25 Şubat 2012 Cumartesi

Kamara Şakası!

Eskişehir deplesmanı öncesi son 3 deplesmanını kaybetmişti Fenerbahçe. Bu maçı da kaybetmek rekor anlamına gelecekti ki öyle oldu. Bu sezon ligde toplamda 6 maglubiyet alan takım bunların son 4'ünü peş peşe deplesmanlarda aldı. Nese buraya kadar tablo yeterince karanlık peki sorun ne?


Şike süreci takımı olumsuz etkiledi, maçlara hazırlanamadılar, kadro zayıf bla bla bla. Bunlar sürekli öne sürülen sorunlar. Hiçbiri yanlış tespit değill ancak sorun takımın mücadele etmemesi, başka bişey değil. Bugün Eskişehir'de takımın en isteklisi, mücadele edeni Alex'ti. Hani şu yıllardır koşmuyor bu adamla olmayacak, kayboluyor yorumları yapılan Alex. Hani 34 yaşında olan Alex. E durum böyle olunca da maçı kaybetmen çok da sürpriz olmuyor.


Serdar ve Kamara ile pozisyonlar üretirken Eskişehir, Fenerbahçe savunması oturdu seyretti. Eskişehir'in en defansif oyuncularından Bülent Ertuğrul dönen topu ağlara yollarken Emre ve Cristian ortalıkta yoktu. Kamara orta sahadan defansın arkasına sarkarken sürekli ona pasları atanları rahatsız etmesi gereken Emre ve Cristian yine yoktu ortalıkta. Kamara'nın golünde Milli Takım aday kadrosuna çağrılmayan Volkan'ın da ruhu yoktu kalede.

Top 10 Gol | Şubat #4


Link: http://www.youtube.com/watch?v=j7G3_XV1ouk&feature=youtu.be

Japonlar Almanya'yı fethetmeye devam ediyor. Okazaki'nin golü begendiklerim arasında ancak en iyisi benim için biraz da torpille Arango'nun trivelası! 2 numaraya da dikkat :)

24 Şubat 2012 Cuma

Canal + FB-GS Belgeseli Türkçe Altyazı



İzledim ama ne konuşuyolar anlamadım diyen için Türkçe altyazılı olarak çıktı :) Çevirenlerin eline, emeğine sağlık..

Futbol TV

24 Şubat Cuma
20:00 Orduspor - Kayserispor (Ligtv)
21:30 B.Mönchengladbach - Hamburg (TRT HD)

25 Şubat Cumartesi
13:00 KDÇ Karabükspor - MKE Ankaragücü (Ligtv)
13:30 Akhisar Belediyespor - Adanaspor (TRT 3)
16:00 Samsunspor - Bursaspor (Ligtv)
16:00 Manisaspor - Gaziantepspor (Ligtv 2)
16:30 Köln - Bayer Leverkusen (TRT Haber)
17:00 Chelsea - Bolton Wanderers (Ligtv 3)
19:00 Çaykur Rizespor - Kayseri Erciyesspor (TRT 3)
19:00 Eskişehirspor - Fenerbahçe (Ligtv)
19:30 Manchester City - Blackburn Rovers (Ligtv 2)
19:30 Werder Bremen - Nürnberg (TRT HD)
20:00 Montpellier - Bordeaux (Ligtv 3)
21:45 Milan - Juventus 
22:00 Lyon - Paris St.Germain (Ligtv 3)
23:00 Espanyol - Levante (NTV Spor)

26 Şubat Pazar
13:00 Gençlerbirliği - Sivasspor (Ligtv)
13:00 İstanbul BB - Antalyaspor (Ligtv 2)
13:30 Denizlispor - Bucaspor (TRT 1)
13:30 Boluspor - Göztepe (TRT 3)
13:30 Giresunspor - Elazığspor (TRT 6)
15:30 Arsenal - Tottenham Hotspur (Ligtv 3)
16:00 Karşıyaka - TKİ Tavşanlı Linyitspor (TRT 3)
16:00 Trabzonspor - Mersin İdman Yurdu (Ligtv 2)
16:30 Bayern Münih - Schalke 04 (TRT Haber)
17:00 Rayo Vallecano - Real Madrid (NTV Spor)
18:00 Cardiff City - Liverpool (Skytürk) Carling Kupası Finali
18:30 Borussia Dortmund - Hannover 96 (TRT HD)
19:00 Valencia - Sevilla (NTV Spor)
19:00 Sakaryaspor - Gaziantep BŞB (TRT 3)
19:00 Galatasaray - Beşiktaş (Ligtv)
21:45 Napoli - Inter
22:00 Rennes - Lille (Ligtv 3)
22:30 Atletico Madrid - Barcelona (NTV Spor)

19 Şubat 2012 Pazar

Khedira & Lena




''Pınar Bekbölet: arkadaş hep derim,Khedira iyi yer tutar:)) ''

Kırılma Noktası Part II


Fenerbahçe'nin 3 Temmuz'da yerle bir olmasının ardından ayakta tutan tek güç futbol takımının mücadelesi olmuştu. Her şeye rağmen yenilmeden ilerleyen takım ligin ilk yarısında Sivas'ta nihayet 'pes' demişti. O maçın ardından takım daha da kırılgan hale geldi ve özellikle deplasmanlarda kontak kapattı. Sivas'ta ki yenilginin ardından yenilgiler art arda geldi ama bunların hiç biri Saracoğlu'nda değildi. En azından taraftarında desteğiyle kalesini korumuş ve yenilmezlik serisini 35 maça kadar çıkarmıştı Fenerbahçe.

Bu maçta alınacak yenilgi sezonun 2. kırılma noktası olabilir ve Fenerbahçe play-off'a doğru tepe taklak girebilirdi. Maç başlamadan önce aklımdan  geçenlerdi bunların hepsi. Maçın henüz başında Emre'nin golü bile bu düşüncelerden uzaklaştıramıyordu beni çünkü otomatik olarak geri çekilme başlıyordu öne geçinde. Allah'tan Sivas beraberliği çabuk buldu diye sevinirken sürpriz bir gol daha gelmesi maç öncesi düşünceleri aklıma getiriyordu.

Devre arasında tanımadığım insanlarla futbol dolasıyle sohbet etmeye başlamıştık. Ordan birisi aynen şöyle dedi: '' Alex artık olmuyor bu takıma çift forvet oynayalım takım gol atamıyor. GS bak lider çift forvetle'' Diğeri anında ekledi: ''Galatasaray'ın Selçuk'u var bizde Emre hakemle kavga ediyor anca hem Alex olmasa bu takım orta sıralara geriler.'' Buna benzer her kafadan farklı bir ses çıktı ama en güzeli ve bugüne kadar ki durumu en iyi özetleyen söz geldi genç bir arkadaştan. ''Dayı senin borcun olsa uyuyaman geceleri bu çocuklar ne yapsın! Haftalardır düşecez mi, ceza mı alacaz, n'olacak kafalarında binlerce soru ile yatıyorlar, kalkıyorlar'' Taraftarın arasında bile bunlar yaşanırken futbolcular ne yapsın dedim orda. 

Nese ikinci yarı başlarken herkeste umut vardı yinede. Sivas'ın maçı koparma şansını teptiği an sadece maçın değil sezonun kırılma anıydı belkide. Dönen topta üstad skoru eşitlerken Alex gitsin diyenler gol sevincinin ardından boynunu bükmüştü yine. İki dakika sonra Sow-Alex işbirliği Fenerbahçe'yi öne taşırken Kaptan nihayet Semih tarzı istediği gibi forvet bulmanın sevincini de yaşadı golle beraber.

Maç kazanıldı ve yine, yeni, yeniden pes etmedi Fenerbahçe. Kaybedilmesi zannedildiğinden daha fazla büyük şeylere sebep olabilirdi. Sezonun kırılma anı bu maçın 64. dakikası oldu. Diğer yandan ceza sebebiyle kadın ve çocukların maça gelmesinin sakatlıklarını daha önce yazmıştım burada ancak bu maçta ki ortam yıllarca unutulmayacak tarzdandı. Bu taraftar takımın ardında durdukça futbolcuların mücadele etmeme gibi fırsatları da hakları da  olmayacak.