herkesin dikkatini çekmeyi başardı. İşlenmesi gereken bir cevher olan Hakan gelecekte büyük bir yıldız olma potansiyeline sahip. Bu sezon Hamburg’ta Fink’in şans verdiği oyunculardan birisi konumundaydı ancak art arda gelen kötü sonuçlar ve kazanma ihtiyacı onu formasından edebilir ya da Fink kendini ve takımını kurtarması için ona daha fazla güvenebilir. Bunu bekleyip göreceğiz. Hakan için bu sezon  Bundesliga’ya alışma sezonu olacak. Gelecek sezon onun üzerine takım kurarlarsa bu benim adıma şaşırtıcı olmaz.
Kerem Demirbay da Dortmund altyapısından yetişen oyunculardan birisi ve bu sezon Hamburg’a katıldı. Hamburg’un transfer plansızlığı nedeniyle bu sezon forma bulması zor görünüyor zira takımda savunma yönü kuvvetli orta saha ve yeteri kadar kanat oyuncusu yokken bol bol ofansif orta saha bulunuyor. Kadroda bulunan 3 Türk asıllı oyuncu da neredeyse aynı bölgenin oyuncusu ve bunların içinde en zayıf halka Kerem. Bu takımda Van Der Vaart’ın da bulunduğunu söylemek gerek. 20 yaşındaki oyuncu geçen sezon Dortmund ll’de 30′a  yakın maç oynadı ancak bu sene 10 kez forma bulması sürpriz olur gibi görünüyor. Türkiye’nin alt yaş kategorilerinde de zaman zaman forma bulan Kerem, bu seviyede tutunacak gibi görünmüyor. Her şeye rağmen sezon uzun ve sürprizler yaşanabilir.
Bayer Leverkusen: Ömer Toprak(24), Emre Can(19), Levin Öztunalı(17)
Son iki yıldır ligin istikrarlı takımlarından olan Leverkusen’de Ömer’den bahsetmeye gerek yok sanırım. Bayer’in ve Milli Takımın banko oyuncusu konumunda. Emre Can ve Levin ise bu sezon takıma katılan isimler.
Emre Can, geniş Bayern Münih kadrosunda şans bulmakta zorlanacağını anlayınca Leverkusen’e imza attı. Bayern’in gelecek sezonlarda onu geri almak için opsiyonu mevcut zira ondaki potansiyel herkesin malumu. Leverkusen cephesi de ona olan güveni göstermek ve belli bir misyon yüklemek adına 10 numaralı formayı onun üzerine giydirdi. Orta sahada görev almasına karşın çok fonksiyonlu olan ve savunmanın kanatları ile ortasında görev alabilen Emre tam anlamıyla bir joker. Onu ilk aşamada orta alanda düşündüklerini söyleyebiliriz. Ancak şöyle bir sorun var ki orta saha rotasyonu fazlasıyla kalabalık ve Emre şu anda ilk tercih değil. Bu sezon içinde bol bol forma bulmasını beklenen bir durum ve onun için kendini ispat zamanı. 2011′de Meksika’da Alman U-17 takımının kaptanı ve en iyilerinden bir tanesiydi. Şimdi kendini en üst seviyede göstermek isteyecektir.
oeztunali_lev_scf_920
Levin Öztunalı da, tıpkı Emre gibi Leverkusen’e bu sezon katıldı. Hamburg efsanesi Uwe Seeler‘in torunu olan Levin’in Hamburg’tan ayrılması büyük sürpriz oldu zira Almanya ve Hamburg efsanesi olan dedesinin izinden gitmesi bekleniyordu. Dedesi 4 Dünya Kupası’nda formaya giyen ve hepsinde gol atma başarısı gösteren bir efsane! Levin ligin ilk maçında sonradan oyuna girerek 17 yaşında olmasına karşın yeteneklerine ne kadar güvenildiğini göstermiş oldu. Bu sezon Emre ile çakışmaları mümkün ve çok uzun süreler alması beklenmiyor.
Sonuç olarak Bayer, Emre ve Levin gibi iki büyük cevhere sahip ve onları işleyerek takımı zirveye taşıyabilir. İki oyuncunun da Alman milli takımını ilk sıraya koyduğu bilinen bir durum. Özellikle Levin dedesinden dolayı Yarı Alman olmaktan öte bir durumda! Emre Can ise, ancak Almanlar istemezse bizim olabilir…
Werder Bremen: Mehmet Ekici(23), Özkan Yıldırım(20)
Nürnberg günlerinde gösterdiği performansla dikkatleri üstüne çeken Mehmet, o dönem Bayern Münih oyuncusuydu. Takımda tutalım mı satalım mı derken Bremen’e 5 milyon euro karşılığında yolladılar. Birçokları Bayern’in pişman olacağını düşünüyordu ancak pişman olan taraf, sahada yarım milyonluk katkı vermeyen oyuncuya tam beş milyon bayılan Mızıkacılar oldu! Mehmet, Nürnberg’te İlkay Gündoğan ile beraber oynarken ışıldayan oydu ve İlkay daha vasat bir oyuncuydu. O günlerden bu yana İlkay, Dortmund ve Real Madrid ile adı anılır bir seviyeye çıkarken Mehmet, Bremen’de Mustafa Sarp’tan hallice oldu. Werder Bremen onu gözden çıkarmadı ise bu onun için ödenen 5 milyonun yüzü suyu hürmetineydi. Bu sezon yeniden bir şansı var zira Kevin de Bruyne kiralık geldiği Chelsea’ye geri döndü ve rolü biraz daha arttı. Sezona 3 maçta da forma giyerek başlayan Mehmet Ekici halen 23 yaşında ve mental sorunlarını çözerse bu sene onun yeniden sıçrama yılı olabilir. Bremen şu sıralar onun için iyi bir ortam gibi görünmese de takımı performansıyla ısıtma şansına sahip!
yildirimekicivonhinten630
Özkan Yıldırım ise bir çok futbol sever için pek bilinen bir oyuncu değil. Geçen sezonun ortasında takımın Antalya’da yaptığı kampta sakatlık sonrası kendini gösteren ve bir çok maçta 11′de şans bulan Özkan, sezon başında sözleşmesini yenileyerek takımda kaldı. Mesut Özil’in Bremen günlerinden esintiler sunan Özkan, bu sezon bolca fırsat bulacaktır. Kariyer gelişimi için bulduğu şansları iyi değerlendirmesi geleceğe daha umutlu bakmasını sağlayabilir. Bu arada Almanya’nın alt yaş kategorilerinin hepsinde forma giyen Özkan için girişimimiz var mı bilgim yok ancak gelecekte kucağımıza düşmesi muhtemel oyunculardan bir tanesi.

28 Ağustos 2013 Çarşamba

Pablo Martin Batalla


Ntvspor'da 90+ programını izlerken Sneijder-Batalla kıyaslaması yapıldı ve bazı özelliklerini sevmememe rağmen bu ülkenin nabzına göre şerbet verebilme kabiliyeti nedeniyle takdir ettiğim Mehmet Demirkol, Batalla tanımlaması yaptı.

Batalla bu ülkede her takım taraftarının sevdiği ve takımında görmek istediği bir oyuncu. Buna rağmen kesin alalım diyende pek yok zira onu Bursa'da izlemekte büyük keyif. Tanımlamaya gelecek olursak,

Batalla'nın Galatasaray maçında Enes'e attırdığı gol üzerinden:

Burak Yılmaz gibi savunma arkasına koştu, Sneijder gibi asist yaptı. Alex gibi şut atıyor, Fernandes gibi korner kullanıyor. Selçuk İnan gibi efektif...

Batalla'yı izlemek gerçekten büyük keyif. Bir kaç yıl içinde Türk vatandaşlığı alma hakkı kazanacak ve Arjantin'e seçilme şansı düşükken milli takım için mükemmel olabilir. Gerekirse özel bir madde ile bugün alınması bile gündeme gelebilir. Umarım uzun yıllar Türkiye'de kalır ve biz onu izlemeye devam ederiz. Yarın Fenerbahçe aldı deseler koşar formasını alırım. Yok kariyerinin sonuna kadar Bursa'da kalacak deselerde formasını koleksiyona katmak isterim. Büyük adamsın bu ülke için saha içiyle dışıyla, herşeyiyle ikinci bir Alex'sin Batalla!