25 Ocak 2012 Çarşamba

Mourinho Gidici

Geçen sezon Real Madrid'in Barcelona'yı devirme projesinin başına getirilen Mourinho şu güne gelindiğinde pek de başarılı gözükmüyor. Basınla ilişkilerini bildiğimiz Jose, Barcelona ile kupa rövanşı öncesi yine kendi uslübuyla konuşmuş.

Gazeteci: Sezon sonunda ayrılacağınız konuşuluyor
Mourinho: Söyleyenlere sorun!
Gazeteci:Neden taraftar desteğini kaybettiniz?
Mourinho: Taraftarlara sorun!
Gazeteci:Takım içinde size zarar vermek isteyenler mi var?
Mourinho: Bilmiyorum
Gazeteci: Madrid'te mutlu musunuz?
Mourinho: 'hı hı'
Gazeteci: Oyuncularınızda Barcelona'ya karşı bir korku var mı?
Mourinho: Oyunculara sorun!
Gazeteci: İspanya Ligi, İngiltere ve İtalya'dan farklı mı?
Mourinho: Bütün ligler farklıdır!
Gazeteci: Sezon sonunda ayrılacak mısınız?
Mourinho: Ya sen?


Jose'nin basınla ilişkileri hiç bir zaman iyi olmadı elbette ancak şu sıralar işler daha karışık. Bugün twitterda sevgili Aceto önümüzde ki sezon için Real Madrid'in 1 numaralı teknik direktör adayının Rafael Benitez olduğunu söyledi. Eğer bu gerçekleşirse Real, Barça'yı geçer mi bilmem ama Hamit ve Nuri için Madrid defteri kapanır. Diğer alternatif basında bir ara konuşulan Alman milli takımının başında ki isim Löw gelirse eğer işte o zaman Türklerin durumu farklı olabilir.


Benim merak ettiğim asıl konu bunlar değil. Eğer sezon sonu Jose Mourinho Real Madrid'ten ayrılırsa İngiltere'ye hangi takımın başında dönecek sorusunun cevabı? Manchester United'in başına geçebilecek olması ihtimal ancak bunun için Sir Alex'in emekliliğini beklemesi gerekecek ki; O da 2-3 seneden önce bunu düşünmediğini açıkladı. Mancini'nin City'sinin patronu olma ihtimali, düşük. Arsenal onun tarzında bir takım değil hele Liverpool hiç değil. Geriye kalan takım ex-aşkı 'maviler!' Bu konuda soru işaretleri daha fazla. Zira Chelsea Andre Villas-Boas'ı takımın başına getirebilmek için 15 milyon euro ödedi. Göndermek içinde bir o kadar ödemek gerekebilir! Abramovich için bunlar büyük mevlalar değil ancak Jose öğrencisini koltuğundan etmek ister mi orası da olayın farklı bir yönü! İyice kafam karıştı şimdi işte..


Bunları El-Clasico öncesi konuşuyoruz tabi. Bugün Mou Nou-Camp'tan destan yazarak çıkabilirse her şey değişebilir. Ama eğer Mourinho'yu az biraz tanıyorsak sezon sonu ceketini alıp Adaya dönecektir. Ancak giderken kupa kaldırmak da en büyük amacı olacaktır. Şu anda en büyük hedef La Liga'yı kazanmak, Şampiyonlar Liginde ise Barcelona'dan daha öteye gidebilmek olacaktır.


****
Bu akşam Jose Mourinho'nun Nou-Camp'ta ''Kaka-Özil-Benzema-Di Maria-Ronado'' gibi isimleri 11'de başlatacağı söyleniyor. Geçmiş maçların aksine bu hücumcu kadro sahada olursa Barça tarihi bir fark mı yapar yoksa Real Madrid destan yazarak mı Katalunya'dan ayrılır göreceğiz. İçimden bir his bu akşam Barcelona'da destan yazılacak diyor. Bu akşam için fazlasıyla sabırsızım umarım yine hayal kırıklığı yaşatmazsın bize Jose!
Not: Barcelona-Real Madrid maçı saat 23.00 itibari ile TRT Spor'da olacak!

Hiç yorum yok: