7 Aralık 2011 Çarşamba

Kocaman Çöküş!


Derbide sahaya çıkanlar 11'ler iki takım taraftarları içinde sürpriz oldu. Ancak asıl sürprizi yaşayan Sarı Lacivertli taraftarlardı. Fenerbaçe maça 4-3-3 düzeninde çıktı. Kocaman orta sahada Emre, Cristian, Selçuk üçlüsünü beraber oynatarak oyunu tutmak istedi. Solda formda Stoch'un yerine mücadeleci Caner başlarken,  Bienvenu'nün markajdan kurtulması veya savunma arkasına koşular için  sağ tarafta görev aldı. Kaptan Alex en uçta maça başladı.


Fenerbahçe'nin Alex'le 4-3-3 oynaması beklenemezdi. Zira bunun anlaşılması için uzun zaman geçmedi. Daha 10'unda dakikada Alex defansın arasında kayboldu, Bienvenu ayakta durmakta zorlandı. Selçuk-Melo ikilisi GS hücumlarını yönlendirirken; Sarı Kanaryalar'ın dümeninde olması beklenen Alex ortalarda yoktu.

Kocaman oyunu tutma girişimi Bienvenu ve Alex'e takıldı. Oyunu tutmak için öncelikle topu rakip sahada tutmak gerekirdi ancak sahada bunu yapabilecek oyuncu yoktu. Aykut belkide derbilerde ilk ve en büyük hatasını yaptı. Aslında bu hatadan daha büyüğü oyuna erken müdahale etmemesi oldu. Çünkü maçın böyle gitmeyeceği anlaşılmıştı. Orta sahada Selçuk, Cristian ve Emre görev karmaşası yaşadı kimin nerde oynayacağı belli değildi. Bu maç bir kez daha gösterdi ki Fenerbahçe Alex ile 4-3-3 oynayamaz oynamamalı.

İlklerin derbisinde ilk kez oyunu tutmak isteyen değil hücum yapmayan isteyen kazandı bu sezon. Fenerbahçe Beşiktaş maçında oyunu tutmuş ve son dakikalarda puanı koparmıştı. Yine İnönü deplesmanında Terim'in öğrencileri bir puanla dönmüştü. Carvalhal'ın siyah beyazlı ekibi Trabzon'da ilk 60 dakika oyunu tutmuş Queresma'nın penaltısı ile 3 puanla İstanbul'a dönmüştü.

Kocaman'ın oyunu tutamayan takımı Terim'in hücum takımına kaybetti ve Galatasaray uzun süre sonra derbilerde galibiyeti hatırladı.  Ancak bu Galatasaray taraftarlarını yanıltmasın. Haftaya oynanacak TS-GS maçında Burak savunma arkası koşuları ile bu planı ters-düz edebilir. Zira bana göre Beşiktaş ve Trabzon Sarı Kırmızılıların halen bir adım önünde. Terim'in sol ve sağ kanada alternatif yaratması şart.

İşin özü Terim'in duyguları Kocaman'ın zekasına galip geldi! Kocaman'ın aldığı bu ders ilerisi için faydalı olacaktır.




5 yorum:

Adsız dedi ki...

Aykut Kocaman, Galatasaray tek forvetle çıkacak diye düşündük ve ona göre bu kadroyu kurduk ama Terim sürpriz kadro çıkardı dedi.

Adsız dedi ki...

güzel yazı olmuş, yalnız bir hatırlatma yapayım. Ters-düz etmek diye bir deyim yok, ters yüz etmek var; yani bir şeyi tersine çevirmek anlamında.

mustafa arslan dedi ki...

Hocam düzeltme için çok sağ ol ancak 'ters yüz' gerisin geriye anlamında 'ters düz' tam tersine çevirmek anlamında kullanılır. En azından benim bilgim böyle. Katkın için teşekkürler..

Adsız dedi ki...

"Ters düz" dersen bir şeyi önce tersine, sonra düzüne çevirmiş olursun, yani başladığın yere geri dönersin. Zaten Türkçe'de böyle bir söz de yok. Ters yüz ise bir şeyin tersine çevrilmesi anlamına gelir. Örneğin bir giysiyi ters yüz etmek içini dışına çıkarmak anlamına gelir.

Rica ederim kolay gelsin.

Adsız dedi ki...

Eline sağlık yazı güzel. Ters düz için TDK sitesi diyo ki http://www.tdk.gov.tr/TR/Genel/SozBul.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF05A79F75456518CA&Kelime=ters%20d%C3%BCz&EskiSoz=d%C3%BCz&GeriDon=2