16 Mart 2012 Cuma

Münih'te El Clasico


Şampiyonlar Liginde çeyrek ve yarı final kuraları çekildi. Bu sezon Münih'te Allianz Arena'da oynanacak finalde El Clasico izleme hayalimin gerçekleşme yolu da açılmış oldu.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE ÇEYREK FİNAL EŞLEŞMELERİ:

APOEL - REAL MADRID
MARSİLYA - BAYERN MÜNİH
BENFICA - CHELSEA
MILAN - BARCELONA 

Bu sezon büyük sürpriz yaparak çeyrek finale kadar gelen Rum ekibi APOEL'in peri masalı artık sona ermek üzere. Real Madrid için iki maçta çok zor olmayacaktır. Zira Real değil en güçsüz gördükleri Marsilya'da gelse onları geçecekti. 

Marsilya, Bayern eşleşmesinde turu geçen taraf evinde final oynamak isteyen Bayern olacaktır. Onlarında turu geçmekte zorlanacağını düşünmüyorum. Fransız ekibi ikinci turda berbat sezon geçiren İnter ile eşleşerek büyük şans yaşamış ve son dakika golüyle elemişti ancak onların macerası buraya kadar olacak.

Benfica - Chelsea eşleşmesinde avantajlı olan taraf Londra ekibi değil Portekizliler. Grupta Manchester United'ı geçerek lider olan Benfica, Napoli'yi uzatmalarda geçen Chelsea'dan daha oturaklı ve sistemli bir takım. Di Matteo ile bir rüzgar yakalamış olsalar da Avrupa'da kalan son İngiliz takımı Chelsea'nin de yolu bu turda biecektir.

Milan - Barcelona eşleşmesi turun en önemli maçlarına sahne olacak. Aynı guruptan 1 ve 2 olarak rahat çıkan iki ekip tekrar karşılaşacak ve turun favorisi Katalan Barça. Camp Nou'da biraz zorluk çıkarsa da San Siro'da Barcelona'ya teslim olan Milan bu kez kazanan olmak isteyecek ama turu geçen yine Guardiola'nın ekibi olacaktır. Ufak da olsa bir sürpriz olma ihtimali var ama ben El Clasico finali olması için Barça'nın geçmesini umut ediyorum.

ŞAMPİYONLAR LİGİ YARI FİNAL EŞLEŞMELERİ: 
(MARSİLYA - BAYERN MÜNİH) - (APOEL - REAL MADRID)
(BENFICA - CHELSEA) - (MILAN - BARCELONA) 

Bayern, Real Madrid, Benfica ve Barcelona'nın turu geçeceğini hesap ederek Bayern - Real Madrid, Benfica - Barcelona eşleşmeleri karşılayacak bizi yarı finalde. Real'in işi Barcelona'ya göre çok daha zor olacak çünkü Münih'te, evinde final oynamak ve kupayı uzun bir aradan sonra kaldırmak isteyen Bayern, Real Madrid'i epey zorlayacaktır. Eninde sonunda olasılıklar istediğim gibi giderse Allianz Arena geçen sene çok alıştığımız El Clasico'ya sahne olacak. Bu kez kazanan 3 puan veya Kral Kupasını değil Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıracak. Kulüpler bazında Avrupa'nın hatta Dünya'nın en büyük organizasyonunun şampiyonu olacak.

Ve umarım kazanan Real Madrid olacak.. 


Diğer yandan Kupa 2'de de çeyrek ve yarı final kuraları bugün çekildi ve eşleşmeler şu şekilde:


UEFA AVRUPA LİGİ'NDE ÇEYREK FİNAL EŞLEŞMELERİ
AZ ALKMAAR - VALENCIA
SCHALKE - ATHLETIC BILBAO
SPORTING LIZBON - METALIST
ATLETICO MADRID - HANNOVER 96
UEFA AVRUPA LİGİ'NDE YARI FİNAL EŞLEŞMELERİ
(ATLETICO MADRID - HANNOVER 96) - (AZ ALKMAAR - VALENCIA)
(SPORTING LIZBON - METALIST) - (SCHALKE - ATHLETIC BILBAO)
UEFA Avrupa Liginde bu sezon İspanyol rüzgarı esiyor. Beşiktaş'ı eleyen Atletico Madrid'in yanı sıra Manchester United'ı iki maçta da ezip geçen Bask takımı Bilbao ve Avrupa kupalarının gediklisi Valencia çeyrek finalde. Bu 3 takımda eşleşmelerinde turu geçen ekip olmaya yakın. Yarı Finalde 3 İspanyol takımı görmemiz dolayısıyla Bükreş'te ki finalde en azından 1 İspanyol ekibi görmemiz muhtemel.

Bu sezon Real ya da Barça'nın Kupa 1'i, Valencia, Atletico Madrid ve Atletic Bilbao'nun da Kupa 2'yi kazanması kuvvetle muhtemel. İngilizlerin hüsrana uğradığı böyle bir sezonda İspanyolların duble yapması Avrupa'da yıllardır 1'den fazla takımla finaller gören İngilizleri kendilerini ve La Liga, Premier Lig karşılaştırması yapanların fikirlerini sorgulamasını gerektirecek..

Benim favorilerim Real Madrid ve Valencia kazanmasını istediklerim ise yine Real ve Bilbao...

Hiç yorum yok: