22 Ağustos 2013 Perşembe

Akıl Tutulması | Fenerbahçe 0-3 Arsenal


Fenerbahçe için Arsenal'i elemek olağanüstü şartlar gerektiren bir durumdu ancak Arsenal sıradan bir Premier Lig takımı kadar bile oynamadan rahat kazandı. İsteseler çok daha fazlası da olurdu...

Hafta sonunda Emirates'te oynanan maçta Aston Villa, Arsenal'i 3-1 ile geçerken Ersun Yanal ve ekibine nasıl oynamaları gerektiğini göstermişti. Agbonlahor göbekteki ikiliyi tek başına parçalarkan Villa orta alanda çapası olmayan Arsenal'i şok baskı ile afallatmış çaldıkları toplarla direk kaleye gitmişti. Arsenal, Fenerbahçe maçına neredeyse Villa maçındaki 11'le çıktı ve Fenerbahçe'nin yapması gereken belliydi.

Ersun Yanal o maçı izleyipte Webo ile başladıysa bunun adı akıl tutulmasıdır. Hadi diyelim önce oyunu tutalım sonra vuralım dedi. İlk yarı bittiğinde Koscielny'nin sakatlanmasıyla stoper yedeği olmadığı için ortaya Sagna'yı çeken Arsenal'e karşı yapılacak ilk hamle Emenike olmalıydı. Hadi onu yapmadın Alper gibi 3. bölgeye akacak bir adam seçilmeliydi. İşin özü Topçuları ortadan delmek gerekiyordu ve şartlar olabildiğince müsaitti.

Peki Ersun Yanal'ın hamlesi ne oldu?
Gökhan Gönül...
Sadece iki antremana çıkmış Gökhan Gönül.
%100 oynayacak durumda olsa ilk tercih olmaması gereken adam %20 bile değilken sahaya sürülen Gökhan Gönül...

Fenerbahçe'nin kanattan gitmeye değil, ortadan delmeye ihtiyacı varken hamle kanada geldi ve gerisi de çorap söküğü gibi geldi. Gibbs, Gökhan'ın dahil olması ile daha çok öne çıkmaya başladı ve ikinci çıkışında golü buldu.

Golü yedikten sonra Emenike hamlesi geldi ancak onu savunma arasına kaçıracak tek adam Emre, 34 yaşındaki Emre yürüyecek halde değildi. Alper artık şarttı hadi olmadı Cristain girmeliydi ama Alper sahaya girerken dakika 80 skor 0-3'tü...

Ersun Yanal'ın hataları tarihinde belki de bir defa böyle yakalayacağın bir Arsenal'e karşı fark yenmesine sebep oldu. Aynı Ersun Yanal daha iki gün önce böyle hatalar olmayacak demişti halbuki...

Fenerbahçe'nin sorunları bu kadar fazlayken teknik adamın bunları azalma çabasında olması gerekirken yangına körükle gittiğini görmek zaten az olan umutları yok ediyor. Böyle giderse çubuklu formayı giyenler sahadan bu sezon bolca boynu bükük ayrılacak. CAS kararı olumlu çıkarsa yedek kadro bile Avrupa Ligi'nde gruptan çıkacak düzeyde ancak harcanan paraların karşılığı, amacı, beklentisi Şampiyonlar Ligi iken bir kez daha kapıdan dönüyoruz.

Söylenecek çok şey ama söylenmesinden bıktığımda bir o kadar çok. Şimdi tek merak ettiğim şu basın mensupları sorarsa sevinirim hocaya: ''FENERBAHÇE, ARSENAL KARŞISINDA NE PLANLADI, NE OYNAMAK İSTEDİ?'' Bilen birisi varsa beri gelsin...

FENERBAHÇE: 0 - ARSENAL: 3
Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Gianluca Rocchi, Elenito Di Liberatore, Gianluca Cariolato (İtalya)
Fenerbahçe:  Volkan Demirel, Bekir İrtegün (Dk. 46 Gökhan Gönül), Alves, Yobo, Kadlec, Mehmet Topal, Meireles (Dk. 82 Alper Potuk), Emre Belözoğlu, Kuyt, Sow, Webo (Dk. 62 Emenike)
Arsenal: Szczesny, Sagna, Mertesacker, Koscielny (Dk. 33 Jenkinson), Gibbs, Ramsey, Wilshere, Rosicky, Walcott (Dk. 87 Monreal), Cazorla, Giroud (Dk. 82 Podolski)
Goller: Dk. 51 Gibbs, Dk. 64 Ramsey, Dk 77 Giroud (Penaltıdan) (Arsenal)
Sarı Kartlar: Dk. 30 Webo, Dk. 65 Alves, Dk. 76 Kadlec (Fenerbahçe), Dk. 75 Szczesny (Arsenal)

20 Ağustos 2013 Salı

Arsenal | Kaybedenler Kulübü

arsenal_taraftar_tepkisi_14082016_b
İngiltere’nin en büyük kulüplerinden Arsenal, dile kolay 3 bin günü aşkın süredir kupa kazanamıyor. Son yıllarını yetiştirdiği yıldızları zoraki olarak diğer takımlara satarak al-parlat-satmodeliyle geçiren Topçular’da artık genç aşısı da tutmuyor. Yeni sezonda Arsenal bize neler vaat ediyor, birlikte bakalım.
Yeni sezona dair bir şeyler yazmak için ligin ilk maçını beklemek istedim zira transferdeki klasik beceriksizlik ve üst üste gelen sakatlıklar fazlasıyla heves kırıcı oldu. Arsenal’de şu anda geçen sezon 18′de yer alan 10 oyuncu sakat! Bazılarının durumu ciddi görünmüyor ancak yapılmayan transferler nedeniyle zaten dar olan kadro iyice boşalmış durumda. Rezerv takımında yer alan bir çok oyuncuyla da sezon başında yollar ayrıldı zira umut bağlanan ve A takıma oranla ciddi paralar harcanan oyuncular deyim yerindeyse fos çıktı. Fenerbahçe maçı öncesinde tahmini 11 yazmak zor. Maça dair fikirleri sonda yazarız, evvela başlıklar halinde yeni sezon öncesi takımı incelemeye başlayalım.
Transfer Beceriksizliğiarsenal transfer
Arsenal, Highbury’den Emirates’e taşınırken büyük bir maddi yükümlülüğün altına girdi ve transfere büyük miktarlar ayırmadı ancak geçtiğimiz yıldan itibaren bu sorun ortadan kalktı ve Wenger ”artık para harcayacağım!” mesajı verdi. İngilizler durumu o kadar kanıksamış ki, ertesi gün The Sun ”Çocuk mu kandırıyorsun Wenger?” manşetiyle çıkmıştı. Öyle de oldu. Wenger, yine muhalif taraftarı susturmanın peşindeydi transfer yapmamak için elinden geleni yaptı ancak takımdaki eksiklik baş gösterince Ağustos’ta Santi ve Monreal’i kadroya kattı. Bu bir önceki sezon son anda Andre Santos, Mertesacker gibi panik transferlerin biraz daha iyileşmiş hali gibiydi.
Bu sezon başlarken kulübün CEO’su Gazidis, Arsenal’in artık pazara girdiğini ve büyük paralar harcayacağını söyledi, ardından Wenger taahhüt etti! Konuşulan bütçe 70 milyon pound civarındaydı, daha sonra 100′a kadar yükseldi ancak ben bunları yazarken tarih 19 Ağustos ve kulübe katılan tek oyuncu bonservissiz alınan genç forvet Yaya Sanogo! Bizim deyimimizle üç kuruşun hesabını yapan Wenger, önce Higuain’i kaptırdı, ardından ardından da birkaç gün önce Luis Gustavo, Wolfsburg’un yolunu tuttu. Arsenal, bu iki oyuncuyu ManU, Real ya da Barça gibi takımlara kaptırsa oyuncu tercih etmedi denebilirdi ancak görünen o ki ”para harcayağız!” söyleminin içi tamamen boşmuş. Zira istenen bedelleri rahatlıkla karşılayabilecek bir durumdaydı Arsenal. Transferin bitmesi için halen zaman var, üstte de bahsettiğim gibi sakat listesi Fizan’a uzanmış durumda ve mutlaka birileri alınacaktır. İki sezon önce basılan panik düğmesine tekrar basılabilir ya da üç kuruşun hesabı yapıldığı için alınmayan oyuncular yerine, bazıları çok daha fazla bedelle alınabilir. Bekleyip göreceğiz…
epl transfer
Dipnot: Arsenal, Premier Lig takımları içinde bankada en çok parası bulunan takım. Bunu biraz açacak olursak durumu biraz daha anlaşılır hale getirebiliriz. Arsenal’ın bankada bulunan nakit rezervi tam 154 milyon pound! Premier Lig’in kalan 19 takımının bankadaki paralarının toplamı ise sıkı durun 181 milyon pound. İşin özü Arsenal, onun dışında kalan takımların tamamının sahip olduğu paraya neredeyse tek başına sahip! Şimdi bunları okuduktan sonra yanda bulunan grafiğe bakın. Grafik bu sezon PL takımlarının transfere harcadığı paraları gösteriyor!!
Neye ihtiyaç var?
Arsenal kadrosu için sürekli forvet takviyesi konuşuldu ancak bana kalırsa stoper ve orta saha ihtiyacı da, en az santrfor kadar elzem durumda. Şu an kadroda yer alan orijinal 3 tane stoper var: Mertesacker, Koscielny ve uzun süredir sakat olan ve berbat bir sezonu geride bırakan Vermaelen. Hazırlık maçlarındaSagna mecburen bu bölgede kullanıldı