7 Haziran 2012 Perşembe

Almanya'nın 11'ine Dair İpuçları

Avrupa Şampiyonasının başlamasına bir gün kala Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw ve takım kaptanı Philipp Lahm basın toplantısında soruları cevapladı.


Löw'e yöneltilen soruların başında günlerdir Alman medyasını meşgul eden savunmanın sağında kimin forma giyeceği konusuydu. Alman teknik adam bu mevkide görev vermeyi düşündüğü ilk isim Boateng'in basına yansıyan tavırlarından memnun olmadığını açıkladı. Hatırlanacağı üzere Jerome Boateng bir hafta önce Almanya'nın takım kampına bir kadın getirmek ve sabah kadar onunla alem yapmakla suçlanmıştı.


Savunmanın sağı için elinde alternatifler olduğunu ve asıl mevkinin orta saha olmasına rağmen Lars Bender'i de antremanlarda bu mevkide denediğini ve performansından gayet mutlu olduğunu açıkladı Löw. Almanya bu kadar güçlü bir grupta yer  almasaydı muhtemelen bu kadar ince elenip sık dokunmazdı bunlar ancak turnuvaya grupta veda etme korkusu onları konu üstüne daha çok çalışmaya itiyor. İlk maçta karşılaşacakları Portekiz'in süper yıldızı Ronaldo'nun solda görev alacak olması da Löw'ün sağ taraf için karar verememesinde etken. Ronaldo hem hızlı, hem kuvvetli hemde hava hakimiyeti olan bir oyuncu olunca onu savunacak kişininde komple bir futbolcu olması gerekiyor. Lahm bu kriterleri neredeyse sağlıyor ancak onu sağ tarafa koymak bu kez takımın solunda büyük soruna yol açacak. Her mevkide yetenekli oyuncular yetiştiren Almanların bundan sonraki ilk hedefi bir tane daha Lahm çıkarmak olmalı.


Löw'e sorulan ikinci soru ise forvet hattının en ucunda Klose mi yoksa Mario Gomez'mi forma giyecek sorusu oldu. Gazeteciler bu konuda beklediği cevabı alamadı. Löw turnuvanın uzun olduğunu ve iki oyuncudan da en iyi şekilde faydalanacağını açıklayarak bu konuda ipucu vermekten kaçındı.


Savunmanın ortası da sağ tarafı gibi belirsiz Löw'ün kafasında. Bu sezon Dortmund'ta harika performans gösteren Hummels mi yoksa o bölgede sürekli kullandığı Mertesacker mi  daha faydalı olur karar verebilmiş değil. Arsenal'li Mertesacker formaya biraz daha yakın ancak bugünkü antremanda Boateng ile çarpışarak çalışmayı yarıda bırakması planları değiştirebilir. Mertesacker'in sakatlağının ciddi olmadığını ve büyük bir aksilik olmazsa Portekiz maçına yetişeceğini açıklayan Joachim Löw diğer sakatların da takımla çalıştığını ve şu anda bir eksikleri olmadığını açıkladı.


Cumartesi günü karşılaşacakları Portekiz hakkında fikirleri sorulunca ise onların sadece Ronaldo ve Nani'den ibaret olmadığını hatırlatarak takımına mesaj gönderdi. Alman oyuncular bu haftayı sürekli Ronaldo hakkında konuşarak geçirmiş takımın geri kalanını unutmuş gibi duruyordu. Onlar çok hızlı oyunculara  ve teknik kapasiteleri yüksek oyunculardan kurulu bir takıma sahipler. Her oyuncunun kendine has özellikleri var ancak onları durdurabiliriz. İki takımda kazanmak istiyor ancak sahadan galip ayrılan biz olacağız dedi. Ayrıca Portekiz'in Milli Takımımız karşısında aldığı 3-1'lik mağlubiyetin hatırlatılması üzerine de o maçtan çok daha farklı bir Portekiz beklediğini söyledi.


Almanya'da yeri garanti olan isimler: Neuer, Badstuber, Lahm(sağ veya sol), Schweinsteiger, Khedira, Özil, Müller, Podolski. Bu  ismin dışında 11'e 3  oyuncu  daha girecek. Bu isimlerden Klose-Gomez arasından bir tanesi forvete, Hummels-Mertesacker arasından bir tanesi savunmanın ortasında Badstuber'in yanına geçecek. Sağda ise işler karışık Boateng formaya yakın ancak, Bender denemesi Löw'ü mutlu etmiş, bir sürpriz yapabilir. Lahm'ı sağa çekip Schmelzer'i solda da oynatabilir. Son bir haftadır bu konu konuşulup duruyor. Artık ilk maç başladığında öğrenip kurtulalım. Zira bu konu gereğinden fazla uzadı.

Hiç yorum yok: