17 Aralık 2011 Cumartesi

NBA'de Takas Dedikoduları ve Türkler


Lokavt bitti nba bu ay sonu start alıyor. Bu yarım sezon öncesi de her zamanki gibi takımlar kart değiştirmeye devam ediyor. Chris Paul Lakers'a takasının nba yönetimi tarafından engellenmesinin ardından şehrin diğer takımı Clippers'a gitti. Bu takasla beraber ligin gelmiş geçmiş en kötü takımı olarak gösterilen Clippers bir anda en eğlenceli takım olabilme potansiyeline erişti. Geçen sezon smaçlarıyla bütün dünyayı sallayan Black Griffin'e CP3'ün katılması ile birlikte Harlem vari bir takım ortaya çıktı.

Takas haberleri ile gündemi sürekli işgal eden diğer isim 'superman' Dwight Howard. Bu takasın bizi en çok ilgilendiren kısmı Orlando'nun onunla beraber Hidayet Türkoğlunu da gönderip maaş bütçesini azaltmak istemesi. Howard'ın olası takasında Lakers, Nets ve Chicago'nun adı geçiyor. Bu durum onunla birlikte gitmesi büyük ihtimal olan Hidayet için kariyerinin sonlarına yaklaşırken şampiyonluk potasında yer alan bir takımda yer alma ihtimalini güçlendiriyor.

Ömer Aşık için takas ihtimali düşük ancak Chicago'nun Howard'ı alması durumunda Orlando'ya gidebilir ancak bu çok beklenen bir durum değil. Ömer'in geçen sezonun ardından bu sezon NBA'de kendini tamamen kabul ettirmesini bekleyebiliriz.


Mehmet Okur üst üste yaşadığı sakatlıkların ardından parlak günlerini geride bıraktı. Bu sezon onun bol uzunlu Utah  kadrosunda çok iş yapmasını beklenmiyor. Çok fazla dillendirilmese de kadrosunda yedek uzuna ihtiyaç duyan Clippers'a Mou Williams takası ile geçme ihtimali var. Eğer bu ihtimal gerçekleşirse Chris Paul  ve Griffin ile beraberle  beraber neler yapabileceğini izlemek keyifli olacaktır.

Diğer temsilcilerimizden Ersan için durum biraz daha karışık. Milwaukee tarafından serbest bırakılması ve Efes'e dönmesi şu an için büyük ihtimal ancak yedek 4 numaraya ihtiyacı olan Lakers için adının geçtiğini de söyleyebiliriz. Milli yıldızımız için en kötü senaryo Milwaukee'de kalması olacaktır.


Draftta 3. sıradan seçilerek en yüksek sıradan seçilem Türk oyuncu unvanını alan Enes Kanter ve geçen sezon Boston'dan Cleveland'a gönderilen Semih Erden bu sezon kendilerini NBA'ye kanıtlamaya çalışacaklar.

Hiç yorum yok: