25 Şubat 2012 Cumartesi

Kamara Şakası!

Eskişehir deplesmanı öncesi son 3 deplesmanını kaybetmişti Fenerbahçe. Bu maçı da kaybetmek rekor anlamına gelecekti ki öyle oldu. Bu sezon ligde toplamda 6 maglubiyet alan takım bunların son 4'ünü peş peşe deplesmanlarda aldı. Nese buraya kadar tablo yeterince karanlık peki sorun ne?


Şike süreci takımı olumsuz etkiledi, maçlara hazırlanamadılar, kadro zayıf bla bla bla. Bunlar sürekli öne sürülen sorunlar. Hiçbiri yanlış tespit değill ancak sorun takımın mücadele etmemesi, başka bişey değil. Bugün Eskişehir'de takımın en isteklisi, mücadele edeni Alex'ti. Hani şu yıllardır koşmuyor bu adamla olmayacak, kayboluyor yorumları yapılan Alex. Hani 34 yaşında olan Alex. E durum böyle olunca da maçı kaybetmen çok da sürpriz olmuyor.


Serdar ve Kamara ile pozisyonlar üretirken Eskişehir, Fenerbahçe savunması oturdu seyretti. Eskişehir'in en defansif oyuncularından Bülent Ertuğrul dönen topu ağlara yollarken Emre ve Cristian ortalıkta yoktu. Kamara orta sahadan defansın arkasına sarkarken sürekli ona pasları atanları rahatsız etmesi gereken Emre ve Cristian yine yoktu ortalıkta. Kamara'nın golünde Milli Takım aday kadrosuna çağrılmayan Volkan'ın da ruhu yoktu kalede.



Savunma: Serdar'dan formayı geçen hafta devralan Bekir'i övmüştüm ama erken davranmışım. Bu maçta en fazla yedek olabileceğini gösterdi. Lugano'yu aramaya tekrar başladı takım. Ziegler'in kulübeye çekilme vakti çokdan geldi geçiyor ancak Kocaman'ın eli kolu bağlı çünkü İsviçreli dışında takımda asıl mevki sol bek olan oyuncu yok. Her şeye rağmen önümüzdeki haftalardan itibaren Özgür Çek savunmanın solunda denenmeli. Ne de olsa Ziegler'den daha kötü oynayamaz. Gökhan Gönül yıllardır bu takımın en önemli oyuncularından bir tanesi ancak bu sezon o da istikrar konusunda sıkıntı yaşadı. Önünde oynayan Topuz'un kötü oyunu da onu kötü etkiledi.


Orta Alan: Mehmet Topuz bu performansı ile ligde sadece Ankaragücü'nde forma bulur. Süper Lig'de hiç bir takım ona formayı vermez ama Fenerbahçe'de ısrarla forma bulmaya devam ediyor. Neden? Bunun nedeni 4-5 hafta önce hücumda etkisiz olsa da savunmada mücadeleci oyunuydu ancak artık savunma yönünde de sahada gezmeye başladı. Şimdi sahada olmasının tek nedeni kaldı. Takımda alternatif sağ açık olmaması! Dia yabancı sınırlamasına takılıyor ve takımı savunma yönünden güçsüz bırakıyor düşüncesi olabilir çok da normaldir. Onun dışında da takımda sağ kanat oyuncusu mevcut değil! Cristian bu sezon mücadelesi ile en çok övdüğüm oyuncu idi. Geçen sezona göre evrim geçirdi demiştim ama o da takımın geri kalanına ayak uydurdu. Emre özellikle iç saha maçlarında çok iyi oynayıp ondan sonra iki maç yatayım psikolojisinde! Stoch takımın elde kalan tek hücum gücü belki ama o da deplasmanlarda korkak oyunu ve ikili mücadelelerde hemen kendini yere bırakmasıyla konuşulmaya başladı.


Forvet: Alex için söyleyecek söz yok. O da olmasa bu takım sadece deplasmanda değil evinde de maç kazanamaz. Sow için asıl sözlerim. Aykut Kocaman Sow'u ısrarla istedi ama gözüken o ki hiç de gerek yokmuş Sow'a. Adama maç başına 3-4 pas geliyor nerdeyse. Bienvenu oynasa da çok şey değişmezdi hatta Erciyes'e kiralık gönderilen Berk Elitez bile rahatlıkla oynayabilirdi.


Bu takıma bu saatten sonra oyuncu ekleme şansı olmadığına göre bu oyuncular sezonu bitirecek ve halen inançları varsa bu oyuncular şampiyonluk için mücadele edecek. Kaybedecek bişeyi olmasa belki radikal kararlar alınabilirdi ancak bu takım bu sezon şampiyon olmak zorunda! Mehmet Topuz ve Ziegler en azından önümüzde ki hafta Kadıköy'de oturtulmalı ve yeni oyuncular denenmeli. Özgür Çek ve Dia daha fazla fırsat bulmalı. Maç trafiği bahanesi de yokken hafta içi antremanlar da bu sorunlar çözülmeli. Daha önemlisi Emre'ye bu takım için ne ifade ettiği anlatılmalı!


****
Eskişehirspor taraftarına da bir kaç sözüm var. Maç içinde Eskişehir öne geçince ''Şike yapsana, şike yapsana'' diye tezahürat yapan beyinleri boş Eskişehir taraftarı ne çabuk unuttu Aziz Yıldırım'la şike anlaşması yaptığı iddia edilen takımlardan biri olduklarını? Sürecin sadece Fenerbahçe'ye mal edilmesi bunlarda doğurdu demek bu aptallığı açıklamaya yetmez.


İkinci sözümde Halis Özkahya'yı hakem olarak bu maça atayanlara. Kamil Abitoğlu, Tolga Özkalfa derken bir de Özkahya çıktı. Mümkünse bir anca düdüklerini asıp kenara çekilsinler zira Türk futbolu bu kadar zordayken bir de onlarla uğraşacak durumda değiliz!


ESKİŞEHİRSPOR: 2 - FENERBAHÇE: 1
Stat: Atatürk
Hakem: Halis Özkahya, Baki Tuncay Akkın, Selçuk Kaya
Eskişehirspor: Ivesa, Ediz, Diego, Dede, Alper (Dk. 82 Pele), Serdar (Dk. 90 Batuhan), Erkan (Dk. 49 Volkan Yaman), Kamara, Bülent, Hürriyet, Veysel
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Ziegler, Bekir, Emre (Dk. 65 Selçuk), Yobo, Sow, Stoch (Dk. 81 Bienvenu), Alex, Cristian, Mehmet (Dk. 66 Caner), Gökhan
Goller: Dk. 31 Bülent, Dk. 55 Kamara (Eskişehirspor), Dk. 75 Sow (Fenerbahçe)
Kırmızı kart: Dk. 73 Caner (Fenerbahçe) 
Sarı kartlar: Dk. 45 Diego, Dk. 62 Alper (Eskişehirspor), Dk. 40 Mehmet, Dk. 44 Bekir, Dk. 87 Ziegler (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok: