17 Nisan 2012 Salı

Dünden Bugüne Emre Belözoğlu Vukuatları

Emre Belözoğlu... Bu ismi duyduğunuzda aklına ilk gelen şey? Hırçınlık, sinir, hırs,  yetenek... Hangisi? Artık hiç biri değil mi? Artık ırkçılık gelecek akla ister doğru olsun ister yanlış. Bu üzerine yapıştı kaçışı yok.. Emre konusunda fikirlerimi farklı bir yazıda belirteceğim ama şimdi Emre'nin son on yılına bakalım. Star gazetesi vukuat listesini çıkarmış okuyamayanlar için biraz da yorumumla sıralayalım...

  1. İngiltere’de Newcastle United forması giyerken, Everton’a 3-0 yenildikleri maçta rakip oyuncular Joseph Yobo, Tim Howard ve Joleon Lescott’a ırkçı harekette bulunmakla suçlandı. FA Disiplin Kurulu 2 saatlik bir sorgunun ardından Emre hakkında af kararı verdi.
  2. İngiltere’de Bolton’lu El Hadji Diouf’a ‘s.. maymun’ diyerek haraket ettiği iddia edildi. Ancak Diouf, Emre ile ilgili yazılı bir ifadeyi vermeyi reddedince suçlama havada kaldı.
  3. Newcastle’da genç bir takım arkadaşına sert girince Joey Barton boğazına sarıldı. Barton’a kafa atınca arkadaşları araya girdi.
  4. Daily Mirror “Emre’yi atın” kampanyası başlattı. Başta Fatih Terim olmak üzere birçok kişi kendisine sahip çıktı. Emre de ‘Ceza alırsam kariyerim hakkında farklı kararlar alırım’ diyerek suçlamaları reddetti. 
  5. 2005’te İsviçre ile İstanbul’da oynanan milli maç sonrasında rakip futbolculara saldıranlar arasındaydı. Hakkında soruşturma açıldı, 6 maç ceza aldı daha sonra bu ceza 4 maça indirildi.
  6. 2007’de Türkiye-Macaristan milli maçı sırasında medya mensuplarına ‘kol’ işareti yaptı; ‘Bu hareket bir kişiye yapıldı, o kendini biliyor’ dedi.
  7. Bir milli maç sırasında Gökdeniz Karadeniz’le takım otobüsünde kavga etti. Olayı doğrulayan Gökdeniz, “Sadece tartıştık” açıklamasında bulundu.
  8. Trabzon’da Güney Kore ile oynanan ve 0-0 biten özel maçta Koo Ja Cheo ile tartıştı. Ardından rakibine tekme atıp ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.
  9. Euro 2012 elemelerindeki 3-0’lık Hırvatistan maçında Volkan’a ve kendisine küfür edilince Türk Telekom Arena’daki taraftarlara küfürle karşılık verdi. 
  10. Hırvatistan maçında tartıştığı Gökhan ile 8 gün sonra Eskişehir’de pas tercihini kendisinden yana değil de Cristian’dan yana kullanınca tartıştı. Gökhan ‘Ne yaptım abi?’ diye kendini savundu.
Biraz daha uğraşsak bi' on tane daha rahat çıkarırız. Emre'nin geldiği günden beri bitmek bilmeyen sorunları, kavgaları, hakemle iktidar kavgaları artık Fenerbahçe taraftarının bile canını sıktı. Blogda sağ tarafta halen süren ankette başlarda ''Emre bu takımın ruhudur.'' seçeneği açık ara giderken yavaş yavaş oylar diğer seçeneklere kaymaya başladı.. Emre konusuna ayrıca değineceğimi belirtip şimdilik son sözümü Rıdvan Dilmen'den alıntı yaparak söylüyorum: Paran var! Valizini topla siktir git Emre!! Ha sen bu dilden anlamıyorsan eğer Fuck Off Emre...

Hiç yorum yok: