6 Aralık 2011 Salı

Derbide Fenerbahçe'nin 11'i nasıl olmalı?


Türkiye'nin en büyük derbisine bir gün kala merakla beklenen şeylerden biri de takımların hangi 11'lerle sahaya çıkacakları. Derbide konuk taraf Fenerbahçe'nin sahaya dizilişi belli. Şimdi Aykut Kocaman hangi oyuncularla çıkabilir bakalım.

Derbi öncesinde Aykut Kocaman'ı en çok zorlayan mevki defansın ortası olacak. Sezon başından beri Bekir-Yobo ikilisi iyi bir uyum yakalasa da Bekir'in idmanda sakatlanması ile maçta oynaması tehlikeye girdi. Yerine düşünülen ilk isim Bilica derbilerde sertliği ve caydırıcılığı ile iyi bir alternatif ancak yabancı sınırlamasına takılması muhtemel. Bu durumda geriye kalan son alternatif Serdar Kesimal. Serdar Fenerbahçe'ye büyük umutlarla gelmiş ancak hazırlık kampında sakatlanmış ve bir türlü takımdaki yerini alamamıştı. Defansın sağında Gökhan formsuz olsada derbide sahada olacaktır. Solda ise takımın tek alternatifsiz ismi Ziegler'in yeri garanti.

Sarı Lacivertlilerde orta sahada Emre, Cristian ve Alex'in yeri garanti. Sağlıklı olursa Mehmet Topuz'da 11'de başlayacaktır. Ancak büyük ihtimalle oynayamayacak olması sebebiyle burada işler karışıyor. Çünkü Özer'in formsuz olması ile (ki zaten formda olduğu son maç Ankaraspor'da idi) sağ tarafta yabancı kullanma zorunluluğu doğacak ve bu da 6 yabancı konusunda Kocaman'ı zorlayacak. Solda Stoch çok formda ancak yabancı sınırlaması yüzünden Caner'in 11'de başlaması büyük ihtimal. Sağda ise sakatlıktan golle dönen Dia başlayabilir. Senagal'li yıldızın maç kondisyonu yetersiz görülürse yerine sağ kanatta etkisiz gözükse de Stoch denenebilir.

Forvette Aykut Kocaman'ın elinde çok fazla seçenek yok. Ligin ilk 13 haftasında golle tanışamayan Semih'in yedek olması büyük ihtimal. Niang'ın ardından takıma katılan Henry Bienvenu'de beklentleri karşılayamasa da derbide Fenerbahçe'nin en ucunda sahaya çıkacaktır. Semih formsuz da olsa böyle maçlarda sonradan girip iyi işler yapıyor. Kulübe de iyi bir silah olacaktır.

Muhtemel Fenerbahçe 11'leri

Sahada olması beklenen 11

Kocaman'ın yukarda ki 11'le sahaya çıkması muhtemel ancak orta sahada mücadele gücünü artırmak için Dia yerine Özer'i sahaya sürebilir. Bu durumda sahada 5 yabancı ile yer alıp hamle yapma şansını da artırmış olur.

Diğer taraftan uzun süredir maç yapmayan Serdar'a böyle bir maçta güvenmeyip Bilica ile savunma hattını kurabilir. bu durumda kulübeye çekilen yabancı yine Dia olur. Uzak bir ihtimal olsa da Semih'le başlanıp Bienwenu'nün oturması da mümkün.

Alternatif 11

Derbide Fenerbahçe'nin en büyük artısı psikolojik üstünlük olacaktır. Her durumda Galatasaray'a karşı bir şekilde kazanmayı başaran Sarı Lacivertliler bu avantaj ile TT Arena'ya gidecektir. 

Not: Derbi öncesi takımların birbirlerine karşı artı ve eksilerini ayrı bir yazı olarak paylaşacam.

Hiç yorum yok: