6 Haziran 2012 Çarşamba

Almanya'da Twitter, Alkol ve Sex serbest!


Euro 2012 öncesinde özelllikle sosyal medya başta olmak üzere oyunculara çeşitli yasaklar getirildi ancak Löw diğerlerinin aksine kadrodaki oyuncuları özgür bıraktı.  Twitter ve facebook kullanmaları serbest fakat takımla ilgili veya rakipler hakkında konuşmama şartı var. Diğer bir konu ise futbolcuların eşlerini ve kız arkadaşlarını görebilmesi konusu. Geçen hafta Jerome Boateng'in hazırlık kampında bir kadınla beraber olduğu ve sabah kadar alkol aldığı gazetelere yansımıştı. Löw bu konuda da baskıcı olmayacağını açıkladı. Milli takım menejeriOliver Bierhoff ise futbolcuları eşleriyle kalması konusunda henüz bir karara varmnadıklarını ancak Portekiz karşısında alınacak bir galibiyetten sonra kutlamaya izin verebileceklerini söyledi.
Alman oyuncuların özgürlükleri bununla da bitmiyor. Futbolcular abartmamak koşuluyla bira ve şarap içme konusunda özgür. Diğer ağır içecekler ise yasak! Löw oyuncularının alkol alma konusunu abartmayacağını düşünüyor ve onlara güveniyor. Oyuncular otelden dışarı gezmek için çıkabilir ancak saat 23'ten önce dönme zorunlulukları var!
Disiplini ile ünlü Alman futbolu Euro 2012 öncesinde genel görünüşünün aksine kararlar aldı ancak oyuncular bu turnuvanın ne kadar önemli olduğunu biliyor ve her biri profesyonel oyuncular. Bizde olsa belki sıkıntı olurdu ancak onların hepsi Alman disiplini içinde yetişti. Bunun onlara zarar değil yarar getireceği aşikar.
Bu haber http://euro2012.tribundergi.com/ adresinde yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok: