7 Eylül 2013 Cumartesi

Willian Borges Da Silva

4 Eylül 2013 Çarşamba

Transfer Bilançosu

Avrupa'da transfer dönemi sona ererken Finansal Fair Play yine lafta kaldı, takımlar milyon euroları saçıp yeni rekorların altına imzasını attı.

Avrupa'da en çok para ödenen üç oyuncu yine hücumcular oldu. Sırasıyla Bale, Cavani ve Falcao için 50 milyon sınırı aşıldı.


Transfere en çok para harcayan ligler Avrupa futbolunun zirvesinde yer alan 5 ülke olurken,
Premier Lig 671 milyon pound ile yeni bir rekor kırdı. 
Tottenham, Bale'den gelen parayı kasasına bile koymadan yeni oyuncular için öderken 1 tam altın bozdurup bir kaç çeyreklik almış oldu. Haqrcadıkları para 10 milyon pound. Son yıllarda transfer şampiyonu City ise sakin bir yıl geçirmiş gibi görünmesine karşın 100 milyon harcayarak en çok harcayanlarda ikinci sıraya oturdu.

En çok para harcayan 2. lig İspanya La Liga oldu.
Real Madrid, Bale, Isco ve Illara gibi pahalı transferler yaparak 145 milyon poundu kasasından çıkardı.

Serie A ise düşüşte olmasına karşın 334 milyon pound ile bu yıl oldukça büyük bir miktar harcadı. Herhangi bir takım çılgın harcamalarla öne çıkmasa da Napoli, Edinson Cavani'den gelen parayı gözünü kırpmadan harcadı ve Real Madrid'in istenmeyenlerini kadroya kattı.

PSG'den sonra Monaco'nun da büyük sermayenin eline geçmesi ile Fransa'da işler biraz daha kızışmış görünüyor. 333 milyon poundluk toplam harcamanın 242 milyonunu bu iki takım beraber yaptı. Monaco 145 milyonluk harcaması ile zirvede yer alırken PSG geçen seneye göre musluğu biraz daha kısıp 97 milyonda kaldı.

Avrupa'nın yükselen değeri Bundesliga her zamanki gibi daha az harcayıp daha fazla verim almanın peşinde. 231 milyon poundun büyük bir kısmını Bayern ve Dortmund harcarken diğer takımlar daha çok genç oyuncular üzerine çalıştı.

Dream Team!

Avrupa'da bu sezon en çok para harcanan oyuncularla kurulan Rüya Takım'ın toplam değeri 395 milyon pound! PSG ve Real Madrid 3 oyuncu ile en çok oyuncu bulunduran takımlar olurken, Monaco 2 oyuncu verdi.


3-5-2 şeklinde dizilen kadro hücumda korkutucu dursada savunma için aynısını söylemek zor. E sistemin etkisi de var tabi:)

Gelmiş Geçmiş En pahalı 10 Oyuncu!

En pahalı oyuncular listesinde Real Madrid'in mutlak hakimiyeti söz  konusu. İlk üçte yer alan oyuncuların tamamı Real Madrid transferi, ilk 10'da ise tam 5 tane!

Gareth Bale, Ronaldo'nun rekorunu kırıp zirveye yerleşti. Üçüncü sırada ise bir diğer efsane Zidane var. 4. basamakta Barça'nın belkide en büyük saçmalığı Ibrahimoviç. Liste Kaka, Cavani, Falcao, Figo, Torres ve Neymar şeklinde uzanıyor.

Listede tam 4 oyuncunun bu sezonun transferi olması transfer piyasasının ne kadar şiştiğinin net göstergesi. 

Diğer yandan Ibrahimovic, Kaka ve Torres bu paraların altında kalan oyuncular! Bale, Neymar, Cavani ve Falcao için de aynı durumu bekleyebilir miyiz? Durum pek öyle görünmüyor...

Seneye listeyi yenileyeceğimizin garantisini şimdiden verebilirim!

3 Eylül 2013 Salı

Domino Etkisi!


Transfer dönemi halen Türkiye ve bir kaç Doğu Avrupa ülkesinde sürsene atbaşı giden liglerde tahta kapandı. Gareth Bale ve Mesut Özil bu yazın en dikkat çeken transferleri olurken Neymar'ın adı ilginç şekilde pek anılmıyor. Bale'in Real'e gitmesiyle Tottenham istemeden ezeli rakibine Mesut Özil'i kazandırmış oldu ama aslında bunun çok öncesi var. Espiriyle karışık domino etkisi şu şekilde:

Gervinho Arsenal'den Roma'ya gitti.

Gervinho'yu alan Roma, yıldız adayı oyuncusu Lamela'yı iyi paraya Tottenham'a sattı.

Tottenham Bale'den gelecek paraya güvenerek Lamela ve bir çoklarını alınca Bale'in gitmesine izin verdi.

Bale'i alan Real ise Isco'ya güvenerek Mesut Özil'i gözden çıkardı ve Arsenal'e sattı.


İşin özü Gervinho'yu yollayan Arsenal karşılık olarak Mesut Özil'i aldı gibi bi' durum oldu :D

Transferin Mahşer Günü!


Yaz transfer sezonunun son gününün heyecanı bir başkadır. Özellikle İngilizler için bu gün tv showları, dakikalar içinde oyuncuların yer değiştirmesi ve taraftarların kulüp önünde heyecanlı bekleyişi ile özel bir gündür.  Bu sezonda onların deyimiyle transferdeadline day oldukça heyecanlı geçti.
Son gün transferleri genelde domino etkisi şeklinde gerçekleşiyor. Bu sezon bunu başlatan, birçoklarına göre yılın transferi Gareth Bale oldu. Real Madrid’in Tottenham’la uzun süren görüşmelerden sonra futbol tarihinin en yüksek bonservis bedelini ödeyerek kadrosuna kattı ve pusuda bekleyen Arsene Wenger, Mesut Özil için görüşmelere başladı. 10 numara arayışında olan PSG de bu fırsatı kaçırmak istemedi ve araya girdi. Şimdi sabahtan itibaren olanlara sırasıyla bir göz atalım.
mamadou-sakho liverpool
09.15
Liverpool her transfer dönemi bolca para harcıyor ancak parasını hep yanlış ata yatırıyordu. Bu yaz bunun yavaş yavaş değiştiğini gördük ve son güne girildiğinde PSG’nin genç stoperi Mamadou Sakho’ya imza attırdılar. Anlaşma zaten tamamlanmıştı ancak imza son günün sabahında atıldı.
Bu sırada Arsenal’in Mesut Özil için görüşmelerde sona geldiğini ve Perez’in 45 milyon euro karşılığında transfere izin verdiğini duyuruyordu İspanyol basını! Kulüpler anlaşmıştı ancak Mesut gitmek niyetinde değildi ve son ana kadar beklemek istiyor diye haber geçti Marca. Tünelin ucunda ışık yok gibi görünüyordu ancak Madrid’in satmak istemesi Mesut’un elini kolunu bağladı. Diğer yandan İspanya’da transfer çalışmasında olan diğer bir kulüp Man United’tı. Athletic Bilbaolu Ander Herrera için 36 milyon euro’luk serbest kalma bedelini ödeyip transferi bitireceklerine dair haberler geliyordu.
09.30
Sakho ve Tiago Ilori’yi kadrosuna katan, Moses için de son pürüzleri çözemeye çalışan Liverpool’da teknik direktör Brendan Rodgers, son günde iyi bir yedek kaleciye ihtiyaçları olduğunu fark etti! Shay Given için görüşmelere başladılar.
09.55
Orta alana ve sol beke takviye yapmak isteyen David Moyes, eski öğrencileri Fellaini ve Baines için Everton’la görüşürken diğer yandan Ander Herrera halen bir seçenek olarak bekletiliyordu. Fellaini’yi satma ihtimaline karşı Everton’un hamlesi Man City’den Gareth Barry ve Wigan’dan James McCarthy‘le görüşmeye başlamak oldu.
11.00
Liverpool, Suarez’in takımda kalacağının kesinleşmesi ile İtalyan Forvet Fabio Borini’yi Sunderland’a göndermek için görüşmelere başladığını açıkladıktan birkaç dakika sonra Chelsea’den Victor Moses kiralık olarak kadroya katıldı.

DEVAMINI OKU >>>