9 Haziran 2012 Cumartesi

Sizin Şampiyonunuz Kim?



Maçların karşılarına biteceğini tahmin ettiğiniz skorları yazıyorsunuz ve sistem otamatikmen puanları veriyor ve gruptan çıkanlar belli oluyor. Sonra çeyrek ve yarı finallerin tahminlerini giriyorsunuz. Geriye final kalıyor.


Benim finalim Almanya-Portekiz arasında oynandı ve Almanya şampiyon! Kullanmak isteyenler bana mail adresini ulaştırsa gönderebilirim.

Chelsea'nin 2012-2013 Yeni Sezon Formaları

Yeni sezon öncesinde formalar bir bir görücüye çıkmaya devam ediyor. Sıradaki takım Londra'nın Maviler lakablı takımı Chelsea! Bu sefer mavinin tonunu açıp River Plate ve Şili formasına benzer bir tasarım yapmış adidas onlar için. Ben beğendim ve bulursam koleksiyonuma ekleyeceğim!






Liverpool yeni sezon formaları

PSG yeni sezon formaları

Real Madrid yeni sezon formaları

Barcelona yeni sezon formaları

Arsenal yeni sezon formaları

Almanya-Portekiz Maçı Öncesinde!


Euro 2012'de sahne sırası B Grubunun. Ölüm Grubunda bu akşam Hollanda-Danimarka ve Almanya-Portekiz maçları oynanacak. Gecenin finalinde karşılaşacak iki takımın artı ve eksilerine bakalım.


Kazanmak için ne yapacaklar?


Almanya, Euro 2008'den beri uyguladığı hızlı ataklarla sonuca gitme stratejisini bu turnuva öncesinde biraz daha değiştirip İspanya modeli gibi oyunu kontrol etme olarak belirlerdi. Maçın kontrolünü rakibe bırakıp hızlı çıkarak sonuca gitme planı Euro 2008 ve 2010 Dünya Kupasında İspanya maçları dışında tutmuştu. Oyunun iplerini rakibe vermek onlar adına akıllıca ancak söz konusu İspanya olunca işler biraz daha değişiyor. Portekiz, komşusu İspanya gibi pasa dayalı, rakibi uyutan bir oyun sistemine sahip değil. Onlarında oyun planı daha çok Ronaldo ve Nani gibi hızlı oyuncularla sonuca gitmek. Bu durumda Löw, Panzerleri son 4 yılda zirveye oynatan taktiği uygulayacaktır. Aksini düşünüp oyuna hakim olmayı denerse, Ronaldo ve Nani ile Portekiz geniş alanlar bulup farka bile gidebilir. 


Portekiz, yıllardır dünya futbolunun zirvesinde olan oyunculara sahip ancak yıldızlar hiç bir zaman onları zirveye çıkaramadı. Bu turnuvada ellerinde dünyanın en iyi iki oyuncusundan birisi olan Ronaldo'ya sahipler. CR7'ye sahip olmalarına rağmen rakiplerine korku salacak onları ezip geçecek bir takımları yok. En büyük silahları Pepe, Bruno Alves, Coentrao gibi savunma elemanları ile üstüne gelen takımları durdurup hızlı hücumlarda Ronaldo ve Nani ile sonuca gitmek. Almanlar oyunu kontrol etmek ister ve baskı kurmaya çalışırsa bu onların ekmeğine yağ sürmek olacak. Ancak Panzerler öne geçerse işler onların adına bir hayli zor olacaktır. Türkiye ile oynadıkları hazırlık maçında baskı kurma çabaları ve attıkları otuza yakın şuta rağmen tek gol bulabilmişler, kontra-ataklarda biz 3 gol bulup maçı kazanmıştık. Eğer bu durum Almanya karşısında yaşanırsa Podolski, Özil ve Müller üçlüsü 3 golden çok daha fazlasını üretebilir.


Zayıf yönleri neler? 


Almanya, turnuvanın en büyük favorilerinden ancak kusursuz bir takım değiller. Özellikle savunmanın ortasında ve sağında büyük sıkıntıları var. Badstuber-Mertesacker ikilisi güven veren bir görüntü çizseler de hızlı oyunculara karşı zaman zaman zor durumlara düştüler. Rakibin iki kanadında oynayan oyuncuları düşünürsek bu maçta çok dikkatli olmak zorundalar. Diğer bir sorun sağ bekte formayı kimin alacağı konusu. Turnuvaya hazırlık sürecinde Joachim Löw bu konu üzerine oldukça kafa yordu. Lahm'ı solda kullanmayı düşündüğü için sağ tarafta çeşitli denemeler yaptı. Bu akşamki maçta Ronaldo'yu durdurma görevini de üstlenecek sağ kenar oyuncusunu seçmek hiçte kolay olmayacak. Seçimin Boateng olması bekleniyor ancak Leverkusen'in orta saha oyuncusu Bender'in antremanlarda bu bölgede denendiğini biliyoruz. Bu bölgede oynayacak oyuncu maçın anahtarı olabilir. Diğer sorun ise orta sahada Khedira'nın partnerliğini yapacak oyuncunun kim olacağı. Bastian Schweinsteiger'ın formayı sırtına geçireceğinden eminiz ancak sakatlığını yeni atlatmış olması onun adına soru işareti oluşturuyor. Orta alanda Almanların beyni olan Schweini bu maçta vasat bile oynarsa işler kötüleşebilir. Onun alternatifi Kroos ise hazırlık maçlarında berbat bir oyun sergiledi. Kroos yetenekli bir oyuncu olmasına rağmen liderlik vasıflarının olmaması ve böylesine bir maçta ona güvenilir mi bilemiyorum. Eğer Schweni gerçekten hazır değilse her şeye rağmen Kroos'un tercih edilmesi daha iyi olacaktır. Maçın anahtar bölgelerinden birisi de bu mevki olacak.


Portekiz, deyince her bölgeden yıldız oyuncu sayabiliyoruz ancak konu santrafor mevkisinden bahsetmeye gelince duraksıyoruz. Ülkemizde bu sezon Beşiktaş forması ile istikrarsız bir performans ortaya koyan Almeida ve ondan biraz daha hallice Postiga takımın genel görüntüsüne göre vasat denilecek futbolcular bile değil. Almanya savunmasının ortası çok sağlam değil dedik ancak bu isimleri rahatlıkla ekarte edebilirler. Portekiz adına bahsedilecek diğer sorun kanatlarda oynayacak Ronaldo ve Nani'nin ne kadar geriye geleceği. Bu iki ismin savunma performansı iyi niyetli olsalar da yeterli olmayacaktır. Quaresma'nın bizim memlekette maruz kaldığı eleştirilerden yola çıkarak bu iki ismin savunma durumunu anlayabiliriz. Ronaldo'nun arkasında oynayan Coentrao'nun da hücumu sevmesi Portekiz'in sol tarafında boşluklar yaratacaktır. Bu boşluklar yarın Thomas Müller'in hayatının maçını oynamasını sağlayabilir.


Genel Bakış


Bu akşam maç taktik savaşı şeklinde geçebilir. İki takımda hızlı çıkıp sonuca gitmeyi seviyor. Kimse oyunun kontrolünü tam olarak eline alıp tüm hatlarıyla saldırmayacaktır. Eğer bunu yaparlarsa rakibin kontradan rahatlıkla gol bulabileceğini biliyorlar. Maç garip bir senaryoya gebe bana göre. İki takımda birbirinin üstüne şuursuzca gitmeyecektir bu da kısır bir maç olabileceği anlamına geliyor. Tam aksi durumda ise bol gol izleme şansımız yüksek. Bana kalırsa iki takımda kendine gem vuramaz ve bol gollü bir maç olur. İddiacılar için tahminim 4-6 gol. Bu ataklarda kaledeki isimlerin önemi de artıyor. Kalede Almanya bir iki adım önde ancak Ronaldo ve Nani'nin elemelerde ceza sahası dışından 10un üzerinde gol bulduğunu da unutmamak lazım!


11'ler


Almanya: Neuer, Boateng, Mertesacker, Badstuber, Lahm, Müller, Khedira, Schweinsteiger, Schürrle(Podolski), Özil, Klose


Portekiz: Patricio, Pereira, Bruno Alves, Pepe, Coentrao, Miguel Veloso, Meireles,  Moutinho, Ronaldo, Nani, Postiga

8 Haziran 2012 Cuma

Euro 2012 Poster


Euro 2012 Anket Sonuçları

Euro  2012 start almak üzere ve blogda ki şampiyonayı kim kazanır anketi de sona erdi. 

Almanya
  80 (40%)
Fransa
  6 (3%)
Hollanda
  26 (13%)
İngiltere
  13 (6%)
İspanya
  51 (25%)
İtalya
  11 (5%)
Diğer
  13 (6%)


Toplam 200 oy kullanılmış ve bu oyların %40'ı (80) benim de favorim Almanya'ya gitmiş. Bloga girip çıkanları Almanya yazıları ile etkiledim mi yoksa herkes Panzerler'e bu kadar güveniyor mu bilemem ancak açık ara birinci çıktılar. İkinci sırada %25(51)  oyla son şampiyon İspanya var. Matadorların arkasından %13(26)'le Portakallar geliyor. Beni şaşırtan ise Fransa'nın İngiltere'den az oy almış olması. Horozlar benim gizli favorilerimden. Bakalım kazanan kim olacak..


Fotoğraf http://euro2012.tribundergi.com/haber/euro-2012-anketleri adresinden alınmıştır.

Almanya'nın Taktik Tahtası

Euro 2012 bugün A Grubundaki maçlarla start alacak. Panzerlerin ilk maçına çıkmasına 2 gün kala teknik direktör Joachim Löw'ün kafasında takımın genel şablonu bir kaç kısım dışında belli.


Almanya, Portekiz karşısına büyük ihtimalle grafikteki 11'le çıkacak. Değişiklik olursa şaşırmayacağım isimler ise Ronaldo'yu savunacak mevki sağ bekte Boateng ve defansta Badstuber'in  partneri Mertesacker. 


Almanya sağ tarafı Ronaldo'yu  durdurmak sol tarafı ise hücumda vurmak için kullanacaktır. Lahm-Podolski-Özil üçlüsünün sol tarafta kuracağı üçgen hücumuna Bastian Schweinsteiger'ın katılımı ile kaleye doğru akacaktır Panzerler. Eskiden şampiyonalarda güçlü savunması ile öne çıkan ve takımlara geçit vermeyip, ezip geçtiği için Panzerler lakabını alan Almanlar; Löw'ün takımın başına geçmesi ile yaratıcı oyuncu eksikliğini kapatıp hücumda da büyük işler yapmaya başladı. Forvetin arkasında görev yapacak 3 oyuncu için Mesut, Götze, Müller, Podolski, Reus, Schürrle hatta Kroos gibi alternatifleri bulunan Joachim Löw takımı savunmayla başarılı kılmak yerine bu isimlerin yeteneklerini kullanarak hücum gücüyle maçları kazanma hedefi koydu. Bu avantajlarının yanında savunmaları da eskisi gibi sağlam değil. Teker teker bakıldığında savunma elemanları büyük oyuncular gibi gözükse de henüz geçilmez denilecek bir defans hattına sahip değiller. Bu eksikliklerini topun kontrolünü sağlayıp rakibi önde durdurarak gidermeye çalışacaklar. Orta alanda Schweni'nin liderliği, Khedira'nın da alan paylaşımını iyi yapması ile rakip orta alanı geçmeden topu kazanıp direk kaleye gideceklerdir.


Almanya adına maç içinde işler iyi gitmezse kenarda skoru değiştirmek adına bekleyen bir çok isim var. Özellikle Andre Schürrle oyunun sıkıştığı anlarda Podolski'nin yerine girerek rakip kalede her türlü tehlikeyi yaratabilecek bir isim. Marco Reus ise Schürrle'nin aksine Almanya öne geçtiği zaman oyuna alınabilecek ve hızlı hücumlarda direk kaleye inebilir. Dortmund'un altın çocuğu Mario Götze ise Mesut Özil'in kurbanı. Yetenekleri onu 11'e taşıyabilirdi ancak Mesut harika oyunu ve takımın golden bir adım önceki ayağı olduğu için kulübede bekleyecek. Beraber oynamaları bir seçenek elbette ancak bu pekte olumlu sonuçlar vermedi. Hazırlık maçında İsviçre'den 5 yediklerinde bu ikili aynı anda sahadaydı ve Panzerlerin savunma gücü büyük bir darbe almıştı. Löw'ün bunu tekrar deneyeceğini sanmam ancak maç içinde ''acil durumda camı kırın'' seçeneği olarak önünde duruyor.


Panzerler maçlara 4-2-3-1 ile başlayacak ancak maçı bitirdiklerinde hangi taktiği uyguluyor olacaklar bunu ancak Allah bilir. Grupta rakipler o kadar zor ki turnuvada rahatlama şansı hiç olmayacak onlar adına. Hatta grubun son maçında oyuncuları dinlendirelim, kulübede gözleri parlayarak bekleyen İlkay, Bender, Höwedes gibi isimlere şans verelim deme şansları olmayabilir. Turnuvaya saatler kala Joachim Löw maçları kafasında oynamaya başladı bile. Neler düşündüğünü Cumartesi akşamı saat 21.45'te öğreneceğiz.

7 Haziran 2012 Perşembe

Almanya'nın 11'ine Dair İpuçları

Avrupa Şampiyonasının başlamasına bir gün kala Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw ve takım kaptanı Philipp Lahm basın toplantısında soruları cevapladı.


Löw'e yöneltilen soruların başında günlerdir Alman medyasını meşgul eden savunmanın sağında kimin forma giyeceği konusuydu. Alman teknik adam bu mevkide görev vermeyi düşündüğü ilk isim Boateng'in basına yansıyan tavırlarından memnun olmadığını açıkladı. Hatırlanacağı üzere Jerome Boateng bir hafta önce Almanya'nın takım kampına bir kadın getirmek ve sabah kadar onunla alem yapmakla suçlanmıştı.


Savunmanın sağı için elinde alternatifler olduğunu ve asıl mevkinin orta saha olmasına rağmen Lars Bender'i de antremanlarda bu mevkide denediğini ve performansından gayet mutlu olduğunu açıkladı Löw. Almanya bu kadar güçlü bir grupta yer  almasaydı muhtemelen bu kadar ince elenip sık dokunmazdı bunlar ancak turnuvaya grupta veda etme korkusu onları konu üstüne daha çok çalışmaya itiyor. İlk maçta karşılaşacakları Portekiz'in süper yıldızı Ronaldo'nun solda görev alacak olması da Löw'ün sağ taraf için karar verememesinde etken. Ronaldo hem hızlı, hem kuvvetli hemde hava hakimiyeti olan bir oyuncu olunca onu savunacak kişininde komple bir futbolcu olması gerekiyor. Lahm bu kriterleri neredeyse sağlıyor ancak onu sağ tarafa koymak bu kez takımın solunda büyük soruna yol açacak. Her mevkide yetenekli oyuncular yetiştiren Almanların bundan sonraki ilk hedefi bir tane daha Lahm çıkarmak olmalı.


Löw'e sorulan ikinci soru ise forvet hattının en ucunda Klose mi yoksa Mario Gomez'mi forma giyecek sorusu oldu. Gazeteciler bu konuda beklediği cevabı alamadı. Löw turnuvanın uzun olduğunu ve iki oyuncudan da en iyi şekilde faydalanacağını açıklayarak bu konuda ipucu vermekten kaçındı.


Savunmanın ortası da sağ tarafı gibi belirsiz Löw'ün kafasında. Bu sezon Dortmund'ta harika performans gösteren Hummels mi yoksa o bölgede sürekli kullandığı Mertesacker mi  daha faydalı olur karar verebilmiş değil. Arsenal'li Mertesacker formaya biraz daha yakın ancak bugünkü antremanda Boateng ile çarpışarak çalışmayı yarıda bırakması planları değiştirebilir. Mertesacker'in sakatlağının ciddi olmadığını ve büyük bir aksilik olmazsa Portekiz maçına yetişeceğini açıklayan Joachim Löw diğer sakatların da takımla çalıştığını ve şu anda bir eksikleri olmadığını açıkladı.


Cumartesi günü karşılaşacakları Portekiz hakkında fikirleri sorulunca ise onların sadece Ronaldo ve Nani'den ibaret olmadığını hatırlatarak takımına mesaj gönderdi. Alman oyuncular bu haftayı sürekli Ronaldo hakkında konuşarak geçirmiş takımın geri kalanını unutmuş gibi duruyordu. Onlar çok hızlı oyunculara  ve teknik kapasiteleri yüksek oyunculardan kurulu bir takıma sahipler. Her oyuncunun kendine has özellikleri var ancak onları durdurabiliriz. İki takımda kazanmak istiyor ancak sahadan galip ayrılan biz olacağız dedi. Ayrıca Portekiz'in Milli Takımımız karşısında aldığı 3-1'lik mağlubiyetin hatırlatılması üzerine de o maçtan çok daha farklı bir Portekiz beklediğini söyledi.


Almanya'da yeri garanti olan isimler: Neuer, Badstuber, Lahm(sağ veya sol), Schweinsteiger, Khedira, Özil, Müller, Podolski. Bu  ismin dışında 11'e 3  oyuncu  daha girecek. Bu isimlerden Klose-Gomez arasından bir tanesi forvete, Hummels-Mertesacker arasından bir tanesi savunmanın ortasında Badstuber'in yanına geçecek. Sağda ise işler karışık Boateng formaya yakın ancak, Bender denemesi Löw'ü mutlu etmiş, bir sürpriz yapabilir. Lahm'ı sağa çekip Schmelzer'i solda da oynatabilir. Son bir haftadır bu konu konuşulup duruyor. Artık ilk maç başladığında öğrenip kurtulalım. Zira bu konu gereğinden fazla uzadı.

Francesco Totti & İlary Blasi



Totti Reis, İlary'i de alıp Miami'ye tatile gitmiş. Onlar bir nevi Arda-Sinem çifti gibiler bizde ki hatta daha fazlası. Buraya koyduğum 4 fotoğrafı yaklaşık 15 foto arasından seçtim ve baya zor oldu. Çünkü magazinciler Totti ile değil daha çok Blasi ile ilgilenmişler. Eh haklılar ne diyelim.. Yengeye selamlar.

6 Haziran 2012 Çarşamba

Tozlu Raflardan #8 | Benzema & Nasri



Tanımak çok da zor değil bu iki oyuncuyu. Samir Nasri'nin fotoğrafı 2004'e, Karim Benzema'nın ise 2005 yılına ait. Bu iki ergen şimdilerde Euro 2012'de Fransa milli takım formasını terletecek ve Horozların en büyük kozları olacaklar.

FOTO | Alessandro Del Piero


Almanya'da Twitter, Alkol ve Sex serbest!


Euro 2012 öncesinde özelllikle sosyal medya başta olmak üzere oyunculara çeşitli yasaklar getirildi ancak Löw diğerlerinin aksine kadrodaki oyuncuları özgür bıraktı.  Twitter ve facebook kullanmaları serbest fakat takımla ilgili veya rakipler hakkında konuşmama şartı var. Diğer bir konu ise futbolcuların eşlerini ve kız arkadaşlarını görebilmesi konusu. Geçen hafta Jerome Boateng'in hazırlık kampında bir kadınla beraber olduğu ve sabah kadar alkol aldığı gazetelere yansımıştı. Löw bu konuda da baskıcı olmayacağını açıkladı. Milli takım menejeriOliver Bierhoff ise futbolcuları eşleriyle kalması konusunda henüz bir karara varmnadıklarını ancak Portekiz karşısında alınacak bir galibiyetten sonra kutlamaya izin verebileceklerini söyledi.
Alman oyuncuların özgürlükleri bununla da bitmiyor. Futbolcular abartmamak koşuluyla bira ve şarap içme konusunda özgür. Diğer ağır içecekler ise yasak! Löw oyuncularının alkol alma konusunu abartmayacağını düşünüyor ve onlara güveniyor. Oyuncular otelden dışarı gezmek için çıkabilir ancak saat 23'ten önce dönme zorunlulukları var!
Disiplini ile ünlü Alman futbolu Euro 2012 öncesinde genel görünüşünün aksine kararlar aldı ancak oyuncular bu turnuvanın ne kadar önemli olduğunu biliyor ve her biri profesyonel oyuncular. Bizde olsa belki sıkıntı olurdu ancak onların hepsi Alman disiplini içinde yetişti. Bunun onlara zarar değil yarar getireceği aşikar.
Bu haber http://euro2012.tribundergi.com/ adresinde yayınlanmıştır.

PSG 2012/13 Yeni Sezon Formaları




Herkes Gider O Kalır: Sir Alex Ferguson

Sir Alex Ferguson 25 yıldır aynı koltukta otururken Real Madrid bu süreçte 24 kez değiştirmiş teknik direktörünü. Moratti İnter'de sen gel, sen git derken tam 19 adamı harcamış. Abromovic'in eline geçtikten sonra Chelsea'de geride kalmayıp 15 teknik adamla çalışmış. 14'er teknik adamla Juventus, Bayern bu takımları izliyor. Ezeli rakip Manchester City'de şampiyon olmak için 14. menejeri beklemek zorunda kaldı. Milan 13, Barcelona ise 11 kez takımın liderini değiştirmiş.

5 Haziran 2012 Salı

İspanya'yı Devirmenin Yolu

Almanya teknik direktörü, 2008 ve 2010'da yenildikleri İspanya'yı yenmek için kendi oyunlarını kabul ettirmek zorunda olduklarını belirtti.
Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw, İspanya'ya karşı özel bir taktik uygulamayı düşünmediklerini ve sadece kendi  oyunlarını oynayarak son şampiyonu devirebileceklerini açıkladı.
Almanya, Euro 2008 finalinde ve 2010 Dünya Kupası  yarı finalinde İspanya'ya elenmişti. Ancak Löw, DPA'ya verdiği demeçte ''Bizim anti-İspanya planımız yok. İspanyollara sorun yaşatmak istiyorsanız oyuna siz hükmetmelisiniz. Onlara sahanın her yerinde baskı uygulamalısınız. Eğer ve bunu yapmazsanız ve onlarda kötü gününde değillerse size şans tanımazlar.'' dedi.

Röportaj | Hamit Altıntop

Portekiz-Türkiye maçının ardından Hamit Altıntop İspanyol Marca gazetesinden Sergio Fernandes'e mini bir röportaj vermiş. O söyleşiden satır başları:
(Sergio Fernandez-SF, Hamit Altıntop-HA)


SF: Geleceğin hakkında ne düşünüyorsun. Real Madrid'te kalacak mısın gidecek misin?
HA: Real Madrid ile şu anda sözleşmem devam ediyor. Açıkçası benim adıma zor bir sezon oldu ama takım gayet iyiydi ve çok iyi oynadık. Bir çok teklif var ancak tatile gideceğim ve dönüşte sezona Real Madrid ile başlayacağım.


SF: Mourinho'nun sana güvendiğini düşünüyor musun?
HA: Evet Mou kalmamı istiyor.


SF: Lizbon'da Portekiz karşısında büyük bir zafer kazandınız. Ne düşünüyorsun?
HA: Evet iyi bir galibiyet aldık. Portekiz'in çok iyi oyuncuları var ancak biz de gerçekten kaliteli oyuncular ve bunu gösterdik. Yeni bir takımız ve yeni bir teknik direktörümüz var. Bizim adımıza iyi bir sonuç oldu.


SF: Bu arada maçta çok iyi bir frikik kullandın. Takımdaki arkadaşların bu yeteneğini biliyor mu?
HA: Evet gerçekten iyi bir vuruştu. Real Madrid'te bu yeteneğimi gösterme şansı bulamadım. Takım için elimden geleni yapıyorum ve bundan sonrada böyle olacak.


SF: Ronaldo ile maçta bir pozisyonunuz oldu ve sana güzel bir çalım attı. Bunun hakkında maçtan sonra konuştunuz mu?
HA: (Gülüşmeler) Hayır maçtan sonra konuşma fırsatımız olmadı. Bana göre Ronaldo çok iyi bir karakter ve takımı için büyük bir öneme sahip fantastik bir oyuncu. Ona turnuva için şans dileyeceğim.


SF: Türkiye Euro 2012'de yok. Polonya ve Ukrayna'da kimi destekliyorsun?
HA: Arkadaşlarımın olduğu takımları destekleyeceğim. Almanya, Portekiz, Fransa.. Umarım sakatlık olmadan geri dönerler.


SF: İspanya hakkında ne düşünüyorsun?
HA: Harika bir takım ve elbette favoriler arasında. Dünya Kupası kazanan kadroyu büyük ölçüde korudular ve diğer takımlara karşı ağır basıyorlar.

4 Haziran 2012 Pazartesi

Dirk Kuyt üzerine...

Aykut Kocaman iftiharla sunar! Karşınızda Dirk Kuyt. Kocaman'ın Fenerbahçe'de sportif direktör olduğundan beri yapılan akıllıca transferin son halkası Hollandalı oyuncu oldu. Kuyt Fenerbahçe'ye ne getirir ne götürür elden geldiğince yazmaya çalışalım.


Aykut Hoca teknik direktörlüğü devraldığından beri kafasındaki oyun kurgusuna yönelik oyuncular transfer etmeye çalıştı hep ancak Alex'in varlığı bu planı hep sekteye uğrattı. Elinizde Alex varsa her türlü etinden de sütünden de faydalanmak zorundasınız. O da öyle yaptı ve madem sistemi değiştiremiyorum Alex'i daha efektif kullanayım diye uğraştı. Artık Alex'in yaşı 35'e yaklaşıp, fiziğinin de bir yerde dur demesiyle yeni sezonda hep aklında olan planı devreye sokma kararı aldı. İlk olarak 4-3-3'ün defansla orta saha bağlantısını sağlayacak adamı olması beklenen Mehmet Topal'la anlaşıldı sonra kanatta hem gol atacak attıracak, çizgiye bağlı kalmayıp içeride girebilecek, savunmayı hücumdan başlatacak bir oyuncu aldı. Bu tarifin tam adamı Dirk Kuyt.


Hollandalı ile Liverpool'da uzun dönem çalışan Rafa Benitez'in onun için söyledikleri neden alındığını gösterir gibi. ''Kuyt hem gol atabilen, hem de asist yapabilen ama bundan önemlisi çok çalışan ve bunu sadece takım için yapan bir oyuncu. O, diğer oyuncuların daha iyi oynamasını sağlıyor. Onunla oynayan oyuncular sadece hücumu ve golü düşünebiliyor. Bir takım için bundan güzel bir fedakarlık yolu olamaz.” 


Aykut Kocaman bu beklediklerini ne Dia'dan ne de Mehmet Topuz'dan alabildi. Dia yaratıcı ve adam eksilten özelliklere sahipti ancak hiç bir zaman savunması güçlü olan bir oyuncu olmadı. Çizgide gidip geldi sürekli ama gerektiğinde ikinci forvet olarak içeri sokulma görevini de beceremedi. Topuz ise hücumdan daha çok savunmada katkı sağlarken, kanat oyuncusundan beklenen bir kaç gol ve asist özelliğini gösteremedi. Kuyt bu iki oyuncunun birleşimi gibi hatta daha fazlası. Onun bu özellikleri son iki yılda büyük düşüş gösteren Gökhan Gönül içinde iyi haber! Gökhan'ın önünde Kuyt'ın olması onu hem savunmada rahatlatacak hemde hücumda açacağı alanla etkinliğini artıracaktır.


Peki Kuyt, Alex'le birlikte kullanırsa n'olur? Bu sorunun cevabı bu iki oyuncunun dışında faktörlere bağlı. Emre'nin ayrılması ile Cristian'ın yanına alınacak oyuncu Fenerbahçe'nin hücumuna şekil verecektir. Eğer Topal-Cristian ikilisi kullanılırsa bütün yük yine Alex'in omuzlarına binecek ki bu da Kuyt'un ilerde efektifliğini azaltıp bütün gücünü savunmaya vermesine yol açacaktır. 4-3-3'ün sağında oynayacaksa mükemmel bir kazanç olacağı kesin. Eğer Alex'le beraber 4-4-1-1 şeklinde dizilecekse takım, orta alandaki iki oyuncunun kimler olacağı ve hücuma destekleri onunda oyununu etkileyecektir.


Fenerbahçe ucuz bir maliyetle(başkaları pahalı dese de ben gayet uygun olduğunu düşünüyorum) çok iyi bir oyuncu transfer yaptı ancak onun öne çıkan özelliği atacağı goller ve yapacağı asistler değil profesyonelliği olacaktır. Bugüne kadar her hangi bir olayın içinde olmayan Kuyt, her şeyi ile güzel bir adam. Para var huzur var demeyip halen hemşirelik yapan eşi ile beraber kendi adlarını taşıyan yardım derneği var Kuyt ailesinin. Fenerbahçe'ye imza atarken ''takımın renkleride çok güzel, onlar karşıma geldiğinde ben zaten onların olmuştum'' diyen adam sevilmez mi? Meraklanmayın aile yaşantısı, duruşu ve sahada mücadelesi ile kısa sürede sevdirecektir kendini. Ailemize hoş geldin Dirk Kuyt...


Not: Muhtemelen adını okumakta büyük sıkıntı çekecek spikerler ve taraftarlar. Dirk Kuyt'un okunuşu gerçekten de zor aslında. Tam olarak şöyle: ''Dirk Küaeyt'' Tamam tamam gerçekten zor ama bir zamanlar Bastiyan Şıvaynşıtager'in de ismini okuyamıyorduk ama alıştık. Siz hala okuyamıyor musunuz? Şıvayni diyin o zaman;) Yazı biterken bir önerim var. İlk röportaj yapan muhabir ona adının nasıl okunduğunu sorsun ona göre okuyalım biz de. Yine olmazsa lakabını kullanırız: ''Bay Güvenilir''

IFFHS Dünya Kulüpler Sıralaması


1.(1.)FC BarcelonaEspaña/4356,0
2.(3.)CD Universidad de Chile SantiagoChile/3326,5
3.(2.)Real Madrid CFEspaña/4295,0
4.(5.)Club Atlético de MadridEspaña/4292,0
5.(4.)FC Bayern MünchenDeutschland/4290,0
6.(7.)Chelsea FC LondonEngland/4266,0
7.(6.)CA Vélez SarsfieldArgentina/4255,0
8.(16.)Club Libertad AsunciónParaguay/3236,5
9.(8.)Athletic Club de BilbaoEspaña/4236,0
10.(9.)Sporting Clube de Portugal LisboaPortugal/3232,5
11.(27.)CA Boca Juniors Buenos AiresArgentina/4232,0
12.(13.)PSV EindhovenNederland/3218,0
13.(14.)Olympique LyonnaisFrance/4215,0
14.(15.)Valencia CFEspaña/4210,0
15.(24.)SSC NapoliItalia/4208,0

#Euro2012Blogger | Almanya

Avrupa Şampiyonasında kalbimde aklımda Almanya diyor. Bu jenerasyon artık bir kupa kazanmayı sonuna kadar hak etti. 


Turnuva boyunca Tribün Dergi'nin #Euro2012Blogger Challenge organizasyonunda Almanya'yı sizler için takip edeceğim. Haberlere, kadroya ve değerlendirmeler şu linkten ulaşabilirsiniz. 
http://euro2012.tribundergi.com/takim/almanya

Her türlü beğeni ve eleştirinizi beklerim. Okuduklarını sosyal ortamlarda paylaşıp, fikirlerinizi de bana iletirseniz benim adıma çok hoş olur. 

Almanya Euro 2012 Kadrosu

Kaynak: http://euro2012.tribundergi.com/takim/almanya

Liverpool'un 2012-2013 Yeni Sezon Formaları

 
Avrupa'da bir çok takım, yeni sezonda giyeceği formaları tanıtmaya başladı. Real Madrid, Barcelona derken önümüzdeki sezon giyeceği formayı tanıtan takımlar kervanına Liverpool'da katıldı. Belki de bu sezon yeni formalar arasında en dikkat çeken ve tasarım olarak da en şık diyebileceğimiz formaya imza atmış Liverpool.




FOTO | Andrés Iniesta


3 Haziran 2012 Pazar

Bugün Günlerden 3 Haziran!

Bugün 3 Haziran! Lefter'in futbola veda ettiği gün. Fenerbahçe taraftarının Alex'le tanıştığı, sözleşme imzaladığı gün! Ve artık Dirk Kuyt'un Fenerbahçeli olduğu gün.


3 Haziran gerçekten efsane bir gün olmaya aday hale geldi. Artık her yıl 3 Haziran'ı merakla bekleriz belki de. Dirk Kuyt Fenerbahçemize hayırlı olsun. Yakında onunla alakalı geniş değerlendirme yazısı gelecek elbette.

Euro 2012 Bahis Oranları


Milli Takımı                           Bahis Oranalrı
İspanya3.50
Almanya4.00
Hollanda7.50
İngiltere11.00
Fransa12.00
İtalya13.00
Portekiz19.00
Rusya21.00
Ukrayna41.00
Hırvatistan51.00
Polonya51.00
Çek Cumhuriyeti67.00
İsveç67.00
Yunanistan81.00
Danimarka101.00
İrlanda101.00
Euro 2012 için artık saatleri saymaya başladık. Turnuva öncesi otoritelerin en büyük favorileri İspanya ve Almanya idi. Bu fikir bahis oranlarına da yansımış durumda. Son şampiyon için verilen oran 1'e 3.5 olurken, Almanya'ya 1'e 4 oran verilmiş. Benim adıma sürpriz olan ise Danimarka ve İrlanda'ya verilen 1'e 101'lik oranlar.