10 Aralık 2011 Cumartesi

Denize Düşen Drogba'ya Sarılır!


Chelsea bu sezon başında Carlo Ancelotti'den boşalan menejerlik pozisyonu için bir çok isimle görüştü. En sonunda bilindik bir adres olan Porto'ya gidildi. 15 milyon €'luk tazminat ödenerek Porto'nun teknik direktörünü transfer etti maviler! Dillere destan bir Porto macerasının ardından 'yeni mourinho' olarak alındı. Henüz 34 yaşındaydı ve beklentiler çok büyüktü. Ancak İngiltere macerası pek parlak başlamadı.

Tony Pulis'in Sto(p)ke City'si ile sezona başlayan Chelsea bereberlikle sahadan ayrılırken ardından üst üste gelen galibiyetlerle zirveye çıktı Maviler. Asıl test Manchester United maçıydı. Villas-Boas kumda oynarken teknik direktör olan Sir Alex'in takımı Kırmızı Şeytanlar Chelsea'yi 3-1 ile evine eli boş gönderdi. Ardından Villas-Boas buna içerlemiş olacak ki üst üste 3 galibiyet alırken 12'de gol gönderdi rakip filelere. Bu rüyanın sonu QPR maçıyla geldi. John Terry'nin ırkçılıkla suçlandığı maçta 1-0 ile kaybettiler ve sonrasında bir türlü istikrar yakalanamadı. 

Sezon başında kadroya 'Yeni Drogba' Lukaku, Barça'nın genç yeteneği Romeu, Valencia'nın son model yıldızı Mata ve son gün Liverpool'dan Meireles katıldı. Torres'inde bu sezon kendini bulması ve golleri sıralaması bekleniyordu ancak yine olmadı. Chelsea en önde ki üçlüyü bir türlü bulamadı. Torres-Sturridge-Mata, Lukaku-Kalou-Anelka, Drogba-Malouda-Sturridge denemelerinden bir türlü doğru kombinasyonu bulamadı Portekizli. 

Şampiyonlar Liginde alınan Leverkusen mağlubiyetinin ardından Stamford Bridge'de Liverpool'a kaybetti Villas-Boas'ın öğrencileri ve koltuk beklenenden çok önce sallanmaya başladı. Liverpool'dan rekor ücretle alınan Torres Fenerli Guiza moduna bürünmüş, Lukaku İngiliz futboluna ayak uyduramamıştı. Hücum hattının bu durumu 'yeni mourinho'yu ağır eleştirilere maruz bıraktı. Her ne kadar 'buraya 3 yıl için getirildim ve görevimin başındayım' dese de Şampiyonlar Liginde Valencia maçı onun kaderini çizecek maçtı. 

Valencia maçına gözden çıkardığı Drogba ile başladı ve daha maçın başında takımını öne geçirdi. Maçı maviler 3-0 kazanırken Fildişili attığı 2 gol ve oynadığı oyunla takımını 2. tura çıkardı ve Villas-Boas'ın koltuğunu korumasına yardım etti. Diğer forvetlerin formsuzluğu Drogba'yı kıymete bindirdi hatta öyle ki devre arası Milan'a gitmesi gündeme gelmişken, takımı gençleştirmek ve yeni bir takım yaratmak isteyen  Villas-Boas kontratının uzatılacağını  açıkladı.

Denizden düşen Drogba'ya sarıldı desek tam yeridir heralde!

Hiç yorum yok: