7 Ocak 2012 Cumartesi

Alex Röportajı!




Hayatında aldığın hangi kararları önemli buluyorsun? Hangi kararın seni Alex yaptı? Daha 16 yaşımdayken bir kızla tanıştım ve o kız hayatıma yön vermeye başladı. Bugüne kadar yaptığım en doğru şey onu hayatıma almak. Benim doğduğum ortama, yaşadığım zorluklara bakacak olursanız hayatımı değiştiren birçok şey oldu. Yaşadıklarım beni zorluklardan kurtulmam için zorladı. Brezilya’da kötülüklere batmak için de hayatınızı kurtarmak için de çok fazla seçeneğiniz var.
Mutlu olmak için nelere ihtiyacın var? Ailem iyi ve sağlıklı olduğu sürece ben de iyiyim. Mutlu olmak için ailemden başka bir şeye ihtiyacım yok.
Eşin hemen her maçında seni tribünden takip ediyor. Bu sayede o da futbol konusunda oldukça deneyimli. Saha içinde yaptıklarını eleştirdiği oluyor mu? Eşim hayatını futbolla kazanan bir aileden geliyor. Yani futbolu benimle tanımadı. Benden önce de statlara gidip, maçları izliyordu. O yüzden fikirleri benim için önemli. Tabii teknik anlamda beni yönlendirdiğini söyleyemem. O benim işim. Eşim daha çok benim iyi futbol oynayabilmem için gerekli ortamları sağlamaya çalışıyor. Maçlardan önce beni hazırlar, maçlardan sonra sonuç ne olursa olsun yanımda olur.
Tahammül edemediğin şeyler neler? Beni çileden çıkaran bazı şeyler var ama

6 Ocak 2012 Cuma

Sessiz Sinema Man Utd

Rooney sessiz sinema oynarken Beckham'ı anlatmaya çalışıyor. Önce 7 numarayı deniyor olmayınca Sir Alex'in krampon fırlatıp kaşını yarmasını hatırlatıyor ve orda film kopuyor :)) [0.41 saniye]

Fenerbahçe bahane sonuç şahane..!

3 temmuzda Türkiye bir kaos'un içine girdiğinde kimse olayların bu kadar uzayacağını düşünmemişti. Aradan yaklaşık altı ay geçmesine rağmen değişen hiçbir şey olmadığı gibi sonuca dair tünelin ucunda en ufak bir ışık bile gözükmüyor.

Şike olaylarının patlak vermesinden sonra dar ağacına çekilen ilk isim Aziz Yıldırım olmuş, daha dava başlamadan saldırıların ardı arkası kesilmemiş bir anda örgüt lideri ilan edilmişti. Herkes Fenerbahçe küme düşsün derken kimse davada adı geçen Beşiktaş, Trabzon, Eskişehir ve Sivas düşsün demedi. Bunlar yetmez gibi Trabzon şampiyonluk bize verilmeli derken, Galatasaray durumdan nemalanarak ezeli rakip ebedi dost dediği takımlara sallamak için fırsat kolladı.

Bir kaç ay önce şike cezalarının ağır olduğu gerekçesiyle bir yasa tasarısı hazırlandı. Ardından medya ve taraftarlar bu yasanın adını 'Aziz Yıldırım'ı kurtarma planı!' koydu. Yasa meclisten geçince Aziz Yıldırım için yasa hazırlanıyor burası nasıl hukuk devleti nerde demokrasi nidaları atılırken Cumhurbaşkanı kamu vicdanını sebep göstererek yasayı geri gönderdi. İkinci kez yollandı onaylandı derken tahliyeler başladı. Şike yaptı denilen futbolcular, teknik direktörler dışarı çıkarken adına yasa çıkarılan Aziz Yıldırım içerde kaldı. Yasa Aziz Yıldırım için deyip kendi paçalarını kurtaranlar

TV'de Futbol



7 Ocak Cumartesi
13:00 Bursaspor - Mersin İdman Yurdu (Ligtv)
14:30 Birmingham City - Wolves (NTV Spor)
16:00 Büyükşehir Bld - Trabzonspor (Ligtv)
19:00 Samsunspor - Galatasaray (Ligtv)
21:00 Real Madrid - Granada (NTV Spor)
23:00 Malaga - Atletico Madrid (NTV Spor)

8 Ocak Pazar
13:00 Manisaspor - Orduspor (Ligtv)
13:00 KDÇ Karabükspor - Gençlerbirliği (Ligtv 2)
15:00 Manchester City - Manchester United (NTV Spor)
16:00 Eskişehirspor - Sivasspor (Ligtv)
16:00 Antalyaspor - Kayserispor (Ligtv 2)
19:00 MKE Ankaragücü - Beşiktaş (Ligtv)
19:00 Villarreal - Valencia (NTV Spor)
22:30 Espanyol - Barcelona (NTV Spor)

9 Ocak Pazartesi
20:00 Fenerbahçe - Gaziantepspor (Ligtv)
21:45 Arsenal - Leeds United (NTV Spor)


Kaynak: Tribün Dergi

Bienvenu fragman..!


Henri Bienvenu twitter'dan 'fragman' adıyla bu videoyu yayınladı. Bakalım filmi sezon sonuna kadar görebilecek miyiz..!

5 Ocak 2012 Perşembe

De Gea & Edurne


Manchester United'a 25 milyon euro gibi büyük bir ücretle transfer olan genç kaleci De Gea tam bir hayal kırıklığı oldu. Yediği hatalı gollerle saç baş yolduran ve yerini Lindegaart'a kaptıran İspanyol kaleci sahada başarısız ancak aşkta turnayı gözünden vurmuş. Son dönemin başarılı popçularından Edurna'nın kalbini çalmayı başarmış..

Atma n'olur..

Messi'yi durdurmak..

Spor Toto Süper Lig Bosman listesi

Spor Toto Süper Ligde sezon sonunda kulüpleri ile sözleşmesi bitecek olan futbolcu listesi:

Spor Toto Süper Lig'de devre arası transfer döneminde takımlar bir yandan kadrolarını güçlendirmeye, bir yandan da kadrolarındaki sözleşmeleri sona erecek oyuncularını elde tutmaya çalışacak.

Bu kulüpler arasında en fazla zorlanacak takım olarak Medical Park Antalyaspor göze çarpıyor. Akdeniz temsilcisi bu sezon düzenli olarak forma giyen birçok futbolcusunu gözden çıkarmak zorunda kalabilir. 

4 büyüklerde de ve Bursaspor'da da sözleşmeleri sona erecek olan önemli isimler göze çarpıyor. Beşiktaş'ta Tomas Sivok, Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu ve Selçuk Şahin, Galatasaray'da ise Servet Çetin, Sabri Sarıoğlu sözleşme yenilemek için kulüpleriyle masaya oturması beklenen isimler. Bursaspor'da ise şampiyon kadrodan önemli oyuncuların kontratları sona erecek.

 ANKARAGÜCÜ
Aydın Toscalı14 Ağu1980Defans
Mehmet Çoğum5 Şub 1983Orta Saha
Mert Erdoğan1 Mar 1989Orta Saha
Ergin Keleş1 Oca 1987Forvet


 ANTALYASPOR
Ömer Çatkıç15 Eki 1974Kaleci
Ali Turan6 Eyl 1983Defans

Onlar'da ağlar..!

Geçen sezon Real Madrid'e kaybedilen Copa Del Rey finali sonrası Barcelona soyunma odası..


Kaynak: Tribün Dergi

4 Ocak 2012 Çarşamba

Klasikleşen kaleci golü


Bugün oynanan Everton-Bolton maçında Tim Howard kendi kalesinden rakip kaleye gol attı. Bu golle 1-0 öne geçen Everton daha sonra yediği 2 golle maçı kaybetti. Bolton'da Tuncay Şanlı forma giyme şansı bulamadı..

***

Videoyu izlediyseniz gole rağmen Tim Howard'ın fazla sevinmediğini göreceksiniz. Bunun sebebi maçtan sonra anlaşıldı. “Rakip kaleci için çok şanssız bir andı, ben de zamanında aynı şeyi yaşamıştım.”

İşte Howard'ın 5 yıl önce yaşadığı o an:



Hafta içi laneti!


Alıştığımızın dışında kısa bir devre arasından sonra lig tekrar başlarken Fenerbahçe Ordu deplasmanında startı verdi. Kapanışta Antalyaspor beraberliği ile puan kaybeden sarı kanarya ikinci yarıya da puan kaybıyla başladı ve Ordu'da maç 1-1 sona erdi. Hafta içinde oynadığı karşılaşmalarda ki puan kayıpları da devam etmiş oldu.

Maça yeni teknik direktörü Hector Cuper yönetiminde mücadeleci ve hırslı bir başlangıç yaptı Orduspor. Ancak dakikalar ilerledikçe Fenerbahçe önde basıp topa sahip olarak tehlikeler yaratmaya başladı. Bir ara topla oynama oranını %76'a çıkan sarı-lacivertli ekip bu etkinliğine rağmen net pozisyonlar bulamadı. Alex'in sakatlığında yerine oynayan Özer takımı organize edemedi. İlk geldiği günden bu yana beklentileri bir türlü karşılayamayan 'genç!' yetenek Özer yaptığı top kayıpları ile Orduspor'un hızlı ataklar yapmasını sağladı.

Mücadelenin 18. dakikasında Stancu'nun uzaktan vurduğu şutla öne geçti mor-beyazlı takım. Daha sonra Fenerbahçe baskıyı artırdı ancak bir türlü net pozisyonlar üretemedi. Semih, Yalçın ve Garcia ikilisinin arasında kayboldu. Fenerbahçe'nin santrafor eksikliği bu maçta bas bas bağırıyordu ancak

İbra Kadabra

Klasikleşen İbrahimoviç vuruşu..


İddaa Tahminleri | 04 Ocak


526
Orduspor - Fenerbahçe
MS
2
1,45
528
Beşiktaş - Eskişehir
TG
2-3
1,70
532
Newcastle United - Manchester United
TG
2-3
1,75
533
Barcelona - Osasuna(H:2)
MS
1
1,40



  • Fenerbahçe Alex'in yokluğuna rağmen Ordu'da kazanan taraf olacaktır zira başka çareleri yok.
  • Beşiktaş Es Es maçında 1-1 veya 2-1 gibi bir skor bekliyorum
  • Man Utd geçen hafta Blackburn'e evinde kaybetti. Newcastle ise düşüşte iki takım içinde kazanılması gereken maçta 2-3 gol aralığı olması muhtemel. Karşılıklı gol var da tercih edilebilir.
  • Barcelona evinde Osasuna'ya takılmayacaktır. 3 farklı skoru yakalamaları zor olmayacak.

Michel Teló & Neymar - Ai, Se Eu Te Pego

Neymar Barça'ya mı Real'e  mi derken sahnelere transfer oldu

Sıkı yumruk..!

New Jersey Nets kadrosunda ki 3 Williams'tan (Deron, Shawne, Shelden) Shelden Williams yaptığı smaçtan sonra cevabı çabuk alıyor..

3 Ocak 2012 Salı

Volta Cristian!


Fenerbahçe'nin orta sahasında bu sezon gösterdiği performansla göz dolduran Cristian Baroni için Brezilya'da 'Volta Cristian' yani türkçesi Cristian geri dönsün kampanyası başlatıldı. Videoda Cristian 'şu an Türkiye'deyim ancak evime dönmek istiyorum' diyor. Alper Potuk transferi sonrası iyi bir bonservis bedeli ile gönderilebilir ancak en azından sezon sonuna kadar kalması takım için faydalı olacaktır. Corinthians taraftarının başlattığı kampanya www.voltacristian.com.br adresi üzerinden yapılıyor.

**
Bu video'nun geçen yaz aylarında çekildiği ve şu anda Cristian'ın ayrılmak istemediği de dolaşan bir diğer dedikodu

Arapların son ürünü


Para problem değil, kaç paraysa verelim şampiyon olalım..

2 Ocak 2012 Pazartesi

Lampard attı Cech kurtardı


Chelsea son haftalarda kötü gidişe bugün Wolves galibiyeti ile 'dur' derken takımı galibiyete taşıyan isimler Lampard ve Petr Cech'ti. Üst üste gelen mağlubiyetlere rağmen Manchester'in iki takımının da üst üste puan kayıpları yaşaması mavileri zirveden koparmadı. 

Forvette bir türlü yakalanamayan istikrarla beraber Andre Villas-Boas'ın takımı pozisyon üretmekte zorlandı. İkinci yarının başlarında Ramirez'in golü ile öne geçse de  bitime 5 dakika kala Stephan Ward beraberlik golünü attı. Chelsea için yine mi puan kaybı derken bu sezon sık sık yedek kalan Lampard son anlarda takımını tekrar öne taşıdı. Golün ardından gelişen Wolves ataklarına duvar ören Cech takımını galibiyete taşıdı ve Villas-Boas'a nefes alma şansı tanıdı.

Cech demişken üst düzey takımlar için kalecinin önemi bir kez daha öne çıktı. Arsenal Szczesny ile istikrarı yakalarken, Liverpool Reina ile yola devam ediyor. Joe Hart Manchester City ve İngiltere kalesinde her gün üstüne koyarak ilerliyor. Van Der Sar'ın emekli olması ile beraber kaleyi De Gea'ya emanet eden kırmızı şeytanların patronu Sir Alex Ferguson genç kalecinin performansı ile beraber arayışta. Büyük maliyetle transfer edilen file bekçisi konusunda haksız çıkmamak mutluluk verici zira De Gea üst düzey kaleci olacak yeteneklere sahip değil yakında kaleyi Andres Lindegaard'a devrederse şaşırmayın..

Hafta içinde TV'de Naklen Yayınlar




2 Ocak Pazartesi
17.00 QPR – Norwich (LİG TV)
17.00 Aston Villa – Swansea (LİG TV2)
17.00 Wolverhamton – Chelsea (LİG TV3)
19.30 Fulham – Arsenal (LİG TV2)

3 Ocak Salı
18.00 Kayserispor – Bursaspor (LİG TV2)
18.00 Sivasspor – Kardemir Karabük (LİG TV3)
18.00 Trabzonspor – Manisaspor (LİG TV)
20.30 Mersin İdman Yurdu – Ankaragücü (LİG TV2)
20.30 Galatasaray – İstanbul Belediye (LİG TV)
22.00 Liverpool – Manchester City (LİG TV3)
23.00 Real Madrid – Malaga (TRTSPOR)

4 Ocak Çarşamba
18.00 Gençlerbirliği – Samsunspor (LİG TV2)
18.00 Orduspor – Fenerbahçe (LİG TV)
20.30 Gaziantepspor – Antalyaspor (LİG TV2)
20.30 Beşiktaş – Eskişehirspor (LİG TV)
22.00 Newcastle – Manchester United (LİG TV3)
23.00 Barcelona – Osasuna (TRTSPOR)

5 Ocak Perşembe
23.00 Valencia – Sevilla (TRTSPOR)


Kaynak: footbaLLove 

Bir Fenerbahçe'linin gözünden Batman'in vedası..


Mateja Kezman nam-ı diğer 'batman' dün itibariyle futbolu bıraktığını açıkladı. Sırp oyuncu kariyerinde zirveye çıktıktan sonra tepe taklak aşağı indi. Partizan'da yıldızını parlattıktan sonra PSV ile anlaştı. Hollanda'da 4 sezonda 100'den fazla gol attı ve 3 kez gol kralı oldu. Takvimler 2004'ü gösterirken Mourinho'nun takımı Chelsea'ye transfer oldu ve İngiltere'nin yolunu tuttu. Kariyerinin zirvesine ulaşması beklenirken adaya ayak uyduramadı ve gözden düştü. Kendini yeniden kanıtlamak için Avrupa'nın diğer büyük ligi İspanya'ya Atletico Madrid'e gitti. Batman'in şansı burda da yaver gitmedi.

O sıralarda Fenerbahçe 100. yılını kutluyordu. Büyük hedeflerle girilen sezon öncesinde Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynanmış ve Dinamo Kiev'e elenmişti sarı-lacivertliler. Bu başarısızlığın üstüne o dönemin manşetleri ile 'büyük transfer harekatı' başlatıldı. Bir gece de Edu, Lugano, Deivid ve Kezman alındı. Bu dörtlü içinde en kariyerlisi ve en çok beklenen oyuncu Kezman'dı. 

Fenerbahçe forması ile ilk maçına gelir gelmez Antalyaspor maçı çıktı. Sezon ilerledikçe Fenerbahçe maçları kazanıyor ancak Kezman bir türlü bekleneni veremiyordu. Sahada durmadan koşan bu adam mücadelesi ile takdir toplasa da beklenen golleri atamaması ona olan desteği azaltıyordu. Zico da ondan vazgeçmiş Semih'i 11'e almaya başlamıştı. O sezonu Fenerbahçe  şampiyon tamamlayınca bütün bunlar unutuldu. Ancak yeni sezon da değişen bişey olmadı.

1 Ocak 2012 Pazar

Yıldızlar Çocukken #2


Wayne Rooney'de çocukluğundan bu yana değişen fazla bişey olmamış hala çilli ve hala futbol aşığı:)