14 Aralık 2011 Çarşamba

Round 4: Kocaman - Emre Kavgası


Son iki gündür gazetelerde ve sosyal medyada Emre'nin Aykut Kocaman'la kavga ettiği ve kadro dışı bırakıldığı haberleri var. Bu durum henüz kulüp tarafından doğrulanmadı ancak Emre takımdan uzaklaştırıldığını söyledi. Son dönemde milli maçlarda Galatasaray taraftarları ile yaşanan sorun ardından Gökhan Gönül'le yaşadığı kavga derken şimdi de Cristian'la tartışan Emre gündemden düşmüyor. Öfkesinin ve hırsının sürekli kurbanı olan Emre bu kez sert kayaya çarpmış görünüyor. Aykut Kocaman'ın takımda ilk sorun yaşadığı isim Emre değil. Kocaman-Futbolcu kavgasında 4. Round oynanıyor.



Geçen sezon başında takımın tek sorumlusu olan Kocaman ilk olarak Alex'le sorun yaşadı. Sistemi değiştirmek istedi ancak bu Alex'in varlığı ile mümkün değildi. Trabzon maçında takımı çift forvetle sahaya sürüp Alex'i yedek bırakınca kriz zirveye tırmanmıştı. Daha sonra Alex yavaş yavaş takıma monte edildi ve harika bir performans sergilemeye başladı. Sezon ortasında sözleşmesinin uzatılması ile beraber sezonu gol ve asist kralı olarak tamamladı. 32. haftada ki Ankaragücü maçında 5 gol birden attı. Medyada kavganın galibi Alex olarak gösterildi ancak asıl kazanan sezonu şampiyon tamamlayan Fenerbahçe'nin patronu Kocaman'dı.



Geçen sezon devam ederken teknik direktörle sorun yaşayan diğer isim Andre Santos'du. Yabancı sınırlaması sebebi ile yeterince forma şansı bulamayan ve Kocaman istemediği için takımdan gönderilen Kazım'ın yakın arkadaşı olan Brezilyalı yıldız medyaya 'Daum daha iyi teknik direktördü, burada kalmak istemiyorum' diye açıklama yapınca Aykut Brezilyalı tamamen sildi. Devre arasının ardından yönetimin baskısı ile hocasından özür diledi. Kocaman bunu gurur meselesi yapmadı ve sambacıdan faydalanmaya başladı. Sezon bittiğinde 18 maçta alınan 17 galibiyet ve ardından gelen şampiyonlukta Alex'le birlikte imzası olan diğer isim Andre Santos'tu. Futbolcularla yaşanan kavgaların 2. roundunu da kazanan Aykut Hoca olmuştu.

Brezilyalıları istemiyor denilen Aykut Kocaman'ın sorun yaşadığı diğer bir isim de Cristian'dı. Bu sezon başı takımdan gönderileceği söylenen orta saha oyuncusu sezona harika bir giriş yaparak herkesi şaşırttı. Bu sezon çıktığı 14 maçta 4 gol atıp 1 de asist yapan Brezilyalı, geçen sezonların aksine sürekli ceza sahasına girmesi ve dikine pasları ile herkesin takdirini kazandı. Memlekette yüzlerce var denilen Cristian ilk 11'in değişilmezi oldu.



Sarı-lacivertli ekibin patronu birçok oyuncuyla sorun yaşasa da yerli olarak gündeme gelen ilk isim Emre oldu. Çocukluğumda odamda Aykut Kocaman'ın posteri vardı onunla çalışmak benim için bir rüya diyen milli yıldızın bu olayda tavrı nasıl olur bilinmez ancak hırsının sahada takımına yarardan daha çok zarar verdiği kesin gibi. Söylenildiği gibi devre arası veya sezon sonu Emre takımdan ayrılır mı yoksa diğer örnekler gibi performans patlaması mı yaşar bekleyip görecez. Bakalım kazanan yine Aykut Kocaman ve Fenerbahçe mi olacak...

4 yorum:

M.O.C dedi ki...

Yazını "Bakalım kazanan yine Fenerbahçe mi olacak?" diye bitirseydin daha hoş olurdu bence.

mustafa arslan dedi ki...

Evet aslında hata yapmışım. Değiştirelim teşekkürler :)

Adsız dedi ki...

Kazanan Aykut Kocaman oldu ama o zaman Aykut Kocamana kazandıran onun eksiklerini yönetim hatalarını kapatan başkan Aziz Yıldırım vardı şimdi Aziz başkan yok ve bu hatalarının cezası bu kez ağır olacak Aykut Kocaman kazanamayacak

Adsız dedi ki...

Aziz Yıldırım müdehale ihtiyacı duyarsa Metristen de eder o konuda şüphen olmasın ama Aykut ne diyosa onu yapacaktır.