8 Haziran 2012 Cuma

Almanya'nın Taktik Tahtası

Euro 2012 bugün A Grubundaki maçlarla start alacak. Panzerlerin ilk maçına çıkmasına 2 gün kala teknik direktör Joachim Löw'ün kafasında takımın genel şablonu bir kaç kısım dışında belli.


Almanya, Portekiz karşısına büyük ihtimalle grafikteki 11'le çıkacak. Değişiklik olursa şaşırmayacağım isimler ise Ronaldo'yu savunacak mevki sağ bekte Boateng ve defansta Badstuber'in  partneri Mertesacker. 


Almanya sağ tarafı Ronaldo'yu  durdurmak sol tarafı ise hücumda vurmak için kullanacaktır. Lahm-Podolski-Özil üçlüsünün sol tarafta kuracağı üçgen hücumuna Bastian Schweinsteiger'ın katılımı ile kaleye doğru akacaktır Panzerler. Eskiden şampiyonalarda güçlü savunması ile öne çıkan ve takımlara geçit vermeyip, ezip geçtiği için Panzerler lakabını alan Almanlar; Löw'ün takımın başına geçmesi ile yaratıcı oyuncu eksikliğini kapatıp hücumda da büyük işler yapmaya başladı. Forvetin arkasında görev yapacak 3 oyuncu için Mesut, Götze, Müller, Podolski, Reus, Schürrle hatta Kroos gibi alternatifleri bulunan Joachim Löw takımı savunmayla başarılı kılmak yerine bu isimlerin yeteneklerini kullanarak hücum gücüyle maçları kazanma hedefi koydu. Bu avantajlarının yanında savunmaları da eskisi gibi sağlam değil. Teker teker bakıldığında savunma elemanları büyük oyuncular gibi gözükse de henüz geçilmez denilecek bir defans hattına sahip değiller. Bu eksikliklerini topun kontrolünü sağlayıp rakibi önde durdurarak gidermeye çalışacaklar. Orta alanda Schweni'nin liderliği, Khedira'nın da alan paylaşımını iyi yapması ile rakip orta alanı geçmeden topu kazanıp direk kaleye gideceklerdir.


Almanya adına maç içinde işler iyi gitmezse kenarda skoru değiştirmek adına bekleyen bir çok isim var. Özellikle Andre Schürrle oyunun sıkıştığı anlarda Podolski'nin yerine girerek rakip kalede her türlü tehlikeyi yaratabilecek bir isim. Marco Reus ise Schürrle'nin aksine Almanya öne geçtiği zaman oyuna alınabilecek ve hızlı hücumlarda direk kaleye inebilir. Dortmund'un altın çocuğu Mario Götze ise Mesut Özil'in kurbanı. Yetenekleri onu 11'e taşıyabilirdi ancak Mesut harika oyunu ve takımın golden bir adım önceki ayağı olduğu için kulübede bekleyecek. Beraber oynamaları bir seçenek elbette ancak bu pekte olumlu sonuçlar vermedi. Hazırlık maçında İsviçre'den 5 yediklerinde bu ikili aynı anda sahadaydı ve Panzerlerin savunma gücü büyük bir darbe almıştı. Löw'ün bunu tekrar deneyeceğini sanmam ancak maç içinde ''acil durumda camı kırın'' seçeneği olarak önünde duruyor.


Panzerler maçlara 4-2-3-1 ile başlayacak ancak maçı bitirdiklerinde hangi taktiği uyguluyor olacaklar bunu ancak Allah bilir. Grupta rakipler o kadar zor ki turnuvada rahatlama şansı hiç olmayacak onlar adına. Hatta grubun son maçında oyuncuları dinlendirelim, kulübede gözleri parlayarak bekleyen İlkay, Bender, Höwedes gibi isimlere şans verelim deme şansları olmayabilir. Turnuvaya saatler kala Joachim Löw maçları kafasında oynamaya başladı bile. Neler düşündüğünü Cumartesi akşamı saat 21.45'te öğreneceğiz.

Hiç yorum yok: