26 Mayıs 2012 Cumartesi

Fenerbahçe'nin Yeni Göz Bebeği: Salih Uçan



Geçtiğimiz günlerde Bucaspor'dan 1.5M € karşılığında Fenerbahçe'ye transfer olan Salih Uçan'ın eski adı ile Bank Asya Liginde yaptığı asistler ve attığı gollerin derlendiği bir video hazırlanmış. Müthiş pas zekası ve forvette etkinliği ile " Alex'in koşan ve dribbling yapan hali" benzetmesini tasdik eden özelliklere sahip. Önümüzdeki sezon da Bucaspor'da mücadele edecek olan Salih'in Fenerbahçe'ye çok şey katacağı daha şimdiden belli... 

Transferin Adı; FENERBAHÇE!


Fenerbahçe geçen “vahşet” sezonunu ardından –sil başta- politikası ile bütün olumsuzlukları bir kenara bırakıp, sezon biter bitmez transfere hız verdi. Ali Koç’un bugün yaptığı açıklamada “Transfer için bu sezon hazırlıklıyız” sözleri, atılan adamların ne derece doğru olduğunun göstergesi. İsmi geçen veya anlaşmaya yakın olduğumuz futbolcuları kısa kısa değerlendirmeye başlayalım…

Mehmet Topal
Belki de Fenerbahçe ile adı anılan en “önemli” isim. Çünkü; kariyerine baktığımızda belli bir seviyeye gelmiş, kısacası kendini kanıtlamış  ve Milli takım seviyesinde bir oyuncu. Galatasaray’a geldiği günde bu yana sürekli kendini geliştiren ve “Türk oyuncuları” arasında mevkisinin en iyilerinden…. Emre’nin takımdaki durumu ve orta sahada istenilen rotasyonun bir türlü yakalanamaması bu mevkide alternatifin fazlalaşması gerektiğinin göstergesi. Bu açıdan baktığımızda da yabancı konteyjanı kullanılmadan takıma yapılacak en iyi takviyenin Topal olacağı su götürmez bir gerçek. Adı medyada sık geçiyor ve “anlaşma yakın” deniliyor. Transferi gerçekleşmesi halinde sevinirim. 3 kulvarda boy gösterecek takımımızın orta saha alternatifleri ne kadar fazla olursa o kadar iyi.
Hasan Ali Kaldırım
İstikrar abidesi… Son yıllarda Fenerbahçe – Kayserispor arasındaki transfer silsilesine katılması muhtemel bir isim daha. Kayserispor, Türk futboluna “müthiş değerler” katmaya devam ediyor. Geçtiğimiz sezon Kayseri’nin “En değerli futbolcuların” başında gelen Hasan Ali’nin Fenerbahçe’ye çok yakın olduğu konuşuluyor. Andre Santos’tan sonra takıma Ziegler’i takıma dahil eden Fenerbahçe’nin bu mevkide alternatif aradığını ve bu mevkide de Türk oyuncu kullanmak istediği biliniyor. Aykut hocanın da bu mevkide düşündüğü ilk isim olduğu söyleniyor. İstikrarı ve defansta olduğu kadar hücumda da etkili olması Hasan Ali’yi özel kılıyor.
Soner Aydoğdu
Belki de transferine en çok sevindiğim isim oldu Soner. Geçen sezon takıma katmak istenmişti Fenerbahçe fakat kısmet bu sezona imiş. Günümüz futbolun en önemli mevkisi olan orta sahanın bütün özelliklerini taşıyan ve tam bir takım oyuncusu olan Soner’in şans bulduğu sürece takıma müthiş katkı vereceği düşüncesindeyim. Aykut hocanın son 2 yılda izlediği “müthiş transfer politikasının” eserlerinden biri de Soner olacak, inşallah. 3 kulvarda yarışacak olduğumuzu düşünür isek orta sahada alternatif bolluğu her zaman adına iyi bir seçenek olacaktır. Soner’de gün gelecek ve bu takımda bir çok maça ilk on birde başlayacaktır. Yeter ki zaman ve gayret. Gerisi kendiliğinde gelir.

Salih Uçan
Doğrusunu söylemek gerekir ise ; bugüne kadar hiç maçını izlemedim. Teknik, taktik açıdan yorumlamayabilmemiz için net 3-4 maç izlememiz gerekir fakat Salih’i izleyenlerin yaptığı yorumlar da ortada. Alex’in “dribbling yapıp, koşan hali” olarak belirtilen Salih’in Fenerbahçe’ye çok şey katacağı aşikar. Yıllardır “Genç oyuncu mezarı” olarak görülen Fenerbahçe’nin, Salih’ten sonra bu uğursuz yaftayı atmasını temenni ediyorum. Günümüzde bir çok büyük takım artık alttan gelen oyuncular ile başarı sağladığını düşündüğümüzde bu tarz yetenekli ve genç oyuncuları takımda daimi olarak görmek tek istediğimiz. Yönetim üzerine düşeni yaptı ve bu “müthiş önemli parçayı” takıma dahil etti. Gerisi mi ? ; Gerisi Aykut hocaya kalmış.

Sercan Saraer
İsmini ilk defa geçen gün oynanan Milli maçta duyduğum Sercan “Vay be” dedirten bir isim oldu. Bir çok otorite tarafından “başarılı” görülen Sercan’ın, Gürcistan karşısında sergilediği futbol ise şahane idi. Bilhassa onunla başlayan atakların tehlikeli pozisyona dönüşmesi, hücumda ne derece aktif olduğunun göstergesi niteliğinde idi. Milli maçın ertesinde ismi direk FB ile anıldı ve 1.5M € gibi bir mebla ile takımı ile anlaştığı öne sürüldü. Son 2 yıldır Mehmet Topuz’dan sağ açık yaratmak isteyen Aykut Kocaman için sağa müthiş bir alternatif hatta direk ilk on bire girecek bir isim olabilir şayet takıma dahil edilir ise Sercan. Transfer politikamıza baktığımızda sürekli gençlere yönelik hamleler yapan FB yönetimi Sercan’ı da takıma resmi olarak dahil etmesi halinde çok büyük bir işe imza atmış olacaklar. Bekleyip görelim.  

25 Mayıs 2012 Cuma

Guardiola Giderken

Pep Guardiola bu akşam Kral Kupası finalinin ardından Barcelona'ya veda edecek. Katalan kulüpteki kariyerini sona erdirirken koleksiyona bir kupa daha koymak istiyor. İspanyol Marca gazetesi Pep'in gidişinin şerefine grafiklerle onu anlatmış. Öyle İspanyolca bilmeye gerek falan yok rahatlıkla anlaşılıyor her şey. Sadece daha büyük görebilmek için grafiklerin üstüne tıklamanız yeterli.



Pep giderken arkasında her kupadan en az iki tane bırakıyor. Sadece Kral Kupası hariç! Bu akşam tekrar kazanırsa o da yalnız kalmayacak. Zaten tek kupasını da finalde Bilbao'yu yenerek almıştı ilk geldiği yıl!
Dikkat çeken diğer ayrıntı transferlere harcadığı para. Alt yapı, La Masia falan diyoruz ama epey de para dökülmüş yani. Hepsi kabul edilebilir ancak İbrahimoviç'e verilen para ve 1 yıl içinde harcanması kabul edilebilir bir şey değil. Güle güle Pep yolun açık olsun. Sana son sözüm umarım bu gece kupayı alamazsın!

FB, Cemaat, Hükumet, İnsafa Davet!

Cemaat..
Aklına ne geliyor ilk?
Fethullah Gülen?  Ergenekon? Fenerbahçe?
Hepsi mi yoksa!
***
Yukarıdaki fotoğraf Zaman Gazetesinin Cemaatin Fenerbahçe'yle alakasını olmadığını anlattığı ''insafa davet'' adlı haberindeki görüşü alınan isimleri gösteriyor!  
Peki kim bunlar?
Hükümet yalakaları! Ağır mı oldu? Olsun...
Peki bu adamlar ne iş yapar?


Ali Şen: İş adamı.. Hükumetle arası sağlam ve Ruslarla doğazgaz işi yapar. Bir sorun çıkarsa ''abi hallediver'' denilir. Halleder!
Nihat Özdemir: İş adamı.. Türkiye çapında hükumetin en iyi yaptığı iş olan yol yapma konusunda ihaleler alır ve yapar. (Limak) İşi kim verir? Hükümet!
Cihan Kamer: Atasay Kuyumculuk'un sahibi..  Başbakanla yakın ilişkisi olduğu biliniyor. Arayı bozmayı asla istemez! Şimdi komplo teorisi kurmuş olacağım belki ama arabasının plakası AK'mış!
Şadan Kalkavan: Eski yönetici.. Gemicik'lerle uğraşıyor! Rize'li.. Hem hemşeri hem yatırımcı!
Fettah Tamince: Rixos otelleri sahibi.. Genç yaşta zengin olanlardan. Gülen'i Amerika'da ziyaret ettikten sonra işleri bir anda açılmış. Kazakistan'da inşaat şirketleri var. 12 Otelinde her yaz AKP'liler konaklıyor!! Bu arada en son Star Gazetesi ve Kanal 24'ü satın alacağı konuşuluyordu. Ne oldu o iş? Bilen haber verirse sevinirim..
Halil Ergün: Tiyatro ve sinema sanatçısı.. Onun dışında? Referandumda ''yetmez ama evet'' diyen kesimdendi. ''Bana Tayyipçi diyorlar desinler. Ben onun özgürlükleri geliştireceğine inanıyorum!''
Ahmet Çakar: Tanıtmama gerek var mı? Arkadaş yıllarca temiz futbol peşinde koştu durdu. Futbolu kirletmekten başka ne yaptı peki? Bu yıl Beyaz Tv'de ROK ile beraber çıktı karşımıza. Bol bol futbol konuştular! Say Beyaz Tv kimindi? Aaa tesadüfe bak sen! Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek'inmiş.  Yolun sonu yine çıktı hükumete...


Diğer iki isim hakkında bilgim yok o yüzden bir şey demeyeceğim. Ancak Ercan Saatçi son açıklamasına kadar Fenerbahçe'yi savunurken ne oldu da karşısında durduğu Baransu'nun tarafına geçti anlamadım.. Yeni albüm sözü mü aldı yoksa seni kanallardan birine yorumcu yaparız mı dediler acaba?


Şimdi sormak istiyorum Zaman Gazetesine!


Başlığınız noktasına virgülüne dokunmadan şuydu:
''Cemaat Fenerbahçe'yi ele geçiriyor iddiasına tepki yağdı:İnsafa davet''
Burda bir sorun yok de mi? Peki hemen altında şu giriş var:
''Şike soruşturmasıyla gündeme gelen ve son dönemlerde bazı çevrelerin provokasyon amaçlı kullanmaya başladığı "Cemaat Fenerbahçe'yi ele geçiriyor." iddiasına toplumun bütün kesimlerinden tepki yağıyor.''


Zaman Gazetesi toplumun bütün kesimlerinden bilgi almış sözde. Hepsi tek tek ''Cemaatin Fenerbahçe ile ne işi olur'' demeye getiriyor işi. Hepsine eyvallah da ben şu kısmı anlamadım. Bu isimler nasıl toplumun tüm kesimleri oluyor?
Bu adamların hepsi hükumetle dolayısıyle sizinle iş birliği içindeler. Küçük bir matematik hesabından toplumun yarısı diyelim biz şuna. Eh ne de olsa son seçim öyle söylüyor!


Siz bu haberi kimin için yaptınız? Toplumun bütün kesimleri için mi yoksa her gün gazetenizi bir şekilde eline alanlar için mi? Okumasa bile yemek yerken altına serip gözüne takılır diye mi düşündünüz? Sizden şüphe mi ettiler. Yoksa tabandan cemaat harbiden Fenerbahçe'ye karşı mı soruları geldi.. Onlara böyle bir şey olmadığını Fenerbahçeli yönetici ve tanıdık isimlerle anlatma kararı almışsınız belli ki.


Cemaat'in gerçekten Fenerbahçe ile alakası yok öyle mi? O zaman  neden bu telaş? Neden içinde Fenerbahçeli yöneticilerinde olduğu göz boyayıcı bir gruba açıklamalar yaptırıyorsunuz. Neden korkuyorsunuz? Bunlar yeterli değil elbette sadece bunlara bakarak alakası var denilemez ama sizinle iş birliği içinde olan bir kaç adamı yan yana getirerek ''Cemaat saygın bir topluluk, Fenerbahçe ile işi olmaz'' diyerek uyutamazsınız milleti. Bu kadar kolay değil o işler. 


Bizim derdimiz Fenerbahçe değil Aziz Yıldırım derseniz inanırım. Emre Belözoğlu transferi sonrası Aziz Yıldırım'a sorulan soru: Aziz Başkan, Emre'nin transferi sonrası cemaat son kale denilen Fenerbahçe'ye sızmakta mı?
Aziz Yıldırım'ın cevabı net! ''Fenerbahçe'ye, Fenerbahçe'nin 'F'si dışında başka bir 'F' giremez!!


Her şeyin başlangıcı bundan sonrasına denk geliyor. Ben inanmadım aslında. ''Lan ne işi olur cemaatin Fenerbahçe ile'' dedim. Yanılmışım.. Aziz Yıldırım'ı devirmenin yolu elbette takımın başarısızlığıydı. Önce Aziz Yılmaz olayı çıktı. Tutmadı.. Kulüpten ihraç edildi. Sonra Trabzonspor şampiyon olsun Fenerbahçe geride kalsın muhabbeti. Hükumetten envayi çeşit bakan ve milletvekili basında açıklamalar yaptı. O sene bu sene muhabbetleri falan filan. Yine tutmadı...  


Belli ki yedek plan varmış cepte. Yasa dışı dinlemeler ve takiplerle bilgiler belgeler toplanmış. 3 Temmuz sabahı düğmeye basıldı! Aziz Yıldırım ve bir çok isim göz altına alındı. Ertesi gün polisten resmi açıklama: 18 maçta şike ve teşvik olduğunu belgeledik! Düşünüyorum önce biraz.. Olur mu lan yaparlar mı böyle bir şey? Daha bir iki ay önce şike ve şiddet yasası çıksın diye en çok uğraşan adamlar değil mi bunlar? Sonra maçlar geliyor gözümün önüne. Gaziantep maçı son anlar skor 0-0 ve direkten dönen top Stoch'un önüne düşüyor, atıyoruz! Buca'da ecel terleri döküp kıçımızı yırtıyoruz kazanmak için.. Tribünde oturan polisler o maçın skorunu biliyorlarmış. Bu yüzden gülerek izlemişler. Keşke bana da haber verselerdi be. Ben izlerken kalpten gidiyordum yazık değil mi bana? Eh sonra ne oldu peki? Bu maçlar iddianamede yok. Hassiktir çekiyorum sesli sesli tam o anda. Peder geliyor diğer odadan gözümün içine bakıyor. -Ne oldu oğlum? -Bilmiyorum baba bilmiyorum...


Hala bilmiyorum ne olduğunu. Aziz Yıldırım bu kadar büyük bir adam mı? Benim için zaten büyük ama cemaatin hedef alacağı, hükumetin yok edilmesine sessiz kalacağı kadar büyük bir adam mı? Öyleymiş demek ki...


3 Temmuz'dan bu yana neredeyse bir yıl oldu! Fenerbahçe taraftarı belkide tarihte görülmemiş bir direniş sergiledi.  Adliye önünde cop yedi, Çağlayanda plastik mermi, Saracoğlu'nda biber gazı.. Polis baş düşmandı artık. Polis teşkilatında cemaatin etkinliğini bilmeyen yok. Fenerbahçe taraftarı da biliyor elbette. Her kötü muamelede bunun Fenerbahçe'ye karşı bir operasyon olduğu fikri güçlendi. Gelinen noktada polis mağdur, Fenerbahçe taraftarı terörist! Uludere'de hayatını kaybeden 34 masum mecliste tartışma konusu, onlar bu ülkenin vatandaşı ama sokaklarda sürekli şiddet gören Fenerbahçe taraftarı terörist...


Konu çok dağıldı sonuna gelirken. Zaman gazetesi cemaate karşı söylenenlere karşı ''İnsafa Davet'' diyor. Evet sizleri insafa davet ediyorum. Alakanız varsa zaten kanıtlanamaz bu biliyorum ama yoksa da durdurun bu anlamsız şeyleri. Hükumet, polis ve diğer güçleri ile yapılan bu zulme son verin artık. Sizin yaptığınız her hamle ters tepecek. Çünkü bu insanları bu operasyonun varlığına -yoksa bile!- inandırdınız.  Bu insanlar sıradan vatandaş sadece Fenerbahçe'ye gönül vermişler. Hesapları kitapları yok ama sizde olmayan bir güçleri var! Sandık!! 


Son olarak ben inançlı bir insanım. Sorarsak sizde öylesiniz. Ama artık şüphe ediyorum aynı Allah'a inandığımızdan! Çünkü benim inandığım Allah zulmetme, kul hakkına girme, hesap peşinde koşma diyor. Hesap günü elbet gelecektir diyor. Belli ki sizinki demiyor.. 


Zulümle kimse abad olmamıştır, olmayacaktır. Çok şükür ki hesap günü vardır, haktır ve gelecektir. Görelim mevla neyler, neylerse güzel eyler...

Messi'nin Kurbanları: Ronaldinho & Maradona

Ronaldinho ve Maradona...
Brezilyalı yıldız şundan bir kaç yıl evvel dünyanın en iyisi olarak niteleniyordu. Genç jenerasyon onun için ''İzlediğim en iyi oyuncu'' diyecekti. Sonra Messi diye bir çocuk çıktı oynadığı takımda. Veliahtı olarak gösterildi. Sonra ayrılmak zorunda kaldı daha 28 yaşındayken. Belkide Messi'nin varlığı ondan kolay vazgeçilmesini sağlamıştı. O gittikten sonra Messi önce Maradona seviyesine çıktı sonra Tanrı'yı aşıp uzaylı oluverdi. Roni ise Milan'da da tutunamadı ülkesine döndü. Şimdilerde gözden uzak unutuldu bile...


Maradona için ise durum belkide daha vahim. Yıllar boyunca en iyi olarak gösterildi. Benden önceki çocuklara anlatıldığı gibi bana da anlatıldı. Ondan daha iyisi gelmez deniyordu ama Roni'nin sonunu hazırlayan o genç çocuk büyüdü ve en iyi dedirtti kendine. Şimdilerde Maradona diyende var Messi diyende ama kantarın Messi tarafı her geçen gün biraz ağır basıyor. Bu sezon ligde attığı 50 gol sonrası fikrini değiştirenlerin sayısı oldukça fazla.


İki 10 numara bunu hayal etmiyorlardı belki. Ronaldinho Messi'nin yeteneğini gördü ama taraftar kendisine taparken bu günleri hayal etmemişti. Maradona ise arada sırada Pele ile atışıp eğleniyor, ama tahtından hiç inmiyordu. Avantajlıydı çünkü en büyük rakipleri Pele ve Di Stefano'nun nerdeyse renkli videosu bile yoktu. Ama Messi'yi tüm dünya aynı anda izliyor ve her hareketine tanıklık ediyor. Kaybedenler kulübüne hoş geldiniz eski krallar!

24 Mayıs 2012 Perşembe

Fenerbahçe'nin Transfer Dosyası

Ligin sona ermesinin ardından transfer dedikoduları yavaş yavaş başladı. Gazetelerimiz yine çok büyük isimleri kulüplerimize getirmeye devam ediyor ancak kulüpler yıldızlardan çok öncelikle yerli isimleri kadroya katma planındalar. Zaten yıldız getirelim taraftarı coşturalım furyası sona ermek üzere... Bunu en son uygulayan Beşiktaş'ın hali malumunuz!


Fenerbahçe transfere en hızlı giren kulüp oldu. Gençlerbirliği'nden Soner'le büyük ölçüde anlaşılmasından sonra Kayseri'nin sol beki Hasan Ali için girişimler sürüyor. Uzun zamandır Beşiktaş'la anılan Bucasporun genç yeteneği Salih son hamle oldu. Beşiktaş'ta ki karışıklık belkide onu Fenerbahçe'ye götüren etken oldu. Fenerbahçe'nin yerli piyasasında peşinden koştuğu diğer isim ise Alper Potuk.


Salih Uçan henüz 18 yaşında ve orta sahanın ortasında görev alıyor. Transfer büyük oranda gerçekleşti ancak geleceği halen belirsiz. 1,4 milyon+Okan Alkan'ın kiralık verileceği konuşuluyor. Ayrıca gelecek sezon Fenerbahçe kadrosunda mı olacak yoksa Buca'da kiralık olarak devam mı edecek bunu yakında göreceğiz. Soner transferinin gerçekleştiğini düşünürsek ve Alper Potuk'ta alınabilirse eğer forma şansı hiç yok gibi o yüzden Buca'da en azıdan bir yıl daha kalıp kendini geliştirebilir. 


Alper Potuk transferi ise biraz karışık. Oyuncu ile neredeyse bütün büyük kulüpler ilgileniyor. Devre arasında ne oldu da son anda gelmedi halen tam bilmiyoruz. Bu konuda bir çok spekülasyon oldu. Eğer alınabilirse Fenerbahçe'nin yıllardır sorun yaşadığı orta saha sorunu çözülecek. Soner ve Alper takımı hem gençleştirecek hem de iki yönlü oyuncu sayısını artıracak. Diğer bir sorun Emre konusu. Kalıp kalmayacağı hala belli değil. Ücretinde büyük indirim isteniyor ve sözleşme süresi de önemli.


Sarı-Lacivertli ekip eğer yerli piyasada adının geçtiği isimleri kadrosuna katabilirse gelecek sezon oldukça alternatifli bir kadrosu olacak. Orta alana ve sağ tarafa kaliteli yabancılar alınması gündemde. Defansta ise Yobo ve Ziegler ile devam edilecek gibi. İlerleyen zamanlarda daha geniş inceleme yaparız şimdilik durum bu. Bu arada Sercan Sararer'de milli takımda ilk maçında oldukça göz kamaştırdı. Listede yoksa bile bu oyundan sonra eklenebilir.

Avrupa'da Gol Kralları


SPOR TOTO SÜPER LİGPREMIER LEAGUE (iNGiLTERE)

38. hafta sonunda
Burak YılmazBurak Yılmaz
Hücum
Trabzonspor
33
P. WebóP. Webó
Hücum
İstanbul BB
15
Eneramo MichaelEneramo Michael
Hücum
Sivasspor
15
Hervé TumHervé Tum
Hücum
Gençlerbirliği
15
Diomansy KamaraDiomansy Kamara
Hücum
Eskişehirspor
15
Robin van PersieRobin van Persie
Hücum
Arsenal
30
Wayne RooneyWayne Rooney
Hücum
Man. United
27
Kun AgüeroKun Agüero
Hücum
Manchester City
23
Aiyegbeni YakubuAiyegbeni Yakubu
Hücum
Blackburn
17
Emmanuel AdebayorEmmanuel Adebayor
Hücum
Tottenham
17

LA LIGA (İSPANYA)SERIE A (İTALYA)
38. hafta sonunda38. hafta sonunda
Lionel MessiLionel Messi
Hücum
Barcelona
50
Cristiano RonaldoCristiano Ronaldo
Hücum
Real Madrid
46
Radamel FalcaoRadamel Falcao
Hücum
Atl. Madrid
24
Gonzalo HiguaínGonzalo Higuaín
Hücum
Real Madrid
22
Karim BenzemaKarim Benzema
Hücum
Real Madrid
21
Zlatan IbrahimovicZlatan Ibrahimovic
Hücum
Milan
28
Diego Alberto MilitoDiego Alberto Milito
Hücum
Inter
24
Antonio Di NataleAntonio Di Natale
Hücum
Udinese
23
Edinson  CavaniEdinson Cavani
Hücum
Napoli
23
R. PalacioR. Palacio
Hücum
Genoa
19


BUNDESLIGA (ALMANYA)LIGUE 1 (FRANSA)
34. hafta sonunda37. hafta sonunda
Klaas-Jan HuntelaarKlaas-Jan Huntelaar
Hücum
Schalke
29
Mario GomezMario Gomez
Hücum
Bayern Münih
26
Robert  LewandowskiRobert Lewandowski
Hücum
Borussia Dortmund
22
Lukas PodolskiLukas Podolski
Hücum
Köln
18
Claudio PizarroClaudio Pizarro
Hücum
Werder Bremen
18
NenêNenê
Orta Saha
PSG
21
Olivier GiroudOlivier Giroud
Hücum
Montpellier
21
Eden HazardEden Hazard
Orta Saha
Lille
17
Licha LópezLicha López
Hücum
Lyon
15
Pierre-Emerick AubameyangPierre-Emerick Aubameyang
Hücum
AS Saint-Etienne
15


UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİUEFA AVRUPA LİGİ


Lionel MessiLionel Messi
Hücum
Barcelona
14
Mario GomezMario Gomez
Hücum
Bayern Münih
13
Cristiano RonaldoCristiano Ronaldo
Hücum
Real Madrid
10
Karim BenzemaKarim Benzema
Hücum
Real Madrid
7
Bafetimbi GomisBafetimbi Gomis
Hücum
Lyon
6
Klaas-Jan HuntelaarKlaas-Jan Huntelaar
Hücum
Schalke
14
Radamel FalcaoRadamel Falcao
Hücum
Atl. Madrid
12
AdriánAdrián
Hücum
Atl. Madrid
10
Fernando Llorente TorresFernando Llorente Torres
Hücum
Bilbao
7
Jonatan Ezequiel CristaldoJonatan Ezequiel Cristaldo
Hücum
Metalist
7
Kaynak: goal.com

1 Salonu 3 Takım Kullanıyor



Son günlerde Beşiktaş'ın İnönü'yü bakıma alacağı sürecte TT Arena'da oynama isteği gündemde. Taraftar olmaz diyor, yönetim kararsız, Terim bana kalsa veririm.. Basketbolla ucundan kıyısından alakası olan bir adam bile Staples Center'ı bilir. Los Angeles'ta ki salonu çoğunluk sadece basketbol için sanır ancak öyle değil. Salonu ezeli rakipler LA Lakers ve LA Clippers basketbol maçlarında kullanıyor. Şehrin buz hokeyi takımı LA Kings'te iç saha maçlarını bu salonda oynuyor. Eh haliyle salonun parkesi üzerinde yazılar ve hatta parkeler sürekli değişiyor. 


Geçen hafta Staples Center'da 3 günde 4 maç oynanmış. Hatta aynı gece iki basketbol maçı ve ertesi gün buz hokeyi maçı oynanmış. Videoyu izleyin demek istediğimi anlayacaksınız.

23 Mayıs 2012 Çarşamba

Mario Balotelli ile berberdeyiz!

''Sorunlu Yıldız'' kavramı özellikle bizim memlekette gazete ve televizyonların gözdesidir. Genelde yabancı oyuncular için kullanılır ancak genelde doğru değildir. Ya oyuncu gerçekten yıldız değildir ya da sorunlu ama biz bayılırız cümle içinde kullanmaya. Konu Mario Balotelli olunca hem iki kelime de gerçek anlamında kullanılmış oluyor hem de durumu anlatmak için doğru kavram seçilmiş. Balotelli Nike'ın yeni reklam serisi ''My time is now'' için kamera karşısına geçmiş. Saçlarına yeni bir model vermek istiyor ve denemeye başlıyor. Asıl makarada burda :)

Ronaldinho modeli
Neymar modeli
Orjinal Ronaldo modeli
Valderrama modeli
Bu da Balotelli modeli