28 Ocak 2012 Cumartesi

İmam Henry!

Arsenal'e kısa bir süreliğine dönen Kral Henry imam olmuş. İddialara göre Fransa'da ki futbol okulunda çocuklara namaz kıldırırken çekilmiş bu fotoğraf. Ama kimse bizim yaptığımız gibi bir tepki vermemiş!

Henry demişken diğer Fransız Abidal'de deplesman seyehatlarinde Kur'an okuyormuş. Dualarınız kabul olsun beyler, Allah selamet versin..

Top 10 Gol | Ocak #4



Bu haftanın en güzel gollerinde favori seçmek zor. Ama torpil yaparak Miroslav Stoch'u öne koyuyorum, Messi'nin golünde spikere dikkat, Bale'nin golü enfes. Dani Alves canımızı yaktı, Villagra naaptı kaleci anlamadı :) Nerdeyse hepsini söyledim gerisini izkeyin heyecanı kaçmasın..

27 Ocak 2012 Cuma

Teknik Direktör Paslaşmaları


Bu sezon şimdiye kadar 9 teknik direktör işinden kovulmuş veya istifa etmiş. Gaziantepspor bu sezon 2. kez teknik direktör değiştiriyor. Tolunay Kafkas'ın ardından U17 Milli Takımında ki görevini bırakıp gelen Abdullah Ercan'da ayrıldı. Şimdi Hikmet Karaman şansını deneyecek. Samsun Petkoviç'le yolunu ayırdı ve takımı Mesut Bakkal'a emanet etti. Manisa ise Hikmet Karaman'ın yerine U21 Milli Takımını çalıştıran Kemal Özdeş'i getirmişti. Kemal hoca da olmadı şimdi sıra gezici teknik direktörler kulübünün yeni üyesi Ümit Özat'ta. Ayrıca Mersin'in de hocası ile yollarını ayıracağı konuşuluyor bakalım sıra kimde? Gidenler şimdilik dinlenecek veya başka takımın kovduğu hocanın yerine enkazı(!) devralacaklar. Şimdilik iş bulamayanlar ise pusuda bekleyip yeni hocaların kovulmasını, gel bizi kurtar diyenleri bekleyecek. Uzun süre bekleyenler veya artık bütün haklarını kullananlar da Bank Asya'nın yolunu tutacak.

Yılmaz Vural'ın kaç takım çalıştırdığı hakkında bir sürü şehir efsanesi var. Kimisi 18 takım çalıştırdı diyor kimi 20. Bazı takımları 2 hatta 3 kez çalıştırdığı için 24 takıma kadar çıkıyormuş. Şu anda ligde bulunan 18 takımın yarısından fazlasında görev almış Yılmaz Hoca.  Vural aslında ligdeki teknik direktörler arasında en eğitimlisi en bilgilisi belkide ama bir türlü bir takımda  dikiş tutturamadı. Başına geçtiği takımlara güzel futbol oynattı ama bir türlü olmadı. Nese konu sadece Yılmaz Hoca değil.

Sezon ortasında takım kötü gidiyorsa teknik direktörü kovmak her zaman 1. çözüm olmuştur ülkemizde ve hemen ardından boşta kim var diye bakmaya başlanır. Güvenç Kurtar, Ziya Doğan, Samet Aybaba, Hikmet Karaman, Rıza Çalımbay, Mesut Bakkal diye uzuyor gidiyor liste. Bu isimlere yeni katılanlarda var Ümit Özat ilerde bu isimler arasında olmaya aday. Ayrıca ilk kovulma deneyimlerini yaşayan Abdullah Avcı ve Kemal Özdeş'te ya bu isimler arasına girecek ya da büyük hoca olacaklar dememi bekliyorsanız yanılıyorsunuz! Kaç tane büyük hoca olmuş teknik direktörümüz var? Fatih Terim, Mustafa Denizli, Şenol Güneş'in yanına katılmaya aday Aykut Kocaman ve Ertuğrul Sağlam dışında elde kimse yok! 

Teknik Direktör kovmayı çözüm listesinde 1. sıraya yazanlar hiç suçu kendilerinde aramazlar. Bizim ülkede işler böyle yürür genelde. Şimdi nerdeyse yeniden takım kuran   Karabükspor Yücel İldiz'le yolları ayırmadan hocaya bu transferin sözünü verse, takımı 2. ligden çıkaran ve ilk sezonunda harika futbol oynatan hocasına güvense durumu bundan daha mı kötü olurdu? 

Sow '7' numara!

Aykut Kocaman'ın gelişi ile takıma bir Afrika'lı daha katılmış oldu. Moussa Sow vatandaşı Niang'dan boşalan 7 numarayı sırtına geçerecek.


Senegalli'nin kontratı da ilginç. Bu sezonun kalan kısmında 1 milyon 280 bin euro olacak. İşin enteresan kısmı bi sonraki sezon için alacağı 3.4 milyon! Sonraki kalan iki sezon ise 1.4'er milyon euro alacakmış. Burdan hareketle önümüzdeki sezon sonu ya transfer olma ya da daha iyi kontrat imzalamalı gibi bir niyeti var Senegallinin.
****
Bu arada Senegal'in erken elenmesi ile birlikte beklenenden erken dönecek Sow. Bu hafta MİY maçının ardından Aykut Kocaman'ın kararına bağlı olarak Samsun'da sahada olabilir. Ondan sonraki hafta BJK maçında 11'de sahada!

Hafta Sonu TV'de Futbol


27 Ocak Cuma
18.00 Nijer – Tunus (EUROSPORT)
21.00 Gabon – Fas (EUROSPORT)
21.30 Hannover – Nürnberg (TRT HD)
21.45 Watford – Tottenham (NTVSPOR – FA CUP)

28 Ocak Cumartesi
13.30 Kartalspor – Kasımpaşa (TRTSPOR)
14.45 Liverpool – Manchester United (NTVSPOR – FA CUP)
16.00 Sakaryaspor – Boluspor (TRTSPOR)
16.00 Antalyaspor – Gençlerbirliği (LİG TV)
16.30 Bayern Munich – Wolfsburg (TRTHABER / TRT HD)
18.00 Botswana – Gine (EUROSPORT)
19.00 Bucaspor – Tavşanlı Linyit (TRTSPOR)
19.00 Bursaspor – Galatasaray (LİG TV)
19.00 Catania – Roma (EURO FUTBOL)
19.30 Köln – Schalke (TRT HD)
20.00 Brest – PSG (LİG TV3)
21.00 Real Madrid – Zaragoza (NTVSPOR)
21.00 Gana – Mali (EUROSPORT)
21.45 Juventus – Udinese (EURO FUTBOL)
23.00 Villarreal – Barcelona (NTVSPOR)

29 Ocak Pazar
13.00 Eskişehirspor – Orduspor (LİG TV)
13.00 Karabükspor – Manisaspor (LİG TV2)
13.00 Samsunspor – İstanbul Belediye (LİG TV3)
13.30 Giresunspor – Akhisar Belediye (TRTSPOR)
13.30 Çaykur Rizespor – Adanaspor (TRT 1)
13.30 Güngörenspor – Gaziantep Belediye (TRT 6)
16.00 Konyaspor – Kayseri Erciyes (TRTSPOR)
16.00 Gaziantepspor – Sivasspor (LİG TV2)
16.00 Ankaragücü – Trabzonspor (LİG TV)
16.00 Lecce – Inter (EURO FUTBOL)
16.30 Mainz – Freiburg (TRTHABER / TRT HD)
17.30 Sunderland – Middlesbrough (NTVSPOR – FA CUP)
18.00 Stuttgart – Mönchengladbach (TRT HD)
18.00 Valenciennes – Ajaccio (LİG TV3)
18.00 Arsenal – Aston Villa (NTVSPOR – FA CUP)
19.00 Karşıyaka – Göztepe (TRTSPOR)
19.00 Fenerbahçe – Mersin İdman Yurdu (LİG TV)
21.45 Milan – Cagliari (EURO FUTBOL)
22.00 Rennes – Marseille (LİG TV3)
22.30 Malaga – Sevilla (NTVSPOR)

30 Ocak Pazartesi
20.00 Denizlispor – Elazığspor (TRTSPOR)
20.00 Kayserispor – Beşiktaş (LİG TV)
22.00 Osasuna – Atletico Madrid (NTVSPOR)
footballove.com

26 Ocak 2012 Perşembe

Yeniçeri Oğuz


Olimpiyat kabusu geri döndü!

Böyle bir maçtan sonra söylenecek fazla söz yok aslında. İki haftadır mükemmel oynayan takım bir anda 180 derecelik bir dönüşle yokları oynadı sanki. Santrafor eksikliğini iki maçtır kapattık ancak bu maç tekrar gün yüzüne çıktı yeniden. Bienvenu oyuna dahil olduktan sonra da sahada gerçek bir santrafor yoktu! Belediye'de ki Webo ile yer değiştirseler skor tabelasında ki 2 ve 3'te yer değiştirirdi! Bu akşam Senegal'in yenilmesi ve elenmesi artık en büyük beklentimiz. Aykut Kocaman her ne kadar önemli olan play-off dese de takımın ligi bu şekilde götürmesi zor. Üstelik fiziksel ve psikolojik olarakta yorulacaklar.


Maçtan oyunculara notlar:
Gökhan Gönül: Gökhan bu sezon performans olarak geçmiş sezonlardan çok uzak bir görüntüde. Üstüne bir de sık sık sakatlanıyor ve formasından uzak kalıyor. Yavaş yavaş(Allah korusun!) Gökhan Zan olma yolunda!
Orhan Şam: Gökhan'ın olmadığı maçlarda sağ bekte sorun olmasın diye alında alındı Orhan ama o da Mehmet Topuz gibi samandıraya gelip hücumu unutanlardan oldu. Kesşke Okan Alkan kiralanmasaydı diyor insan!
Reto Ziegler: Haftalardır kötü oynuyor Ziegler ama takım savunması çok da aksamadığı için belli olmuyordu. Önümüzde ki maçlarda daha sık hücum etmesi gerekecek. Ne olursa olsun takımda ki en iyi sol bek O ama bir stoper asla değil!
Caner Erkin: Caner son maçlarda hücumda fena değildi ancak bu maç bir kez daha gösterdi ki asla bir sol bek değil! İBB'nin onun kanatından yaptığı bütün ataklar tehlikeli oldu gollerde ordan geldi. Haftaya Ziegler cezalı ve sanırım yine haftaya sol tarafımız sancılı olacak.
Mehmet Topuz: Onun için her hafta aynı şeyleri söylüyorum aslında. Hücumda da-ha et-kin ol-ma-lı!
Henri Bienvenu: Bu takımın santrafor'u kesinlikle o değil belki ikinci forveti olur, sağ kanatı olur hatta sağ beki bile olur! ama santrafor oynamaz, oynamamalı!


*****
Senegal bu gece gruptaki 2. maçını da kaybederek elendi. Moussa Sow beklenenden çok erken dönüyor. İşte bu güzel haber!

25 Ocak 2012 Çarşamba

Top 10 Gol | Ocak #3



Maicon Reis'in füzesi harika ayrıca Abidal'in golünde Messi'nin muhteşem asisti de şapka çıkarılacak cinsten! 2 ve 9 numaralar da tavsiye edilir..
Link: http://videa.hu/videok/sport/january-3-2012-best-goals-tvgolo-capRxb09YlEEW2v0

Ergen Casillas ve Xavi


Mourinho Gidici

Geçen sezon Real Madrid'in Barcelona'yı devirme projesinin başına getirilen Mourinho şu güne gelindiğinde pek de başarılı gözükmüyor. Basınla ilişkilerini bildiğimiz Jose, Barcelona ile kupa rövanşı öncesi yine kendi uslübuyla konuşmuş.

Gazeteci: Sezon sonunda ayrılacağınız konuşuluyor
Mourinho: Söyleyenlere sorun!
Gazeteci:Neden taraftar desteğini kaybettiniz?
Mourinho: Taraftarlara sorun!
Gazeteci:Takım içinde size zarar vermek isteyenler mi var?
Mourinho: Bilmiyorum
Gazeteci: Madrid'te mutlu musunuz?
Mourinho: 'hı hı'
Gazeteci: Oyuncularınızda Barcelona'ya karşı bir korku var mı?
Mourinho: Oyunculara sorun!
Gazeteci: İspanya Ligi, İngiltere ve İtalya'dan farklı mı?
Mourinho: Bütün ligler farklıdır!
Gazeteci: Sezon sonunda ayrılacak mısınız?
Mourinho: Ya sen?


Jose'nin basınla ilişkileri hiç bir zaman iyi olmadı elbette ancak şu sıralar işler daha karışık. Bugün twitterda sevgili Aceto önümüzde ki sezon için Real Madrid'in 1 numaralı teknik direktör adayının Rafael Benitez olduğunu söyledi. Eğer bu gerçekleşirse Real, Barça'yı geçer mi bilmem ama Hamit ve Nuri için Madrid defteri kapanır. Diğer alternatif basında bir ara konuşulan Alman milli takımının başında ki isim Löw gelirse eğer işte o zaman Türklerin durumu farklı olabilir.


Benim merak ettiğim asıl konu bunlar değil. Eğer sezon sonu Jose Mourinho Real Madrid'ten ayrılırsa İngiltere'ye hangi takımın başında dönecek sorusunun cevabı? Manchester United'in başına geçebilecek olması ihtimal ancak bunun için Sir Alex'in emekliliğini beklemesi gerekecek ki; O da 2-3 seneden önce bunu düşünmediğini açıkladı. Mancini'nin City'sinin patronu olma ihtimali, düşük. Arsenal onun tarzında bir takım değil hele Liverpool hiç değil. Geriye kalan takım ex-aşkı 'maviler!' Bu konuda soru işaretleri daha fazla. Zira Chelsea Andre Villas-Boas'ı takımın başına getirebilmek için 15 milyon euro ödedi. Göndermek içinde bir o kadar ödemek gerekebilir! Abramovich için bunlar büyük mevlalar değil ancak Jose öğrencisini koltuğundan etmek ister mi orası da olayın farklı bir yönü! İyice kafam karıştı şimdi işte..


Bunları El-Clasico öncesi konuşuyoruz tabi. Bugün Mou Nou-Camp'tan destan yazarak çıkabilirse her şey değişebilir. Ama eğer Mourinho'yu az biraz tanıyorsak sezon sonu ceketini alıp Adaya dönecektir. Ancak giderken kupa kaldırmak da en büyük amacı olacaktır. Şu anda en büyük hedef La Liga'yı kazanmak, Şampiyonlar Liginde ise Barcelona'dan daha öteye gidebilmek olacaktır.


****
Bu akşam Jose Mourinho'nun Nou-Camp'ta ''Kaka-Özil-Benzema-Di Maria-Ronado'' gibi isimleri 11'de başlatacağı söyleniyor. Geçmiş maçların aksine bu hücumcu kadro sahada olursa Barça tarihi bir fark mı yapar yoksa Real Madrid destan yazarak mı Katalunya'dan ayrılır göreceğiz. İçimden bir his bu akşam Barcelona'da destan yazılacak diyor. Bu akşam için fazlasıyla sabırsızım umarım yine hayal kırıklığı yaşatmazsın bize Jose!
Not: Barcelona-Real Madrid maçı saat 23.00 itibari ile TRT Spor'da olacak!

24 Ocak 2012 Salı

Maradona!

Maradona kenarda çıldırıyor ama kimse  onu umursamıyor gibi. Maçın yardımcı hakemi ve 4. hakem olduğunu sandığım arkadaş keyifle onu izliyor. Bırak bu işleri efsane olarak evinde otur Diego!

LeBron sırtladı götürüyor!


Hafta içi TV'de Futbol


24 Ocak Salı
18.00 Sivasspor – Antalyaspor (LİG TV2)
18.00 Manisaspor – Samsunspor (LİG TV)
18.00 Gana – Botswana (EUROSPORT)
20.30 Mersin İdman Yurdu – Kayserispor (LİG TV2)
20.30 Beşiktaş – Gaziantepspor (LİG TV)
21.00 Mali – Gine (EUROSPORT)
21.45 Cardiff – Crystal Palace (SKYTÜRK)
21.45 Juventus – Roma (TRT HD)

25 Ocak Çarşamba
15.30 Gençlerbirliği – Bursaspor (LİG TV)
18.00 İstanbul Belediye – Fenerbahçe (LİG TV)
18.00 Trabzonspor – Eskişehirspor (LİG TV2)
18.00 Orduspor – Kardemir Karabükspor (LİG TV3)
18.00 Libya – Zambia (EUROSPORT)
18.30 Chievo – Siena (TRT HD)
20.30 Galatasaray – Ankaragücü (LİG TV)
21.00 Ekvador Ginesi – Senegal (EUROSPORT)
21.45 Liverpool – Manchester City (SKYTURK)
23.00 Barcelona – Real Madrid (TRTSPOR)

26 Ocak Perşembe
18.00 Sudan – Angola (EUROSPORT)
21.00 Fildişi Sahili – Burkina Faso (EUROSPORT)
21.45 Milan – Lazio (TRT HD)
22.30 Levante – Valencia (TRTSPOR)
footballove.com

23 Ocak 2012 Pazartesi

Neden Krasic?


Bugün yine gazeteler Fenerbahçe ve Krasic haberleri ile dolu. Yöneticiler transferi bitirmek için İtalya'ya gitmiş, kiralıkmış, opsiyonu olacakmış bla bla bla

Her şey iyi hoş da gazetelere inanıp bu transfer girişiminin doğru olduğunu varsayarsak! Krasic'i napacaksınız beyler? Taraftara sorarsan 10 transfer yapsan 11'i de ister, Messi'yi alsan Ronaldo'yu ister Xavi'yi, İniesta'yı ister! Ben Krasic'i isterim hele hele müthiş mücadelesine rağmen sezonda gol ve asist olarak toplamda 5'i geçemeyen Topuz'un yerinde oynasın çok isterim. Ama bunu ben ancak Maneger oyunlarında yaparım. İşin şakası bi'yana bu olacak iş değil!

Yanda gördüğünüz 11 Fenerbahçe'nin play-off'larda ve ikinci yarının büyük kısmında sahaya çıkması beklenen 11. Fark edeceksiniz sahada 6 yabancı oyuncu var eğer Krasic alınacaksa kimi çıkarırsınız? Sakın yedekte bekler,  silah olur demeyin adam buraya oynamaya gelecek(eğer gelirse), kulübede oturacaksa eminim Juventus'un yedek kulübesindeki koltuklarda konforludur. Peki kimin yerine oynar?

Ziegler: İsviçreli takımda nerdeyse tek alternatifsiz isim. Caner'in sol bek performansını yakın zamanda Galatasaray'da gördük. Özgür Çek'de bi' sol bek değil. Bu durumda Ziegler formayı kaptı.

Yobo: Defansın en sağlam ve istikrarlı adamının 11 dışında olması beklenemez bu durumda Nijerya'lı dabizden formayı aldı onun da yeri sağlam!

Cristian: Eminim herkesin aklına ilk O geldi ama malesef bu mümkün değil! Alper transferi yapılabilmiş olsa bir seçenek olabilirdi. Cristian bu sezon göstermiş olduğu performansla parmak ısırtıyor. Alex ve Stoch'un gölgesinde kaldı belki ancak en az Melo ve Fernandes kadar konuşulmayı hak ediyor. Kocaman'ın ondan kolay kolay vazgeçeceğini sanmam. Mehmet Topuz orda oynar diyenlere cevabım bu güne kadar ne zaman denense tutmadı bu sistem. Emre-Topuz ikilisi defansif olarak zayıf kalıyor.

Stoch: Nihayet potansiyelini sahaya koyan Slovak bu sezon çok formda attığı 6 gol ve yaptığı 4 asistle parlıyor. Caner'i oynatıp Stoch'un kontejyanından Krasic'i oynatmak daha mı mantıklı? Aykut Kocaman'ın, bir sakatlık yaşamadıkça Stoch'u yanına oturtması büyük sürpriz olur.

Alex: 10'un için söylenecek fazla bişey yok. Teknik Direktörler değişti ama O hala ilk 11'e yazılan ilk futbolcu!

Sow: 13 milyon maliyetle aldığınız adamı kulübede oturmak gibi bişey söz konusu olamaz herhalde.

Ha bu arada Dia'yı unutmayın! Takımdan gönderilecek haberleri çıkmıştı ancak muhtemelen bundan vazgeçmiştir. Niang'ın takımdan ayrılması ile yalnızlık yaşamış forma şansı bulamaması da onu gitmeye yöneltmişti ancak Sow transferi ile bu durumun değişeceğini düşünüyorum. Zira gidecek olsa Sow'u buraya gelmesi için ikna eder miydi ya da Sow Dia'nın ayrılacağı bir şehre gelmek ister miydi?
Dia'nın da takımdan ayrılmayacağını varsayarak Krasic'i, Pavel Nedved saçları için mi transfer edeceğiz ya da birine bişey olur sakatlanır falan bulunsun diye mi.

Fenerbahçe mali sebepleri bahane gösterip sezon başı yıldızlarını yollarken şimdi Sow'un üstüne bir de Krasic'i getirmek sezon başındaki açıklamalar ile çelişir. Eğer Dia'dan verim alınamayacaksa alternatif bir sağ açık lazım evet ama bu isim mutlaka Türk olmalı. ''Var da Fenerbahçe'mi almıyo sanki'' sorusunun cevabı bende değil! Öneri olarak iyi ilişkilerin kurulduğu Kayseri'den Sefa'yı söyleyebilirim ya da diğer bi önerim Dia'yı kazanmayı denemeye ne dersiniz!