23 Ocak 2012 Pazartesi

Neden Krasic?


Bugün yine gazeteler Fenerbahçe ve Krasic haberleri ile dolu. Yöneticiler transferi bitirmek için İtalya'ya gitmiş, kiralıkmış, opsiyonu olacakmış bla bla bla

Her şey iyi hoş da gazetelere inanıp bu transfer girişiminin doğru olduğunu varsayarsak! Krasic'i napacaksınız beyler? Taraftara sorarsan 10 transfer yapsan 11'i de ister, Messi'yi alsan Ronaldo'yu ister Xavi'yi, İniesta'yı ister! Ben Krasic'i isterim hele hele müthiş mücadelesine rağmen sezonda gol ve asist olarak toplamda 5'i geçemeyen Topuz'un yerinde oynasın çok isterim. Ama bunu ben ancak Maneger oyunlarında yaparım. İşin şakası bi'yana bu olacak iş değil!

Yanda gördüğünüz 11 Fenerbahçe'nin play-off'larda ve ikinci yarının büyük kısmında sahaya çıkması beklenen 11. Fark edeceksiniz sahada 6 yabancı oyuncu var eğer Krasic alınacaksa kimi çıkarırsınız? Sakın yedekte bekler,  silah olur demeyin adam buraya oynamaya gelecek(eğer gelirse), kulübede oturacaksa eminim Juventus'un yedek kulübesindeki koltuklarda konforludur. Peki kimin yerine oynar?

Ziegler: İsviçreli takımda nerdeyse tek alternatifsiz isim. Caner'in sol bek performansını yakın zamanda Galatasaray'da gördük. Özgür Çek'de bi' sol bek değil. Bu durumda Ziegler formayı kaptı.

Yobo: Defansın en sağlam ve istikrarlı adamının 11 dışında olması beklenemez bu durumda Nijerya'lı dabizden formayı aldı onun da yeri sağlam!

Cristian: Eminim herkesin aklına ilk O geldi ama malesef bu mümkün değil! Alper transferi yapılabilmiş olsa bir seçenek olabilirdi. Cristian bu sezon göstermiş olduğu performansla parmak ısırtıyor. Alex ve Stoch'un gölgesinde kaldı belki ancak en az Melo ve Fernandes kadar konuşulmayı hak ediyor. Kocaman'ın ondan kolay kolay vazgeçeceğini sanmam. Mehmet Topuz orda oynar diyenlere cevabım bu güne kadar ne zaman denense tutmadı bu sistem. Emre-Topuz ikilisi defansif olarak zayıf kalıyor.

Stoch: Nihayet potansiyelini sahaya koyan Slovak bu sezon çok formda attığı 6 gol ve yaptığı 4 asistle parlıyor. Caner'i oynatıp Stoch'un kontejyanından Krasic'i oynatmak daha mı mantıklı? Aykut Kocaman'ın, bir sakatlık yaşamadıkça Stoch'u yanına oturtması büyük sürpriz olur.

Alex: 10'un için söylenecek fazla bişey yok. Teknik Direktörler değişti ama O hala ilk 11'e yazılan ilk futbolcu!

Sow: 13 milyon maliyetle aldığınız adamı kulübede oturmak gibi bişey söz konusu olamaz herhalde.

Ha bu arada Dia'yı unutmayın! Takımdan gönderilecek haberleri çıkmıştı ancak muhtemelen bundan vazgeçmiştir. Niang'ın takımdan ayrılması ile yalnızlık yaşamış forma şansı bulamaması da onu gitmeye yöneltmişti ancak Sow transferi ile bu durumun değişeceğini düşünüyorum. Zira gidecek olsa Sow'u buraya gelmesi için ikna eder miydi ya da Sow Dia'nın ayrılacağı bir şehre gelmek ister miydi?
Dia'nın da takımdan ayrılmayacağını varsayarak Krasic'i, Pavel Nedved saçları için mi transfer edeceğiz ya da birine bişey olur sakatlanır falan bulunsun diye mi.

Fenerbahçe mali sebepleri bahane gösterip sezon başı yıldızlarını yollarken şimdi Sow'un üstüne bir de Krasic'i getirmek sezon başındaki açıklamalar ile çelişir. Eğer Dia'dan verim alınamayacaksa alternatif bir sağ açık lazım evet ama bu isim mutlaka Türk olmalı. ''Var da Fenerbahçe'mi almıyo sanki'' sorusunun cevabı bende değil! Öneri olarak iyi ilişkilerin kurulduğu Kayseri'den Sefa'yı söyleyebilirim ya da diğer bi önerim Dia'yı kazanmayı denemeye ne dersiniz!

Hiç yorum yok: