8 Aralık 2011 Perşembe

Platini 'Fransız' Kaldı!


Şampiyonlar Ligi D grubunda son maçlar başlamadan evvel Ajax, Lyon'un 3 puan ve +7 averaj önünde ikinci sırada yer alıyordu. Lyon-Ajax arasında oynanan iki maçta 0-0 bitmişti ve dahası Fransız ekibi 5 maçta 2 gol atabilmişti. Zagreb'te 1-1 biten ilk yarının ardından ikinci yarı 6 gol atarak 7-1 kazandı. Diğer yandan Ajax evinde Real Madrid'e 3-0 ile boyun eğince Lyon 2. sıraya yükselerek mucizevi bir şekilde gruptan çıktı! 

Ajax Real karşısında 2 gol buldu ancak Mou'nun hemşerisi Portekizli hakeme takıldı. Goller ofsayt gerekçesiyle iptal edildi ancak buz gibi goldü ikiside. Yukarıda ki fotografta yenilen 5. golden sonra Zagreb savunma oyuncusu'nun Gomis'e eliyle her şey yolunda işareti yapması  ve göz kırpması diğer bir olay.


Fransız basını olayı mucize olarak değerlendirirken Hollanda basınından henüz ses çıkmadı. UEFA soruşturmaya gerek görmedi ancak bugün gazeteler de Gomis'e eliyle herşey yolunda işareti yapan ve göz kırpan Vida'nın maçtan bir gün önce bahis oynarken çekilmiş fotoğrafı yansıdı.


Fenerbahçe'yi '0' tolerens söylemi altında Şampiyonlar Liginden atan 'Fransız' Platini bakalım bu konuda ne yapacak! Henüz bir adım atmış değiller aslına bakılırsa atacaklarını da sanmam. Bugün soruşturmaya değer bir durum olmadığı açıklandı. Fenerbahçe hakkında henüz bir delil yokken verilen karara karşılık bu görüntülerin olduğu ortamda olur böyle şeyler denildi. Platini bu olaya 'Fransız kaldı'!

Olur böyle vakalar, Platini bu işi ayarlar!..

***

Bu arada D. Zagreb maçında Lyon adına 5 gol kaydeden Bafetimbi Gomis Şampiyonlar Liginde bir maçta 5 gol birden atan ilk oyuncu oldu ve rekorun tek başına sahibi oldu. Dahan önce Messi, Wiltord, Shevchenko gibi isimler bir maçta 4 gol atmayı başarmışlardı. Gomis 5 gol atarak bu isimleri geride bıraktı.

Hiç yorum yok: