17 Haziran 2012 Pazar

Danimarka-Almanya Öncesinde

Almanya iki maçını da kazanmasına rağmen halen gruptan çıkamama gibi bir tehlikeyle karşı karşıya. Danimarka ise ilk maçta Hollanda'yı devirdikten sonra Portekiz karşısında eşitliği yakalamasına rağmen son anlarda maçı kaybetti. Vikingler'in ölüm grubunda sıfır çekmesini bekliyorduk ancak işler öyle yürümedi.


Dün gece A Grubunda yaşananları düşünürsek bu grupta da sürpriz olma ihtimali var ancak büyük mucizeler gerekli. Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw cezalı Boateng dışında büyük ihtimalle aynı kadroyu sürecek sahaya. Bu da Vikinglerin bir hayli zor olacağını gösteriyor. Danimarka'da ise tecrübeli Dennis Rommedahl sakatlığı sebebiyle oynayamayacak ve yerine Portekiz maçında oyuna girdikten sonra etkili olan Tobias Mikkelsen'in forma bulması bekleniyor. İki takımında muhtemel 11'leri  şu şekilde:


Almanya: Neuer, Bender, Hummels, Badstuber, Lahm, Khedira, Schweinsteiger, Müller, Özil, Podolski ve Gomez.

Danimarka: Andersen, Jacobsen, Kjaer, Agger, S Poulsen, Kvist, J Poulsen, Mikkelsen, Eriksen, Krohn-Dehli ve Bendtner

Almanya'da sağ bekte Bender'in oynaması ilk beklenti ancak bu mevkide oynamaya daha alışık olan Höwedes'in formayı alması da çok şaşırtıcı  olmaz. Diğer bir alternatif ise Lahm'ı soldan sağ tarafa kaydırıp Schmelzer'i sola koymakta olabilir. Bakalım Löw ne karar verecek!

Maç Öncesinde Not Defteri:
  • Danimarka Almanya'yla oynadığı son 25 maçta 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 14 mağlubiyet aldı. İki takım arasındaki son üç maçta Almanlar hiç galip gelemedi. (2G, 1B)
  • Morten Olsen'in öğrencileri bu maçı kazanmaları halinde çeyrek final bileti alacaklar. Beraberlik durumunda ise Hollanda'nın Portekiz'i yenmesini bekleyecekler.
  • Danimarka, ilk golü attığı hiçbir Avrupa Şampiyonası maçını kaybetmedi. 10 maçta öne geçen Vikingler, altı kez kazanırken dört defa berabere kaldılar.
  • Simon Poulsen, William Kvist, Lars Jacobsen ve Jakob Poulsen sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecekler.
  • Almanya'nın Danimarka ile oynadığı son resmi maç Euro '92 finaliydi. Panzerler, o maçta 2-0 mağlup olarak kupayı kaptırmışlardı.
  • Beraberlik halinde Almanya, grubu lider tamamlayacak. Yenilirlerse çeyrek final için Portekiz'in Hollanda'yı yenememesini bekleyecekler.
  • 27 yaşındaki Lukas Podolski (sağda), bu maçta oynaması halinde 100. defa milli formayı giyecek. Thomas Hassler, Franz Beckenbauer, Jürgen Kohler, Jürgen Klinsmann, Lothar Mathaus ve Miroslav Klose'nin ardından Almanya'nnın yedinci en çok milli olan oyuncu olacak.
  • Holger Badstuber sarı kart görmesi halinde cezalı duruma düşecek.
Kaynak: Goal.com

Hiç yorum yok: