25 Temmuz 2013 Perşembe

Guardiola'nın Götze Planı


Alman Bild Gazetesi'nin iki ay evvel  gece yarısı verdiği haber, futbol dünyasında şok etkisi yarattı. Bayern'e son yıllarda tek kafa tutan takım olan Dortmund'un harika çocuğu Mario Götze Bayern'e transfer olmuştu. Bu durum aslında Almanya için alışıldık bir şey zira Bayern, yıllardır ligin kalburüstü oyuncularını toplamıştır. Bayern'in yeni hamlesinin nedeni, Guardiola'nın gelecek sezon kuracağı sistemde yeni bir Messi'ye ihtiyacı olmasıydı ve o oyuncu da Süper Mario'dan başkası olamazdı.
Bayern, Götze'yi kadrosuna katarken 36 milyonluk serbest kalma maddesini devreye soktu. Eğer böyle bir madde olmasa kasalarından onu almak için 60 milyonu çıkarmak zorunda kalabilirlerdi. Dortmund taraftarı hayal kırıklığına uğrasa da, geçtiğimiz sezon Marco Reus'u 17 milyon €'luk serbest kalma maddesini ödeyerek aldıklarını hatırlayınca durumu anlamalarından başka çare kalmadı. Götze'nin ailesinin Bavyeralı olmasının da bu transferde katkısı olmuşa benziyor.
Guardiola'nın Oyun Planı
Barcelona'da her şeyi kazandıktan sonra Bayern'e geçen Pep'i zorlu bir mücadele bekliyor. Zira yeni takımı onun büyüttüğü sistemi paramparça ederek Şampiyonlar Ligi'nde finale çıkmakla kalmadı, kupayı da kazandı. Diğer yandan, ligi açık ara kazandılar ve bonus olarak da Almanya Kupası'nı listeye eklediler. Bunlardan daha önemli olansa tüm dünya onları hayranlıkla izlerken, bu takımın Pep'in kusursuz  hale getirdiği Barça'yı izlemekten daha keyifli olduğu fikrinde birleşmesiydi belki de.

24 Temmuz 2013 Çarşamba

(6)57!

İlker Akın, Türk futbolunun son 25 yılını yazı dizisi halinde yazdı ve harika bir şey çıktı ortaya. Milli takımın nereden nereye geldiğini ve tekrar nereye doğru gittiğini görmek için tavsiye ederim. Özellikle yaşı nedeniyle seksenler ve doksanları iyi bilmeyenler için bire bir!

Yazının ilk bölümüne buradan ulaşabilirsiniz! >>> PART 1


22 Temmuz 2013 Pazartesi

Kanatlananlar | Red Bull Salzburg

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi ön elemesindeki rakibi Salzburg'u Oğuzhan Oğuz kaleme aldı.

2005 yılında Salzburg'u satın alan Red Bull, o esnada 'bu kulüp an itibariyle tarihi olmayan yepyeni bir kulüp' demişti. Kulübün armasındaki mor renkleri silen ve tamamen yeni bir forma tasarlayarak çok farklı bir hava veren kulüp sahipleri, her taraftar tarafından hoşgörüyle karşılanmadı elbette. Hatta kulüp seyircileri iki kutuba ayrıldı. Birincisi yeni oluşumu destekleyen "Kırmızı-Beyazlılar", diğeri de yeni düzene tepkili olan ve eski düzeni isteyen "Mor-Beyazlılar" idi. Kulübe eski renklerini ve havasını geri vermek için o grubun yönetimle girdiği müzakereler sonuçsuz kaldı ve eninde sonunda kulübün Red Bull döneminden önceki adı olan SV Austria Salzburg adında yeni bir kulüp kurdu o taraftarlar.