2 Ocak 2012 Pazartesi

Bir Fenerbahçe'linin gözünden Batman'in vedası..


Mateja Kezman nam-ı diğer 'batman' dün itibariyle futbolu bıraktığını açıkladı. Sırp oyuncu kariyerinde zirveye çıktıktan sonra tepe taklak aşağı indi. Partizan'da yıldızını parlattıktan sonra PSV ile anlaştı. Hollanda'da 4 sezonda 100'den fazla gol attı ve 3 kez gol kralı oldu. Takvimler 2004'ü gösterirken Mourinho'nun takımı Chelsea'ye transfer oldu ve İngiltere'nin yolunu tuttu. Kariyerinin zirvesine ulaşması beklenirken adaya ayak uyduramadı ve gözden düştü. Kendini yeniden kanıtlamak için Avrupa'nın diğer büyük ligi İspanya'ya Atletico Madrid'e gitti. Batman'in şansı burda da yaver gitmedi.

O sıralarda Fenerbahçe 100. yılını kutluyordu. Büyük hedeflerle girilen sezon öncesinde Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynanmış ve Dinamo Kiev'e elenmişti sarı-lacivertliler. Bu başarısızlığın üstüne o dönemin manşetleri ile 'büyük transfer harekatı' başlatıldı. Bir gece de Edu, Lugano, Deivid ve Kezman alındı. Bu dörtlü içinde en kariyerlisi ve en çok beklenen oyuncu Kezman'dı. 

Fenerbahçe forması ile ilk maçına gelir gelmez Antalyaspor maçı çıktı. Sezon ilerledikçe Fenerbahçe maçları kazanıyor ancak Kezman bir türlü bekleneni veremiyordu. Sahada durmadan koşan bu adam mücadelesi ile takdir toplasa da beklenen golleri atamaması ona olan desteği azaltıyordu. Zico da ondan vazgeçmiş Semih'i 11'e almaya başlamıştı. O sezonu Fenerbahçe  şampiyon tamamlayınca bütün bunlar unutuldu. Ancak yeni sezon da değişen bişey olmadı.



Fenerbahçe Galatasaray ile şampiyonluk mücadelesi verirken ligin sonlarına doğru Ankaraspor deplasmanına çıkmıştı. Maçta son çeyreğe girildiğinde kazanılan penaltı da Kezman topu Alex'ten alıp penaltı noktasına koydu. Kendini kanıtlamak istemişti ancak hiç de öyle olmadı. Penaltı kaçtıktan sonra Fenerbahçe ağlarında bir gol görünce maç 2-2 bitti ve Kezman şampiyonluk yolunda bir çuval inciri berbat etmiş oldu. O sezon bu puan kaybının ardından Galatasaray'ın şampiyonluğu ile noktalanırken Kezman takımdan gönderildi.

Her şeye rağmen batman Fenerbahçeliler için benim için büyük bir oyuncuydu. Onunla geçen iki sezonda saçlarımda büyük oranda azalma olsa da! Galatasaray ve Beşiktaş'a attığı gollerle taraftarda ve bende ayrı bir yer edindi. Onun kalbimizde ki yerini sağlamlaştıran adım Fenerbahçe yönetiminden geldi ve İspanya ligi gol kralı Guiza alında..!

Hoşçakal batman forman hala dolabımda ve Milan Rapaic'ın yanında sonsuza kadar duracak. Seninle birlikte İnönü'de Runje'ye attığın golde hafızamda saklı kalacak..

Kezman'ın İnönü'de ki golü


Fenerbahçe'de geçirdiği 2 sezonda 46 maça çıkan Kezman toplam 20 golün altına imzasını koydu. Batman'in futbolu bırakmasının ardından twitter'da onunla alakalı yazılanlardan bir kaç tanesini paylaşıyım.

Mateja Kezman bu haliyle bile Bienvönünün yerine banko oynar unutmayacaz seni Batman . @Amed2you

Mateja kezman adamsın! Seni unutmak mümkün değil Batman..runje ye asirtman alkmaar macinin devre arasinda cami cerceveyi indirmen..Kralsın! @okancavlak

Mateja Kezman için kim ne derse desin. Oynadığı süre boyunca takımın en koşan adamıydı. BJK ve GS'ye attığı gollerle gerçek Fenerli oldu. @gencturKoray

Mateja Kezman, sahada deli gibi koştuğu mücadele ettiği imajla kalacak aklımda,ben onu her zaman iyi hatırlayacağım.Tıpkı Milan Rapaic gibi. @Soner_Solak

Mateja Kezman saç baş da yoldurduğun zamanı değil, Galatasaray'a, Beşiktaş'a attıklarınla hatırlayacağız seni. Büyüksün Batman @onursirma




Hiç yorum yok: