14 Aralık 2011 Çarşamba

Sindirella Usülü Yakalama | Spordan Uzaklaştırma Yasası


Trabzonspor'un Avni Aker'de Galatasaray'ı ağırladığı maçta sahaya ayakkabılarını atan taraftar yakalanmış. İşin ilginç tarafı yakalama kısmı. Kameralarla tespit edildikten sonra gözaltına alınan şahısa emniyette ayakkabılar giydirilmiş ve tam olmuş:) Bunun üzerine polis ayakkabıları o vatandaşın attığına kanaat getirmiş. Ayakkabılarından çok sıkılmış olacak ki sahaya atan arkadaş ifadesinde sadece sahaya attım hakeme ya da oyuncuya değil demiş. Daha sonra bu şahısla birlikte Tolga'nın kafasına su şisesi atan insan görünümlü de serbest bırakılmış.

Bu konuyu asıl yazma sebebim sporda şiddet yasası aslında. Son günlerde bu yasanın sadece şike kısmıyla uğraştığımız için asıl çıkarılma amacını unuttuk. Sahaya yabancı madde atanlar hapisle yargılanacak ve stadlara giremeyecekti. Maçlardan önce emniyete gelmeleri ve maç süresince orada kalmaları gibi önlemler düşünülmüştü.



Şimdi soruyorum. TT Arena da 14 yaşındaki Batuhan'ın kafasına rakı şişesi atanlar, Bursa'da terör estirenlere ne oldu? Kameraların pikselleri düşük yakalayamadık dediniz. Yok efendim ne olmuş yani futbolcunun kafasını yardıysa ölmedi ya! Ha ölse düşünürdük ama bir şey olmadı..

Mesele yasa çıkarmak mı? Eskisi uygulanıyor muydu da yenisine ihtiyaç duydunuz. Benim merak ettiğim şu. Geçen sene sporda şiddeti bitirecek, artık sahalarda rahatça maç izlenecek, futbol terörü bitecek söylemleriyle çıkarılan yasadan kaç kişi ceza aldı? Bu yasa spor seyircisine ne kattı? Ya da bu yasanın çıkarılmasında başka amaçlar mı güdüldü. Aziz Yıldırım'mıydı tüm derdiniz? Çok mu komplo teorisi oldu? Öyle şeyler oluyor ki memlekette artık her şey mümkün! Yasa sporda şiddet için çıkarıldı ise hiç gerek yokmuş aslında. 

Ne gerek var ki yasaya deplasmana taraftar götürmeyiz sorunu çözeriz ne de olsa di mi! O da mı olmadı kadınlar ve çocuklar gelir seyreder! Sadece takımını desteklemek ve izlemek için stada gelenler de tv'den izlesin

Hiç yorum yok: