23 Haziran 2012 Cumartesi

Hasan Ali Kaldırım ve Kayseri Hattı

Memlekette sol bek kıtlığı malumunuz. 1 milyon etmeyecek adamlar için 4-5 milyon isteniliyor ve el mahkum veriyorsun. İsmail Köybaşı için Beşiktaş'ın verdiği 6,5 milyon € bu konuda zirve olmuştu. Yeteneksiz oyuncu mu hayır! Peki bu parayı eder mi? Kesinlikle hayır! Trabzonspor bir kaç sezondur sırf yerli rotasyonunda bulunsun diye Ferhat'ı kadroda tutuyor. Galatasaray Hakan Balta'yı sağlam tutmak adına her şeyi yapıyor. Neden? Yok arkadaş yok memlekette sol bek yok! Gelelim Fenerbahçe'ye.. Caner alınırken sol beke alternatif olsun ayrıca Türk pasaportlu her türlü kadroda işe yarar diye alındı. Özgür Çek'te ha keza öyle... Ziegler çok kral oyuncu değildi ama onu kesecek bir türk çıkmadı, çıkaramadık! Şimdi Hasan Ali'yi alıyoruz o mevki için. Kayseri onu 3-5 kuruşa alıp alladı pulladı bize 4 milyona sattı. İyi de kardeşim adam iyi oyuncu diyebilirsiniz ama unutmayın bir oyuncu 4 milyon edecekse iyi olması yetmez, çok iyi olması gerekir!


Alt yapılarda sol ayaklı oyuncular genelde sol beke yönlendirilir. İsmail Köybaşı 10 numara oynarken sırf sol ayaklı diye sol bek yapılmış. Uğur Boral yine Gençlerbirliğinde forvet arkası ve sol açık oynarken şimdi İsmail'in sakatlığında alternatif olarak gündemde. Sorun tam olarak ne bilmiyorum ama artık bunu aşabilmemiz, bu sorunu çözmemiz şart. Ümit Özat şimdiye kadar 4 büyüklerde forma giyen çoğu Türk oyuncudan daha başarılıydı çok net!


Hasan Ali, Fenerbahçe'ye ne katar?


Fenerbahçe, Roberto Carlos'un ayrılmasından sonra Andre Santos ile burada sorunu kısmen çözmüştü. Savunmadaki açıklarını hücumda ekstra katkı sağlayarak kapatıyordu Brezilyalı. Şike sürecinde takımdan ayrılınca yerine acil çözüm planı olarak Ziegler kiralandı ama iki oyuncu birbirinin tam zıttıydı. Belki de bu zıtlık Stoch'un performans patlaması yaşamasına sebep oldu. Santos arkasında oynarken geriye gelmeye kendini daha çok mecbur hisseden Slovak, Ziegler'in daha defansif oyunu ile ilerde daha rahat oynamaya başladı.


Şimdi Hasan Ali ile bir yıl geriye dönülecek tekrar. Onun oyun yapısı Ziegler'den daha çok Andre Santos gibi. Savunmada açıklarını kapatması için oldukça fazla çalışması gerekecek ancak bir sorun var. Hasan Ali'nin oyun yapısı Andre Santos'a benziyor fakat hücumda onun kadar etkili olması da mümkün değil. Savunmada Ziegler gibi olmasını da bekleyemeyiz. Her ikisinden de bir şeyler barındırıyor ancak tam olarak birine benzemiyor! Şimdi hala 4 milyon edecek adam olduğunu düşünüyorsanız sorunumuz var demektir! Yabancı sınırlaması bu fiyatların bu kadar artmasında en büyük etken ama bu konuya girersek çıkamayız en iyisi girmeyim.


Kayseri-Fenerbahçe hattı


Mehmet Topuz transferinde yaşanılan sorunlar Fenerbahçe ile Kayseri arasında iyi ilişkiler kurulmasına sebep oldu. Süleyman Hurma ve Recep Mamur'un istediği bu oyuncularla şampiyon olmak değil yetiştirip iyi paralara satmaktı hep. Ancak bunu yaparken oyuncuların kulüplerle anlaşarak kendilerine baskı yapmalarından hep korktular. Ali Turan, Amrabat gibi oyuncularla yaşanılan sorunlar ortada. Beşiktaş önce Topuz'la anlaşınca onlarla da araya mesafe koyuldu. O gün başlayan iyi ilişkiler Serdar Kesimal transferi ile devam etti. Bu dönemde Gökhan Ünal, İlhan Eker, Okal Alkan gibi oyuncular bedavaya Kayseri'ye yollandı. Bu sezonda Hasan Ali'de paraya artı olarak Kaleci Ertuğrul iki yıllığına kiralandı. Bu ilişkiler uzun yıllar boyunca yönetimler değişmedikçe sürer. Kanuni'nin Fransa Kralı ile anlaşıp biz yaşadığımız sürece kapitülasyonlar devam eder demesi gibi biraz durum! Kayseri iyi para kazanıyor Fenerbahçe'de zaten pahalı olan piyasadan biraz daha ucuza alıyor. Çarkta böylece dönüp duruyor işte. ''Bu devran ne zaman döner''in cevabı yine yabancı sınırlaması ve alt yapı devrimi...


Son bir not kaleci Ertuğrul için. Geçen sezon Samsun'da canlı izleme fırsatını bulduğum Ertuğrul gerçekten yetenekli bir eldiven. Fenerbahçe'nin kaleci kültürü için söylenecek çok söz var ancak kısa keselim. Şu anda formayı bulması çok zor ve o da gidilebilecek en iyi yere gidiyor. Şota'nın Hollanda futbolundan esintiler sunmaya çalıştığı Kayseri'de kendini geliştirecektir hem de Kayseri'nin yıllardır çözemediği kaleci sorununa çare olacaktır. Onun için en büyük artı, Şota'nın sisteminde ayaklarını geliştirecek olması! Formayı elbet bir gün devralacak ancak o gün bugün değil. Biraz daha sabır Ertuğrul...

İyi ki Doğdun Zizou!

Marsilya'nın varoşlarında dünyaya gelen bu çocuğun ilerde gelmiş geçmiş en iyilerinden olacağını kimse düşünemezdi. Çocukluğunda mahlle aralarında top oynarken yaşı küçük olduğu için kaleye geçen hep o olur. Sonra bir fırsatı bulup kaleden çıkar ve yeteneğini gösterince bir daha o iki taş arasına geçmez. O polis olmak istiyordur aslında ama babası yeteneğini fark edince büyük bir futbolcu olmasının hayallerini kurmaya başlar. Cannes alt yapısına yazıldıktan sonra basamakları bir bir tırmanır ve Real Madrid'e geldiğinde büyük bir stardır artık.


Benim izlediğim dönemin belkide en iyisidir Zizou! Ronaldinho da büyük yetenekti ama o bambaşkaydı. Messi henüz o kategoriye dahil değil çünkü milli takım formasıyla başarı şart. Avrupa'da oynamak büyük avantaj aslında. Onun döneminde büyük yıldızlar Güney Amerikalı olduğu için Avrupa Şampiyonalarında sahne onundu. Futbol sahnesinden çekilişi her ne kadar istenildiği gibi olmasa da ben onu Materrazzi'nin göğsüne attığı kafa ile değil Leverkusen'e attığı vole ile hatırlarım hep. İyi ki doğdun Zidane ve tekrar iyi ki doğdun.

Joachim Löw :)


Yıldızlar Çocukken #6 | Mario Götze


Kaynak: Borges Blog

Merkel ve Rumlar :)


Kadro Farklı Sonuç Aynı | Almanya 4-2 Yunanistan

Almanlar belkide şu ana kadar ki en kolay maçını çıkararak yarı finale ulaştı. Grupta yer alan zorlu rakipler Joachim Löw'ü farklı oyunlar oynatmak zorunda bırakmıştı. Skorlar bir şekilde gelse de temposuz oyun  Panzerlerin turnuvada ki geleceği hakkında soru işaretlerin doğuruyordu ancak bu maçla birlikte bütün olumsuz düşünceler yok oldu.


Böyle bir kadroyu kimse beklemiyordu elbette. Grupta 3 maçı da kazanan takımın ileri üçlüsü değişmişti. Maça bir saat kala 11'i gördüğümde hem şaşırdım hem de şaşırmadım desem yeridir. Şaşırmamın sebebi Löw'ün bu riski almasıydı. Maç kaybedilse söylenecek olanlar belli. Kazanılsa da dahi ilan edileceksin. Şaşırmamamın sebebi ise yine Löw! Grupta etkili elemanlara sahip olan takımlar karşısında daha düşük tempoda oynayacak oyuncuları seçmişti ancak Yunanistan karşısında tempo yapacak adamlar lazımdı ve o isimlerde sahaya sürülmüştü.
Almanya Gomez'li, Poldi'li, Müller'li kadrosu ile çıksa ne olurdu peki? 
Cevap basit. Sonuç yine Panzerler lehine olurdu ancak kalelerinde 2 gol görmezler düşük tempoda araya bir tane sıkıştırıp maçı kazanırlardı. Bu tercih neden yapılmadı, takımın işleyen düzeni bozulmasa daha iyi değil miydi? Bu sorunun cevabı da bir kaç gün sonra oynanacak yarı final maçı!  Yunan savunmasını açmaya çalışmak takımı daha fazla yorardı ve üst üste gelen maçlar fiziksel olarak oyuncuları zorlardı. Hızlı adamlar seçerek Yunan savunmasının dengesini bozmak bunun karşılığında da arkada geniş alanlar bırakmak riskli olsa da önemli oyuncular dinlenmiş oldu. Bu boşluklar Neuer'in ağlarında  iki gol görmesine neden oldu ancak verilen pozisyon sayısı da o kadardı zaten. Rumların maç boyuncu bulduğu atakları Panzerler Reus, Schürrle, Özil üçlüsü ile iki dakika içinde buldu.
Joachim Löw dahi mi?
Bu tip riskleri alan teknik direktörler maçın sonucuna göre ya futbolu bilmiyor diye adlandırılır ya da dahi ilan edilir. Zico'yu hatırlayın mesela. Stajyer denilen adam bir maçta 11 oyuncuyu da değiştirip sahaya çıktığı ve maçı kazandığı için dahi oluverdi. Yıllarca kötü teknik adam denilen Daum'da yaptığı bir kaç hamlenin tutması sonucu dahi ilan edilenler arasına katılmıştı. Daha sonra da akıllarını bir anda kaybettiler ve sıradan oluverdiler işte.. Lafı uzatmadan Löw'e gelirsek eğer, hayır Löw dahi değil ama sıradan bir teknik adamda değil. O sadece mükemmel bir hamle yaparak hem takımına maçı kazandırıp bazı oyuncularını dinlendirdi hem de bu tip riskleri alabileceğini gösterdi. Grup aşamasında takım süper ama başındaki adam kullanmayı bilmiyor diyenlere de çok net cevap vermiş oldu. Büyüksün Löw!


Marco Reus içinde ayrı bir pencere açmak lazım elbette. Geçen sezon M'gladbach'ta yaptıkları ile hepimizi büyüleyen Royce Roys ilk fırsatta milli takımda da yeteneklerini sergiledi. Hücumun her bölgesinde ondan faydalanmak mümkün ancak benim en çok merak ettiğim en uçta oynadığı zaman neler yapabileceği. Bu sezon Kagawa'yı kaybeden Dortmund onun sayesinde Japon futbolcunun yokluğunu pek hissetmeyecek gibi. Solda başlayan Schürrle içinse fikirlerim halen aynı. Podolski'nin yeteneğine güvensem de sadece bu maç değil turnuvanın geri kalanında da Schürrle'nin oynaması taraftarıyım. Onun neler yapabileceğinden bir kolaj bu maçta gördük. Uzaktan vurur, adam eksiltir, bir anda ceza sahasında bitip golü yapar. İlerleyen yıllarda adından çok daha fazla söz ettireceğine emin olabilirsiniz.


Sahada Panzerler adına kötü olan bir isim yoktu ama diğerlerinden geride kalan adam şaşılacak şekilde Bastian Schweinsteiger'di. Sezon boyunca sakatlıklarla mücadele etti ve turnuva başlarken de tam atlatamamış olmasına rağmen Kroos'un onun lider özelliklerine sahip olmamasından dolayı sahaya sürüldü. Onu eleştirmek pekte adil olmaz zira adam zor bir sezonun ardından burada. Savunmada Hummels yine iyiydi. Badstuber ise sarı kart cezalısı durumuna düşmekten korktu bilinmez ancak çok adam kaçırdı. Mesut yine harikalar yarattı. Her atağın hamurunda onun kramponunun izlerini görmek mümkün. Yaptıkları gol veya asist olarak ona yazılmıyor ancak muhteşem oynadığını görmemek için kör olmak gerekli. Özil ile birlikte yeteneklerine her geçen gün yenisini ekleyenlerden birisi de Khedira. Real Madrid'e gittikten sonra hücum yönünü ve liderlik özelliklerini oldukça geliştirdi. Bunda Mourinho'nun payının olduğunu söylemek herhalde yanış olmaz. Gerçekten şanslı bir adam çünkü milli takımda da kulüp takımında da harika teknik direktörler ile çalışıyor. Sami Khedira için aklımda tek soru işareti var. Eğer 2010'da Ballack sakatlanmasa ve Löw onu 11'e yerleştirmese şimdi nerede olurdu? Cevabı vermek oldukça zor...


Yazıyı toparlayacak olursak. Löw, bu güzel sürpriziyle bize hem güzel maç izletmiş oldu hem de Panzerlerin gücünü göstererek diğer takımlara net bir mesaj verdi. Şunu da eklemeden geçemeyeceğim. Almanya'nın final yolu kolay şanslılar diyenlere de grupta oynadıkları takımlara bakın ve ardından bir de puan tablosuna diyorum. Yarı finalde hangi kadro çıkar söylemek zor ancak maç yaklaşınca fırsat olursa onun üstüne de bir yazı yazarız. Sıradaki kim?

22 Haziran 2012 Cuma

Şu 1

NBA'de final serisinde Oklahoma City Thunder’ı 4-1 ile geçen Miami Heat şampiyon olurken ''loser'' ilan edilen LeBron James geçen yılın aksine bu yıl son çeyrekleri mükemmel oynayarak şampiyonluğu getiren adam oldu.


Bu yıl her şeyin farklı olduğunu final serisinden öncede göstermişti aslında ama finale damgasını vurdu Kral! Özellikle 5. maçtaki performansı süper yıldız nasıl olunurun tarifi gibiydi! 26 sayı, 13 asist, 11 ribaund...


Bu arada Kral hem normal sezon hemde final serisinin MVP ödülünü kazanan 10. oyuncu olmuş. Sanırım birilerini susturmuştur artık! Her ne kadar ona  Miami'ye geldiği için kızgın olsam da onu izlerken büyülenmemek mümkün değil. Uygun bir zaman bulunursa eğer detaylı bir yazı da gelir elbette ancak şu sıralar otobüslerde geçiyor hayatım...

Bugün Günlerden Maradona!



Bugün Günlerden Maradona çünkü bugün 86 Dünya Kupasındaki unutulmaz Arjantin-İngiltere maçının yıl dönümü. Yüzyılın en güzel golü de en tartışmalı golü de o maçta atılmıştı. İkisi de Maradona'nın eseriydi ve halen konuşulur. El ile atılan hiç bir gol Tanrı'nın Eli olmadı ama o gol için kime bir şey diyemedi. Zira golü atan Tanrının yeryüzündeki gölgesi Maradona'ydı...

istelezzet.com Reklam Filmi Rekabeti Kızıştırıyor!

Yemek Siparişi Sepet ile Taşınmaz...:) from Istelezzet on Vimeo.

İstelezzet.com "Yemek Sepet ile Taşınmaz" Diyor

Eve yemek sipariş verirken artık birçoğumuz telefon yerine interneti tercih ediyoruz. Telefonda dert anlatmak ve sözlü yanlış anlaşılmalara yer bırakmak istemiyoruz. Hele yakındaki restoranların broşürlerinin olduğu bir dosyayı hiç istemiyoruz! Yakındaki tüm alternatifleri görebilmek ve siparişi seçenekler ile verebilmek, birçok kişiyi internetten sipariş vermeye yönlendiriyor. Sektör bu kadar önem kazanınca, bu hizmeti veren yeni yeni web siteleri ortaya çıkıyor.

Sektöre giren güçlü rakiplerden biri de www.istelezzet.com...  istelezzet.com’un viralini merak ediyorsanız, videoya tıklayıp görebilirsiniz. Rakibe gönderme yapma cesaretini Türkiye’de çok fazla markada görmüyoruz ne de olsa! Hem bu video hem de web sitesi çok konuşulacağa benziyor.

Bir bumads advertorial içeriğidir.

Almanya-Yunanistan Öncesi İstatistik

Bu akşam yarı finale çıkan ikinci takım Almanya-Yunanistan maçının ardından belli olacak. Rumlar 2004'teki mucize şampiyonluğu tekrarlamaya biraz daha fazla inanmış durumda, Almanlar ise Euro 96'dan bu yana ilk şampiyonluğu kazanıp, bu jenerasyonla ilk kupayı kaldırma hedefindeler.


Maç öncesinde istatistikler Almanlar'ın çok ağır bastığını söylüyor ancak futbol sürprizler oyunu diye de güzel bir laf var. Bu sözün bu maçta gerçek olmayacağını düşünsem de yine küçükte olsa bir ihtimal bırakmak gerekli. İşte maç öncesinde veriler:

  • Almanya son 14 resmi maçını galip bitirdi. Elemelerde 10'da 10 yaparak şampiyonaya gelen Panzerler, grup aşamasını da tarihinde ilk kez 3'te 3 ile tamamladı.
  • İki ekip daha önce 8 kez karşılaşırken Almanlar rakibine hiç yenilmedi. Ancak Avrupa Şampiyonası Finalleri ve Elemelerinde yapılan 3 maçta beraberlikle sonuçlandı!
  • İki takım son kez 11 yıl önce karşılaşmıştı. 2001'de ki maçta bugün kadroda olan Klose'nin de bir golü vardı.
  • Almanya bugüne kadar Avrupa Şampiyonalarında hiç çeyrek finalde elenmedi.
  • Euro 2012'de çıktığı ilk maçı kazanan ülkelerden sadece Almanya turnuvaya devam ediyor.
  • Almanya son 19 maçında en azından 1 gol atma başarısı gösterdi. Yunanlılar iyi savunma yapmak zorunda evet ama gol atmadan bu turu geçme ihtimalleri çok çok düşük.
  • Euro 2012'de en az kart gören ülke Almanya olurken, rakip Yunanistan en çok kart gören ülke. Panzerlerde savunmada Badstuber ceza sınırında.
  • Almanya gördüğü 3 sarı kartın yanında yaptığı 27 faul ile de turnuvanın en az faul yapan takımı.
  • Euro 2012'de kaleyi en az bulan ülke Yunanistan oldu. İsabetsiz de olsa şut çekme konusunda pek başarılı değiller.
  • Yunanistan 9 isabetli şut sonucunda 3 gole ulaşıp çeyrek finale yükselirken, Almanya 3 maçta 19 kez kaleyi bulup 5 gol atma başarısı gösterdi.
Kaynak: Trt Spor Euro 2012 Programı

20 Haziran 2012 Çarşamba

King Messi


Sanatsal Panzerler

Bütün futbolcular yok ama olanlar genelde çok iyi benzetilmiş. Benim anlamadığım Bender kardeşler neden ayrı ayrı konulmuş :)

Andres İniesta Alayına Karşı 2

İniesta'nın rakip savunmacılar arasında çekilen fotoğrafları foto galerileri süslemeye devam ediyor. İtalyan defansından sonra Hırvat defansı da onu durdurmak için 5 kişiyle görevde!

19 Haziran 2012 Salı

Theo


18 Haziran 2012 Pazartesi

Panzerler Dolu Dizgin

Ölüm grubunda dün oynanan maçların ardından çeyrek finalistler belli olurken her an sıralama değişti ve  heyecan vardı. Hollanda'nın öne geçmesinin ardından Almanya'nın da golü bulması Portakalları umutlandırmıştı ancak Vikingler beraberliği çabuk buldu ve o anda Danimarka, Panzerler ile el ele üst turdaydı. Ronaldo attığı 2 golle eeh yeter artık dedi adeta. Son on beş dakikaya girilirken Almanya'nın bile veda etme durumu vardı ancak işi biraz ciddiye alınca ikinci golü bulup ölüm grubunu kayıpsız atlattılar.


Almanya 3'te 3 yaparak grubu bitirdi ancak takımda bir şeylerin eksik olduğu alenen belli.  Lineker'in o efsane sözü söylemesine yol açan bir şekilde kazanma huyları gruplarda bir kez daha ortaya çıktı. Panzerler vasatın çok çok üstüne çıkamadan ilk kez gruplarda bütün maçları kazandılar.


Podolski'nin, 100. A Milli maçına çıktığı gecede atığı gol Panzerleri öne taşıyınca herkes rahat maç olacağını düşündü ancak Mertesacker'den formayı alan Hummels iyi oyununa rağmen kornerden bir hava topunda golü yediler. Skor 1-1'e geldikten sonra Vikingler defanstaki sağlamlık oranını dahada artırdı. Bugün ilk kez sağ bek oynayan Bender'in bindirmeleri, Mesut'un sağ ve sol kanat arasında mekik dokuyarak pas dağıtma çabaları Danimarka defansını delmeye yeterli olmadı. Ancak Almanlar da çok iyi biliyorlardı ki biz bir şekilde golü atarız. Öyle de oldu Lars Bender hücuma çıktığı anlardan birinde golü bularak takımını bir kez daha öne geçirdi.


Danimarka'nın kazanması Almanya'nın yapacağı hatalara bağlıydı ve bu hataları yapabileceklerini ilk golde göstermişlerdi. Panzerler sıkı defans ve yerinde oyuncu değişikleri ile oyunu tutmayı başarılar ve Çeyrek Finalde rakip Yunanistan oldu! Almanya eleme grubunda yaptığı 10'da 10'luk performansının ardından burada da 3'te 3 ile başladı. Danimarka ise beklenenden çok daha ötelerde performans göstermesine rağmen gruptan çıkamadı ve mucize hikayeleri başlamadan bitti.


Almanya, Yunanistan karşısında kapalı defansı açmak istiyorsa Gomez'i daha etkin kullanmalı. Bence o bölgede Reus'ın denenme zamanı geldi de geçiyor.. Çeyrek finalde görüşmek üzere..

Top 10 Gol | Haziran #3



Haziranın 3. haftasında Euro 2012 golleri ağırlıkta ancak Avrupa'da heyecan sürerken Messi'de durmuyor. Juninho'nun yaşı dedemle aynı ancak hala frikikten gol atıyor. Kuba'nın golü her ne kadar işe yaramasa da enfes onu da söylemeden geçmeyelim.

17 Haziran 2012 Pazar

Süper Mario Gomez!



Genelde Mario Balotelli için kullanılırdı ''Süper Mario'' benzetmesi ancak yaramazlıkları futbolundan daha çok konuşulunca unvan ondan alındı ve Almanların Mario'suna verildi! Ve karşınızda Danimarka'yı mağlup edip Alman bayrağını göndere çekmeye çalışan Süper Mario Gomez! :)

Danimarka-Almanya Öncesinde

Almanya iki maçını da kazanmasına rağmen halen gruptan çıkamama gibi bir tehlikeyle karşı karşıya. Danimarka ise ilk maçta Hollanda'yı devirdikten sonra Portekiz karşısında eşitliği yakalamasına rağmen son anlarda maçı kaybetti. Vikingler'in ölüm grubunda sıfır çekmesini bekliyorduk ancak işler öyle yürümedi.


Dün gece A Grubunda yaşananları düşünürsek bu grupta da sürpriz olma ihtimali var ancak büyük mucizeler gerekli. Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw cezalı Boateng dışında büyük ihtimalle aynı kadroyu sürecek sahaya. Bu da Vikinglerin bir hayli zor olacağını gösteriyor. Danimarka'da ise tecrübeli Dennis Rommedahl sakatlığı sebebiyle oynayamayacak ve yerine Portekiz maçında oyuna girdikten sonra etkili olan Tobias Mikkelsen'in forma bulması bekleniyor. İki takımında muhtemel 11'leri  şu şekilde:


Almanya: Neuer, Bender, Hummels, Badstuber, Lahm, Khedira, Schweinsteiger, Müller, Özil, Podolski ve Gomez.

Danimarka: Andersen, Jacobsen, Kjaer, Agger, S Poulsen, Kvist, J Poulsen, Mikkelsen, Eriksen, Krohn-Dehli ve Bendtner

Almanya'da sağ bekte Bender'in oynaması ilk beklenti ancak bu mevkide oynamaya daha alışık olan Höwedes'in formayı alması da çok şaşırtıcı  olmaz. Diğer bir alternatif ise Lahm'ı soldan sağ tarafa kaydırıp Schmelzer'i sola koymakta olabilir. Bakalım Löw ne karar verecek!

Maç Öncesinde Not Defteri:
  • Danimarka Almanya'yla oynadığı son 25 maçta 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 14 mağlubiyet aldı. İki takım arasındaki son üç maçta Almanlar hiç galip gelemedi. (2G, 1B)
  • Morten Olsen'in öğrencileri bu maçı kazanmaları halinde çeyrek final bileti alacaklar. Beraberlik durumunda ise Hollanda'nın Portekiz'i yenmesini bekleyecekler.
  • Danimarka, ilk golü attığı hiçbir Avrupa Şampiyonası maçını kaybetmedi. 10 maçta öne geçen Vikingler, altı kez kazanırken dört defa berabere kaldılar.
  • Simon Poulsen, William Kvist, Lars Jacobsen ve Jakob Poulsen sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecekler.
  • Almanya'nın Danimarka ile oynadığı son resmi maç Euro '92 finaliydi. Panzerler, o maçta 2-0 mağlup olarak kupayı kaptırmışlardı.
  • Beraberlik halinde Almanya, grubu lider tamamlayacak. Yenilirlerse çeyrek final için Portekiz'in Hollanda'yı yenememesini bekleyecekler.
  • 27 yaşındaki Lukas Podolski (sağda), bu maçta oynaması halinde 100. defa milli formayı giyecek. Thomas Hassler, Franz Beckenbauer, Jürgen Kohler, Jürgen Klinsmann, Lothar Mathaus ve Miroslav Klose'nin ardından Almanya'nnın yedinci en çok milli olan oyuncu olacak.
  • Holger Badstuber sarı kart görmesi halinde cezalı duruma düşecek.
Kaynak: Goal.com