17 Mart 2012 Cumartesi

Ezeli Dostluk 11'i

Bugün futbolun, futbolseverin, bu spora aşık olanların bayramı. Geçmişten günümüze derbilerde formasını terleten efsane isimlerden karma dostluk 11'i. Aslında bu kelime şu günlerde çok uzak ama belki bişeyleri hatırlamanıza yardımcı olur!..


Sizin de yorumlarınıza ve önerilerinizi bekliyoruz..

Bugün Bayram Çocuklar!!!


O gün geldi çattı nihayet.. Bugün derbi günü, bugün bayram, bugün hayatın duracağı; kalplerin sadece Kadıköy'de atacağı gün. Derbiler her zaman sürprize açıktır ama bugün sürpriz olabilecek mevzulardan bir tanesi kazanan taraf değil. Onun dışında her şeye gebe bu maç. 

TT Arena'da ki maçın aksine bu maçta her şey biraz daha net. O maçta Aykut ve Fatih Hoca maçlara sürprizlerle başlamıştı. Alex'in forvet oynaması kadar tek forvetle çıkacak denilen Galatasaray'ın iki forvetle çıkması, skor, oyun her şey beklenmezdi. Ama bugün her şey daha açık seçik! Kimseden sürpriz beklenmiyor. Taraftarın en büyük merakı yapılacak kareografi!
Fenerbahçe psikolojik mücadelesini sürdürürken evinde taraftar desteği -siz buna baskı da diyebilirsiniz- ile muhteşem oynuyor. Galatasaray her ne kadar son dönemde sallansada harika bir sezon geçiriyor. Maçın sonucu için benim görüşüm bu konuda taraf olduğum için Fenerbahçe galibiyeti ama daha önemlisi atmosfer ve maçın seyri..


Önce konuktan başlayarak Galatasaray hakkında fikirlerimi beyan ediyim. Cimbom bu sene müthiş hücum pres yapıyor. Bunu yaparken en önde Elmander'i arkasında Selçuk ve Melo'yu mühiş kullanıyor. Tam kanat oyuncuları olmayan ve mücadeleci yapıları ile öne çıkan Engin ve Emre Çolak'ta baskının uygulanabilirliğini kolaylaştırıyor. Bu isimler topu kazanmak için alanı öyle iyi daraltıyorlar ki topu çalıp tek pasta gole gidebiliyorlar. Savunmada alan daraltmak savunmada sağlam durmalarına ve kolay kolay pozisyon vermemelerine neden oluyor. Cim-bom bu sezon 7 deplasman maçında gol yemedi desem demek istediğim daha iyi anlaşılır sanırım. Fenerbahçe'nin buna engel olmak için ihtiyacı olan en önemli isim Emre. Emre bugün defanstan top alıp öne taşıma görevini yerine getirebilirse baskı uzun sürmeyecektir. Sahada en kilit isim ne Alex ne de Stoch olacak, o isim defans-hücum arasında ki köprüyü kuracak olan Emre. Galatasaray'ın bugün en büyük amacı bu bağlantıyı koparmak olacak. Tıpkı ilk maçta yaptıkları gibi..


Fenerbahçe deplasmanlarda ki kötü performansının aksine evinde muhteşem oynuyor. Geçmiş senelerin aksine taraftar gazıyla bir gol atıp üstüne yatmıyor. Özellikle Stoch'un Kadıköy'de istekli oyunu ve taşıdığı toplara Alex'in de pasları ile katılması farkı yaratıyor. Emre'nin bu sezon Saraçoğlu'nda kötü oynadığı tek maçı bulamazsınız ama aynı şekilde deplasmanda da iyi denilebileceği tek maç yok! Bugün galibiyetin anahtarı Emre olacak çünkü topları taşıyacak olan Stoch'a da, ara paslarını atacak olan Alex'e de ilk servisleri o yapacak. Eğer Alex'i kendi yarı alanında yay civarında top almaya gelmişken görürseniz anlayın ki Emre işlemiyor. Alex için yoruma gerek yok gerekeni yapacaktır. Sow için de bişey söylemek anlamsız olur çünkü gerekli pasları alamazsa orta alandan top alıp gol atmasını beklemiyor kimse. Fenerbahçe için en önemli faktörlerden biri de Mehmet Topuz. Topuz bu sezon yokları oynarken son 2-3 maçta kıpırdandı ve bir şeyler yapmaya başladı. Onun bugün hücumdaki performansı Stoch'un enerjisini de etkileyecektir. Kötü performans halinde Stoch'a önlem alınacak ve kolu kanadı kırılacaktır takımın. 


Maçta 22 oyuncu, 3 hakem, 2 teknik direktör ve bir de 52bin kişilik koro etkili olacak. Ne yorum yapılırsa yapılsın her şey daha 1. dakikadan değişebilir. Erken gelecek bir gol veya kırmızı kart tüm sistemi alt-üst edebilir. Kritik bir hakem hatası maçı çığırından çıkarabilir ama bu ihtimalleri düşünmek hayal etmek bile güzel.


Bugün Fenerbahçelinin, Galatasaraylının bayramı; bugün Türk futbolunun bayramı. Maça kadar her türlü senaryo sonrasında maçta olanlar günlerce konuşulacak. Rakibi kızdırmak, dalga geçmek en büyük eğlencemiz olacak. Bu gece tüm sıkıntılar unutulacak bayramlıklar (formalar) giyilecek stada gidilecek. Gidemeyen ekranın karşısında ölüp ölüp dirilecek...

Top 10 Gol | Mart #3



Dünya'da haftanın en güzel 10 golünde Mart ayının 3. videosu yayınlandı. Bu hafta geçen haftaya oranla daha sönük olmasına rağmen güzel goller var. Rooney'in bi işe yaramasa da attığı gol enfes. 9 numarada Almanya'da harikalar yaratan sonra Trabzon'da yokları oynayan Marcelinho var. Sol ayağı halen muhteşem. 7 numarada klasik Arap spikere bakın derim, 8de ise kesme müthiş...

16 Mart 2012 Cuma

Münih'te El Clasico


Şampiyonlar Liginde çeyrek ve yarı final kuraları çekildi. Bu sezon Münih'te Allianz Arena'da oynanacak finalde El Clasico izleme hayalimin gerçekleşme yolu da açılmış oldu.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE ÇEYREK FİNAL EŞLEŞMELERİ:

APOEL - REAL MADRID
MARSİLYA - BAYERN MÜNİH
BENFICA - CHELSEA
MILAN - BARCELONA 

Bu sezon büyük sürpriz yaparak çeyrek finale kadar gelen Rum ekibi APOEL'in peri masalı artık sona ermek üzere. Real Madrid için iki maçta çok zor olmayacaktır. Zira Real değil en güçsüz gördükleri Marsilya'da gelse onları geçecekti. 

Marsilya, Bayern eşleşmesinde turu geçen taraf evinde final oynamak isteyen Bayern olacaktır. Onlarında turu geçmekte zorlanacağını düşünmüyorum. Fransız ekibi ikinci turda berbat sezon geçiren İnter ile eşleşerek büyük şans yaşamış ve son dakika golüyle elemişti ancak onların macerası buraya kadar olacak.

Benfica - Chelsea eşleşmesinde avantajlı olan taraf Londra ekibi değil Portekizliler. Grupta Manchester United'ı geçerek lider olan Benfica, Napoli'yi uzatmalarda geçen Chelsea'dan daha oturaklı ve sistemli bir takım. Di Matteo ile bir rüzgar yakalamış olsalar da Avrupa'da kalan son İngiliz takımı Chelsea'nin de yolu bu turda biecektir.

Milan - Barcelona eşleşmesi turun en önemli maçlarına sahne olacak. Aynı guruptan 1 ve 2 olarak rahat çıkan iki ekip tekrar karşılaşacak ve turun favorisi Katalan Barça. Camp Nou'da biraz zorluk çıkarsa da San Siro'da Barcelona'ya teslim olan Milan bu kez kazanan olmak isteyecek ama turu geçen yine Guardiola'nın ekibi olacaktır. Ufak da olsa bir sürpriz olma ihtimali var ama ben El Clasico finali olması için Barça'nın geçmesini umut ediyorum.

ŞAMPİYONLAR LİGİ YARI FİNAL EŞLEŞMELERİ: 
(MARSİLYA - BAYERN MÜNİH) - (APOEL - REAL MADRID)
(BENFICA - CHELSEA) - (MILAN - BARCELONA) 

Bayern, Real Madrid, Benfica ve Barcelona'nın turu geçeceğini hesap ederek Bayern - Real Madrid, Benfica - Barcelona eşleşmeleri karşılayacak bizi yarı finalde. Real'in işi Barcelona'ya göre çok daha zor olacak çünkü Münih'te, evinde final oynamak ve kupayı uzun bir aradan sonra kaldırmak isteyen Bayern, Real Madrid'i epey zorlayacaktır. Eninde sonunda olasılıklar istediğim gibi giderse Allianz Arena geçen sene çok alıştığımız El Clasico'ya sahne olacak. Bu kez kazanan 3 puan veya Kral Kupasını değil Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıracak. Kulüpler bazında Avrupa'nın hatta Dünya'nın en büyük organizasyonunun şampiyonu olacak.

Ve umarım kazanan Real Madrid olacak.. 


Diğer yandan Kupa 2'de de çeyrek ve yarı final kuraları bugün çekildi ve eşleşmeler şu şekilde:


UEFA AVRUPA LİGİ'NDE ÇEYREK FİNAL EŞLEŞMELERİ
AZ ALKMAAR - VALENCIA
SCHALKE - ATHLETIC BILBAO
SPORTING LIZBON - METALIST
ATLETICO MADRID - HANNOVER 96
UEFA AVRUPA LİGİ'NDE YARI FİNAL EŞLEŞMELERİ
(ATLETICO MADRID - HANNOVER 96) - (AZ ALKMAAR - VALENCIA)
(SPORTING LIZBON - METALIST) - (SCHALKE - ATHLETIC BILBAO)
UEFA Avrupa Liginde bu sezon İspanyol rüzgarı esiyor. Beşiktaş'ı eleyen Atletico Madrid'in yanı sıra Manchester United'ı iki maçta da ezip geçen Bask takımı Bilbao ve Avrupa kupalarının gediklisi Valencia çeyrek finalde. Bu 3 takımda eşleşmelerinde turu geçen ekip olmaya yakın. Yarı Finalde 3 İspanyol takımı görmemiz dolayısıyla Bükreş'te ki finalde en azından 1 İspanyol ekibi görmemiz muhtemel.

Bu sezon Real ya da Barça'nın Kupa 1'i, Valencia, Atletico Madrid ve Atletic Bilbao'nun da Kupa 2'yi kazanması kuvvetle muhtemel. İngilizlerin hüsrana uğradığı böyle bir sezonda İspanyolların duble yapması Avrupa'da yıllardır 1'den fazla takımla finaller gören İngilizleri kendilerini ve La Liga, Premier Lig karşılaştırması yapanların fikirlerini sorgulamasını gerektirecek..

Benim favorilerim Real Madrid ve Valencia kazanmasını istediklerim ise yine Real ve Bilbao...

Hafta Sonu Futbol TV

16 Mart Cuma
17:00 Dinamo Moskova - Zenit St.Petersburg (Ligtv 3)
20:00 Gençlerbirliği - Trabzonspor (Ligtv)
21:30 Hoffenheim - Stuttgart (TRT HD)
17 Mart Cumartesi
13.30 Kartalspor - Karşıyaka (TRT 3)
14:45 Everton - Sunderland (NTV Spor)
15:00 Antalyaspor - Eskişehirspor (Ligtv 3)
15:00 Sivasspor - Orduspor (Ligtv 2)
16.00 Elazığspor - Gaziantep BB (TRT Anadolu)
16:30 Borussia Dortmund - Werder Bremen (TRT Haber)
17:00 Fulham - Swansea (Ligtv 3)
17:30 Bursaspor - MKE Ankaragücü (Ligtv 2)
19.00 Bucaspor - Güngörenspor (TRT 3)
19:30 Hertha Berlin - Bayern Münih (TRT HD)
19:30 Tottenham - Bolton (NTV Spor)
20:00 Caen - PSG (Ligtv 3)
20:00 Fenerbahçe - Galatasaray (Ligtv)
21:00 Sevilla - Barcelona (NTV Spor)
22:00 St.Ettienne - Olympic Lyon (Ligtv 3)
18 Mart Pazar
13.30 Konyaspor - Çaykur Rizespor (TRT 1)
13.30 Kasımpaşa - Akhisarspor (TRT 3)
13.30 Kayseri Erciyesspor - Boluspor (TRT 6)
15:00 Mersin İdman Yurdu - İstanbul BB (Ligtv)
15:30 Wolves - Manchester United (Ligtv 2)
16.00 Göztepe - Adanaspor (TRT Anadolu)
16:05 Chelsea - Leicester City (NTV Spor)
16:30 Kaiserslautern - Schalke 04 (TRT Haber)
17:00 Mallorca - Atletico Madrid (NTV)
18:00 Liverpool - Stoke City (NTV Spor)
19.00 Denizlispor - Sakaryaspor (TRT 3)
19:00 Kayserispor - Samsunspor (Ligtv 2)
19:00 Gaziantepspor - KDÇ Karabükspor (Ligtv)
22:30 Real Madrid - Malaga (NTV Spor)
19 Mart Pazartesi
20:00 Beşiktaş - Manisaspor (Ligtv)

Kaynak: tribundergi.com

Beşiktaş - Atletico Madrid


Bugün İnönü'de büyük beklentilerle çıkılan maçta Atletico'ya 3-0 kaybederek Avrupa'ya veda etti Beşiktaş. Avrupa devam ettiği her sezon olduğu gibi -ki bu diğer takımlarımız içinde geçerli- ligde de havluyu çoktan atmıştı. Hem ligi hem avrupayı aynı anda götürebilen bir takımımız olmadı daha. Şimdi elde kalan Türkiye Kupası Beşiktaş için. Bu sezon tekrar kupayı kazanıp seneye Avrupa'da devam ederse aynı senaryoyu tekrar tekrar yaşayacak Beşiktaşlılar. 


Takımda sorun ne Quaresma'da ne Simao'da ne de Carvalhal'da.. Sorun takımın kurulurken yapılan matematikte. Takım kimyası düşünülmeden kurulan bir takım ve daha sonra bu takımı kucağında bulan Carvalhal.


Aykut Kocaman bu sezon Fenerbahçe'de yaptıklarıyla büyük övgülere mazhar olurken neredeyse aynı durumda olan ve bi anda Beşiktaş'ı kucağında bulan Carvalhal gereken övgüyü alamıyor. Çünkü Beşiktaş iyi top oynamıyor. Sanki Fenerbahçe deplasmanda bütün maçlarını alıyor, şiir gibi top oynuyormuş gibi.. Adamın aldığı tek övgü sempatik olmasıyla alakalı..


Beşiktaş'ın kadrosu çok iyi diyenler için bu günkü kadroları düşünerek, sahaya çıkan Beşiktaş 11'inden Atletico'ya kaç oyuncu koyabilirsiniz bi düşünün sonra konuşalım.. 
Cenk Gönen, 
Ekrem Dağ, Sivok, Egemen Korkmaz, İsmail Köybaşı,
 İbrahim Toraman, Veli Kavlak, Fernandes,
 Simao, Almeida, Edu 
Bu kadroya bakın ve rakibin 11'inde yer alır diyebileceğiniz tek oyuncu söyleyin. Ben bulamadım hatta kulübeye koyacak tek bir oyuncu bile bulamadım. Egemen belki diyeceğim ama sadece mücadele ediyor diye kıyak geçmek olacak..

Bu tablo Beşiktaş'ın yıldız diye aldığı adamların ve çok iyi denilen kadrosunun özeti sanırım..

15 Mart 2012 Perşembe

Konuk Yazar: Ortaya Karışık Kupon

Merhaba sevgili FTB okuyucuları. Bu hafta Konuk yazar olarak kupon verecem. Tamamen tutma garantili olup, beğenmezseniz iade imkanıda sunuyorum. Hadi başlayalım.

Kayseri Kaski - Dynamo Kursk: 2/2 |2,25
Bu sezon büyük başarıya imza atarak EuroCup'ta finale çıkan Kayseri, grupta iki kez farklı kaybettiği Kursk ile şampiyonluk mücadelesi verecek. Rus takımı finale kayıp vermeden geldi ve Kayseri'de rahat kazancaklarını düşünüyorum.

Manchester City - Sporting Lisbon: TGS 4-6 | 2,00 İlk maçta sürpriz bir mağlubiyet alan Manchester ekibi bu maçı kayıpsız geçerek yoluna devam edecektir. Bu sezon Premier Lig'de evinde tüm maçlarını kazanan City Lisbon'dan gol yemesede 4 golü tek başına bulacaktır.


Schalke 04 - Twente: üst | 1,55
İlk maçta beklenilenin aksine 1 gol olmuş ve kısır bir maç olmuştu. Ama bu sefer en azından 3 gol olacağına eminim. Zira Twente ve Schalke fazlasıyla golcü takımlar!

Beşiktaş - Atletico Madrid üst | 1,50
Gol yollarında her iki takıma da güveniyorum. Fernandes'in duran topları ve çift forvet maça başlanılacak olması diğer yandan Falcao'nun varlığı. Maç üst biter hacııı

4 maç toplamda 1'e 10,4 veriyor. Kuponumuz garantili arkadaşlar oynarsınız da tutmazsa aşağıda yorum kutusu açık sallamak serbest ama misafire iyi davranın:)

Brandon Basssssss!!!

 Avrupa Liginde rövanş gecesinde maçlara tahminler.


Atletic Bilbao - Manchester United: 2(h) | 4,25
İlk maçta Old Trafford'tan tarihi bir galibiyet çıkaran Bask ekibi ManU'yu San Mame'de ağırlıyor. Sir Alex'in bebeleri turu alacaktır. Hatta farklı bile kazanabilirler. Mahalleden 10 adam toplasa sahaya çıkarsa bu adam yine kazanmaları sürpriz olmaz. Maça tahminim 2, ben daha ötesini handikaplı 2'yi deneyecem :)


Beşiktaş - Atletico Madrid: 1 | 3,30
ilk iki maçta 3-0 ve 0-1'lik skorların ardından 3-1 ile eve dönen kartal için umutluyum. Quaresma'nın durumu takımı ateşleyecektir diye düşünüyorum. Carvalhal'ın 4-3-3'den vazgeçip 4-4-2 oynatabilme ihtimali de beni heyecanlandırıyor! Sonuçta sürpriz kupon yapıyorum bu maça da tercihim 1!


Olympiakos - Metalist Kharkiv: 2 | 3,20
İlk maçta ben dahil bir çok kişiyi terse yatıran Metalist bu kez kazanacaktır. Zira Pire ekibinden çok daha kuvvetli ve oturmuş bir takım.  Şimdi siz hayal gördüğümü düşünüyor olabilirsiniz ama bu maçlar arasında en güvendiğim maç bu. İkinci kez beni yanıltırlar ise Ege denizine dökerim onları!


Hannover 96 - Standard Liege : 2 |4,00
İlk maçta karşılıklı gol olur vermiştim ve daha ilk yarının ortasında goller gelmişti. Bu kez üst tercihi ile beraber kupona yakışması için daha sürpriz olan 2'yi seçiyorum. Aslında benim için kazanmaları sürpriz olmaz ve kazanacaklarını düşünüyorum.


Kuponumuz sürpriz kupon beyler. Ben 10 lira atacam tutarsa 1750 lira verecek. 4'de4 yatma ihimali de var tutma ihtimalide zaten bahis böyle bir şey değil mi? Hadi şeytanınız bol olsun :)

FOTO: Ajax Günlerinden

Efsane oyuncuları futbola kazandıran Ajax alt yapısından iki büyük yıldız. Rafael Van Der Vaart ve Wesley Sneijder 


Sneijder kötü geçen Real macerasından sonra İnter'de tekrar zirveye çıktı. Rafael ise Real'den sonra Tottenham'da tekrar çıkış arıyor.

13 Mart 2012 Salı

FOTO: Messi'den Başka Bir Arzunuz?

Fotoğraf Barcelona kaptanı Puyol'un objektifinden! Messi antremanda kaleye geçmiş ve harikalar yaratmış! Valdes'in kaleciğine şüphe ile bakanlar için alternatif olabilir. Zaten yedek kaleci Pinto'yu hepimiz biliyoruz!


Sırada ne var? Mesela Barcelona basketbol takımında da dener mi..

Hafta İçi TV'de Futbol

13 Mart Salı
21:45 Bayern Münih - Basel (Euro Futbol)
21:45 Inter - Marsilya (Star)
22:00 Liverpool - Everton (Ligtv 2)

14 Mart Çarşamba
21:45 Real Madrid - CSKA Moskova
21:45 Chelsea - Napoli

15 Mart Perşembe
20:00 Athletic Bilbao - Manchester United (Ictimai TV)
22:05 Beşiktaş - Atletico Madrid (Star)


Kaynak: www.tribundergi.com

12 Mart 2012 Pazartesi

Sahibinden İkinci El Q7!

Beşiktaş performans anlamında kötü bir dönemde ve bunun sorumluları aranıyor. En son böyle bir dönem yaşandığında Guti kurban verilmiş ve takımdan gönderilmişti. Bu sefer kurban olarak hem taraftar hem de basın tarafından Quaresma seçildi. Haklılıkları tartışılmaz gerçek ancak tek sorun  Q7 mi tartışılır..


Quaresma'nın Beşiktaş'a imza atışı Yıldırım Demirören'in taraftarla barışma planıyla oldu. Guti ve Quaresma ile dünya yıldızları getirmesi furyasını başlatan Demirören ''Yeter Demirören yeter'' tezahüratlarını ''yetmez'' şeklinde değiştirmiş taraftarla arasında ki buzları eritmişti. Yıllardır en bilinçli taraftar olarak gösterip, övdüğümüz çarşı bile bu oyuna gelmişti. Hatta öyle ki tribün lideri Alen Markaryan kitap yazmış ne kadar eğlenceli bir kişilik olduğundan falan bahsetmişti. İnönü'de imza töreninde binlerce taraftar hayran gözlerle onu izlemişti. Haksız da sayılmazlardı aslında Roberto Carlos ve Anelka ile birlikte memlekete ayak basan en kariyerli futbolculardan birini almıştı Beşiktaş. Barcelona, Porto, İnter, Chelsea gibi takımlarda dünyaca ünlü hocalarla çalışmış, bu kulüplerin formalarını terletmişti bu adam..


Hikaye çok güzel başlamıştı ama geldiğimiz noktaya bakınca neyi yanlış yaptı Beşiktaş sorusunun cevabını verebilecek babayiğit var mı? Bu adam zaten sorunlu olarak gelmişti ama yapacaklarının karşılığında tüm cefasını çekmeye razıydı kulüp. Ama hem cefasını çekip hem de karşılığında bişey alamayınca, Q7 Beşiktaş aşkı mutluluğa eremeden sona ermek üzere..


Barcelona'da ki başarısız deneyimin ardından Porto'da yeniden doğan ve İnönü'de Beşiktaş'a karşı resital sunarak Beşiktaş taraftarının o günlerden gönlüne giren Quaresma'dan Barça ve İnter performansları değil Porto'da ki oyununu bekliyordu herkes. Olmadı.. Neden sorusunun cevabını vermeye çalışıyım.


Q7 Porto'da oynarken sahada takımdaki tek özgür oyuncuydu. Takımın geri kalanı tam disiplin içindeydi ve koşmayan yoktu. Q7'nin savunmada ki zaaflarını takımın geri kalanı rahatlıkla kapatıyor, O ise iş bitirici ve pozisyon hazırlayıcı olarak görev alıyordu. Fenerbahçe'de Alex'de  savunma yönünde çok yok ama takım onun yerine de koşuyor Alex de atıyor attırıyor! Quaresma'yı aldıktan sonra arkadaş olsun diye, yıldız diye alınan Simao ve Almedia, Q7'ye yardımcı olmadı aksine zarar verdi. Quaresma dışında sahada koşan, yırtan oyuncular olması gerekirken all-star karması kurar gibi takım kuruldu. Bu işler yaratıcı oyuncuları aynı anda sahada olması ile olsa Stoch solda sahada iken sağda koşan Mehmet Topuz değil Dia olurdu!


Takım mühendisliğinde yapılan hatalar Beşiktaş'ı bu halle getirirken sezon sonunda takım bir kez daha yeniden kurulacak. Bunu bedavaya yapmak mümkün olmadığı için yıllardır transfer şampiyonu olan Beşiktaş'ın mali durumu da şaşırtıcı değil! Türkiye'de takımı başkanlar taraftar mantığıyla Football Manager oyunu oynar gibi kurdukça bunları daha çok göreceğiz. 


Peki Quaresma'nın hiç mi hatası yoktu denilecek elbette. İllaki en büyük sorumlulardan birisi O ama madem faydalanamayacaktın niye aldın diye sorarlar adama. Hadi aldın neden faydalanamadın böyle bir yetenek elindeydi diye de sorarlar. Porto nasıl faydalandı o paralara sattı diye sorarlar. Mourinho oynatmadı ama sorun çıkarmasına da izin vermedi derler adama! Takımda maçı sonuna kadar isteyen, koşan adamlar varken sen Q7 diye inletiyordun stadı derler taraftara!


Beşiktaş taraftarıyla da yönetimiyle de kendi etti kendi buldu. Yönetim alırken bu sıkıntıları biliyordu ama bişeylerin üstünü örtmek için çok güzel kullandı ve tarafarı uyuttu. Parasını vermedi neden oynamıyorsun dedi. Taraftar da 'trivela'lara hayran hayran bakarken bu adam takıma zarar veriyor demedi. 


Bundan sonra oynar mı oynamaz mı bilemem ama sezon sonunda ayrılacağı muhakkak. Türkiye'ye gelen yıldızlar lisesine bir de Quaresma'yı ekleriz olur biter. Bu adamda gidip herhangi bir ligde yeniden parlar. Hepimize geçmiş olsun...

11 Mart 2012 Pazar

Neymar-Messi-Ronaldo-Maradona

Başlıkta gördüğünüz dört isim futbol tarihinin efsaneleri ve efsane olmaya aday isimler. Yalnız Ronaldo orjinal olan ona dikkatinizi çekiyim! Bu dört ismi yetenekli oldukları ya da büyük futbolcu oldukları için bir araya getirmedim elbet. Neymar'ın, Messi'nin Leverkusen'e 5 gol atıp bir kez daha tarihe geçtiği maçın ardından attığı gol buna sebep oldu.

Bu golün atılmasından beri aradan nerdeyse 3 gün geçti ama ilginçtir Pele çıkıp halen Messi-Neymar karşılaştırması yapmadı. Şimdi bu golleri izleyip hangisi adha güzel hangisi daha efsane siz karar verin.. 
Not: Videoları yaş sırasından küçükten büyüğe doğru koydum :)








Gollerin hepsi birbirinden şahane ama benim favorim Maradona tabi ki.. Gerisi sizin beğeninize ve yorumunuza kalmış. Beğenilerinizi iletin ;)