18 Haziran 2012 Pazartesi

Panzerler Dolu Dizgin

Ölüm grubunda dün oynanan maçların ardından çeyrek finalistler belli olurken her an sıralama değişti ve  heyecan vardı. Hollanda'nın öne geçmesinin ardından Almanya'nın da golü bulması Portakalları umutlandırmıştı ancak Vikingler beraberliği çabuk buldu ve o anda Danimarka, Panzerler ile el ele üst turdaydı. Ronaldo attığı 2 golle eeh yeter artık dedi adeta. Son on beş dakikaya girilirken Almanya'nın bile veda etme durumu vardı ancak işi biraz ciddiye alınca ikinci golü bulup ölüm grubunu kayıpsız atlattılar.


Almanya 3'te 3 yaparak grubu bitirdi ancak takımda bir şeylerin eksik olduğu alenen belli.  Lineker'in o efsane sözü söylemesine yol açan bir şekilde kazanma huyları gruplarda bir kez daha ortaya çıktı. Panzerler vasatın çok çok üstüne çıkamadan ilk kez gruplarda bütün maçları kazandılar.


Podolski'nin, 100. A Milli maçına çıktığı gecede atığı gol Panzerleri öne taşıyınca herkes rahat maç olacağını düşündü ancak Mertesacker'den formayı alan Hummels iyi oyununa rağmen kornerden bir hava topunda golü yediler. Skor 1-1'e geldikten sonra Vikingler defanstaki sağlamlık oranını dahada artırdı. Bugün ilk kez sağ bek oynayan Bender'in bindirmeleri, Mesut'un sağ ve sol kanat arasında mekik dokuyarak pas dağıtma çabaları Danimarka defansını delmeye yeterli olmadı. Ancak Almanlar da çok iyi biliyorlardı ki biz bir şekilde golü atarız. Öyle de oldu Lars Bender hücuma çıktığı anlardan birinde golü bularak takımını bir kez daha öne geçirdi.


Danimarka'nın kazanması Almanya'nın yapacağı hatalara bağlıydı ve bu hataları yapabileceklerini ilk golde göstermişlerdi. Panzerler sıkı defans ve yerinde oyuncu değişikleri ile oyunu tutmayı başarılar ve Çeyrek Finalde rakip Yunanistan oldu! Almanya eleme grubunda yaptığı 10'da 10'luk performansının ardından burada da 3'te 3 ile başladı. Danimarka ise beklenenden çok daha ötelerde performans göstermesine rağmen gruptan çıkamadı ve mucize hikayeleri başlamadan bitti.


Almanya, Yunanistan karşısında kapalı defansı açmak istiyorsa Gomez'i daha etkin kullanmalı. Bence o bölgede Reus'ın denenme zamanı geldi de geçiyor.. Çeyrek finalde görüşmek üzere..

Hiç yorum yok: