21 Nisan 2012 Cumartesi

Hangover III: Man City

Yoruma gerek var mı? :))

Barça'nın El Clasico'larda Top 10 Golü



Hanımlar beyler yapan arkadaş koyu katalan olunca başta biraz barça reklamı yapmış goller 1. dakikadan itibaren başlıyor :)

El Clasico Öncesinde

Cantürk Temelli:


La Liga için “iki takımın sürklase ettiği bir lig” dense de benim için hep ayrı bir yeri olmuştur. Özellikle Los Galacticos dönemindeki kadrosuyla yakaladığı başarılar, Zidane’ın varlığı ve saha içindeki oyunları birçok futbol sever gibi benim de Kral’ın Takımı’na karşı olan tutkumu üst noktalara çıkaran dönemdi.   

2000’lı yılların ortalarından itibaren tahtı sallanmaya başlayan Real Madrid’in yerine sahnede kendine yer bulan takım ise artık Barcelona’ydı. 2006’da kazanılan Şampiyonlar Ligi’nden sonraki dönemde 2 yıllık suskunluk yaşayan Katalanlar, 2008 yılıyla birlikte tüm dünyanın diline dolanacak, onları unutulmaz takımlar arasında sokacak başarılara Pep Guardiola ile imza atmaya başladılar. La Liga’da üst üste gelen şampiyonluklar, Şampiyonlar Ligi’nde 3 senede kazanılan 2 zafer, uzun süren yenilmezlik serileri, Avrupa’nın en iyi takımlarını bile dize getiren futbol, onları apayrı bir takım olarak tanımlamamızı sağlamaya başladı. DEVAMI

Camp Nou'da Messi

Messi'nin Nou Camp'ta gol grafiği yükselerek gidiyor. Uzaylı kardeşimiz bu hızla devam ederse bir kaç sene sonra 100 golü görecek :) Tabii bu mümkün değil ama konu Messi olunca insan bir an duraksıyor. Bu hafta sonu Nou Camp El Clasico'ya sahne olacak. Messi El Clasico'larda Barcelona adına en çok gol atan oyuncu. Bu da demekki istatistiklerini geliştirmeye devam edecek. 2 gol atarsa 41 kere maşallah diyeceğiz...

20 Nisan 2012 Cuma

Süperstar Olmak: Diana Taurasi

Diana Taurasi Türkiye'ye adım attığında büyük yankı uyandırmış. Sporu sadece futbol zanneden gazetelerimiz bile Kadın Basketbolundaki bu haberi herkese duyurmuştu. Onu bize Kadınların 'Kobe'si diye tanıtıyorlardı!! 
Taurasi Fenerbahçe'de başarılı bir sezon geçiriyordu ki birden dopingli çıkıverdi! Herkes şok olmuştu falan filan işte 'Efendim bu kadar büyük isim bunu nasıl yapar aklım almıyor' lafları havada dolaşırken keşke doping yapsaydı diyeceğimiz bir olay oldu. Doping testini yapan bölümün hata yaptığı ortaya çıktı!! O sıralarda Taurasi valizini toplamış gitmiş hatta takım arkadaşı da ona destek vermek adına ABD'nin yolunu tutmuştu.


Bir sonraki sezon Fenerbahçe Taurasi'yi geri getirmek istedi ama intikam almak isteyen Diana Galatasaray'a gitti. Yok lan böyle olmadı ama basınımız bunu böyle yazdı. Olayın Fenerbahçe ile alakalı olmadığını Taurasi'de biliyor elbet. Olay tamamen duygusaldı aslında. GS yıldızı ikna etmek için iyi para verdi. Kendi adına iyi bir hamleydi. Nese bu sezonda geçti Fenerbahçe ilk şampiyonluğunu kazandığı günün 14. yıl dönümünde üst üste 7. toplamda 10. şampiyonluğunu kazanırken gündem yine Taurasi.. 


Bu fotoğraflar durumu gayet net özetler durumda.. Süperstar olmak sadece sahada olmaz. Taurasi bunu bilmiyor anlaşılan. Hani bizde bir hikaye vardır ya ''Ben sana vali olamazsın demedim, adam olmazsın dedim'' diye. İşte bu...


2011
Diana Taurasi Galatasaray taraftarına el hareketi yaparken...

2012
Diana Taurasi Fenerbahçe taraftarına el hareketi yaparken...


Linkin Park & NBA Playoffs



Linkin Park'ın yeni albümü ile yakında başkayacak olan NBA Playoffs bir araya getirlince mükemmel bir iş çıkmış ortaya

Audi'den El Clasico

EPL'nin En Güzel Gol Sevinçleri


szólj hozzá: Premier League celebration

Premier Lig'de bugüne kadar bir çok gol sevinci izledim ama çoğu unutulup gitti. Hafızamda halen yer edenler Alan Shearer'ın sağ eli, Sir Alex Ferguson'un iki kolunu havaya kaldırarak koşusu ve Mourinho'nun Chelsea günleri. Bir zamanlar Teknik Direktör olarak Rum takımının başında Trabzonspor'a rakip olan hatta maç içinde kendini oyuna sokan Temur Kestsbaia'nın adidas'a olan öfkesini de unutmamak lazım. Videoda olmayan favori gol sevincim Tottenham'ın efsanesi Robbie Keane'in ''yarım takla ve taramalı tüfeği'' :)

Top 10 Gol | Nisan #3



Dünyada haftanın en güzel 10 golünde bu hafta bize dört bir yandan selam gönderenler var! Amerika'dan Beckham kendini hatırlatmış. Güney Amerika'da Neymar'ın gölgesinde kalan Ganso'da klasını göstermiş. Yakında Avrupa'da olacağı kesin gibi. Bakary Kone'nin golü için spikerin yorumu yeterli: play station gibi!..
Humberto Souza'yu  basın Beşiktaş'a çok getirdi ama O uzaklarda atmaya devam ediyor...

Hafta Sonu Futbol: Clasico's

20 Nisan 2012 Cuma
21:30 Mainz - Wolfsburg (TRT HD)

21 Nisan 2012 Cumartesi
14:45 Arsenal - Chelsea (Lig TV3)
16:30 Werder Bremen - Bayern Münih (TRT Haber)
19:00 Sporting Gijon - Rayo Vallecano (NTVSpor)
19:00 Chievo - Udinese (Euro Futbol)
19:00 Trabzonspor - Beşiktaş (LigTV)
19:30 B.Dortmund - B.Mönchengladbach (TRT Haber)
20:00 Montpellier - Valenciennes (Lig TV3)
21:00 Barcelona - Real Madrid (NTVSpor)
22:00 Bordeaux - Marsilya (Lig TV3)
23:00 Sevilla - Levante (NTVSpor)

22 Nisan 2012 Pazar
14:00 Akhisar Bld. - Kartalspor (TRT 1)
14:00 Elazığspor - K.Erciyesspor (TRT 6)
14:00 Göztepe - T.Linyitspor (TRT Anadolu)
16:00 Milan - Bologna (Euro Futbol)
16:30 Ausburg - Schalke 04 (TRT Haber & TRT HD)
18:00 Wolverhampton - Man. City (Lig TV3)
18:30 Hannover 96 - SC Freiburg (TRT HD)
19:00 Galatasaray - Fenerbahçe (LigTV)
19:00 Atletico Madrid - Espanyol (NTVSpor)
21:45 Juventus - Roma (Euro Futbol)
22:15 Lyon - Lorient (Lig TV3)
22:30 Valencia - Real Betis (NTVSpor)

17 Nisan 2012 Salı

Emre'ye Değil Yobo'ya Güveniyorum!..



Emre-Zokora olayı malumunuz. Son yıllarda problemli oyuncu deyince hep yabancılar zikredildi memlekette. Türklere gelince konu Emre bayrağı kimseye vermedi. Emre'nin son 10 yıldaki vukuatlarını burada sıralamıştım. Maçı tvde izledikten sonra vize haftası dolayısiyle her hangi tartışma programı veya maç sonunu takip etmedim. Sadece twitterdan gördüğüm meseleler Emre Zokora için 'pis zenci' dedi. Zokora ana bacı Emre'ye kaydı. Yok efendim Baros zamanında yapmıştı, sanki ilk defa mı oluyor derken Fenerbahçe'nin bu sezon oynadığı en iyi maç güme gitti. Sadece bu yüzden bile git Emre.. Mancini seni tanısa Balotelli sen iyi çocukmuşsun deyip boynuna atlardı. O derece!

Milli Takım İç Saha Forması

Nike A Milli Takımımız için her yıl yeni forma üretmeye devam ediyor. Eskiden birkaç yılda bir forma değişirdi ama şimdi milli takımlarda kulüp takımları gibi senede bir forma değiştiriyor.


Milli Takımın iç saha forması tamamen kırmızı ve göğüs kısmında ay yıldız barındırıyor. Gayet şık olmuş ama iç saha forması demek beni gülümsetiyor. Milli Takım İstanbul'da oynamaya devam ettikçe bize her yer deplasman.. Bu arada hatırlarsanız bir kaç yıl önce yine kırmızı tam ortadan ton farkıyla ayrılan iki parça şeklindeydi formamız. Biraz ona benzettim. Eh ben beğendim. Siz?

Dünden Bugüne Emre Belözoğlu Vukuatları

Emre Belözoğlu... Bu ismi duyduğunuzda aklına ilk gelen şey? Hırçınlık, sinir, hırs,  yetenek... Hangisi? Artık hiç biri değil mi? Artık ırkçılık gelecek akla ister doğru olsun ister yanlış. Bu üzerine yapıştı kaçışı yok.. Emre konusunda fikirlerimi farklı bir yazıda belirteceğim ama şimdi Emre'nin son on yılına bakalım. Star gazetesi vukuat listesini çıkarmış okuyamayanlar için biraz da yorumumla sıralayalım...

  1. İngiltere’de Newcastle United forması giyerken, Everton’a 3-0 yenildikleri maçta rakip oyuncular Joseph Yobo, Tim Howard ve Joleon Lescott’a ırkçı harekette bulunmakla suçlandı. FA Disiplin Kurulu 2 saatlik bir sorgunun ardından Emre hakkında af kararı verdi.
  2. İngiltere’de Bolton’lu El Hadji Diouf’a ‘s.. maymun’ diyerek haraket ettiği iddia edildi. Ancak Diouf, Emre ile ilgili yazılı bir ifadeyi vermeyi reddedince suçlama havada kaldı.
  3. Newcastle’da genç bir takım arkadaşına sert girince Joey Barton boğazına sarıldı. Barton’a kafa atınca arkadaşları araya girdi.
  4. Daily Mirror “Emre’yi atın” kampanyası başlattı. Başta Fatih Terim olmak üzere birçok kişi kendisine sahip çıktı. Emre de ‘Ceza alırsam kariyerim hakkında farklı kararlar alırım’ diyerek suçlamaları reddetti. 

Messi...


Röportaj: Dani Alves

Bir kaç gün önce The Guardian'da gördüğüm Dani Alves röportajını çevirip bloga koymayı düşünüyordum ki sevgili Barış Gerçeker beni bu zahmetten kurtarmış sağolsun :)


Dani Alves bir kaç yıl öncesine kadar benim 1 numaram kesinlikle değildi çünkü ortada bir Maicon gerçeği vardı! İnter'in çöküşü ile beraber Maicon'da bitince geriye bu adam kaldı. Kişisel olarak #halamadrid diyen bir adam olarak sevmesem de şu an en iyisi o. Sid Lowe'ın röportajına gelince:


Dani Alves Barcelona'nın yakınlarında küçük bir kasaba olan Sant Just Desvern'deki ofisinde büyük bir masanın arkasında oturuyor, üstünde bir gömlek, kravat ve ceket var. Arkasında düzgünce katlanmış sayısız futbol takımı formaları, fotoğraflar ve kupalar barındıran bir dolap var. Bir sürü kupa. Sağındaki camın öteki tarafında bir yönetim toplantısı. Solundaki camın öteki tarafında ise resepsiyon var; deri bir koltuk, sabahki gazeteler, danialves.com'u gösteren bir televizyon, 2011 Europa Cup finalinin özetlerini gösteriyor - "Kariyerimin en iyi anı" diyor. Eksik olan tek şey bir kutu kartvizit. Gerçi olsa ne yazacak ki üstünde? "Daniel Alves de Silva, sağ bek"? 

"Leonardo Da Vinci, ressam ve dekoratör"den sonra en yersiz kartvizit olabilir bu. "Ama" diyor Alves "ben bir sağ bekim." Bir sağ bek, nokta? "Yok, nokta değil, hayır." Alves'in full-back kavramı, kafasındaki futbol felsefesi farklı olduğundan bunlar böyle algılanıyor. Ve tabii hocası Pep Guardiola'nın da öyle. "Brezilya eğitiminde, ağırlık hücum üzerinedir" diyor Alves "ama bu demek değil ki ben tam bir bek değilim".