26 Şubat 2012 Pazar

Juve'li Ziegler


Son zamanlarda Fenerbahçe'de performansı ile hayal kırıklığı yaratan Reto Ziegler eleştirilirken sürekli bu adam Juventus'ta nasıl oynamış yorumları yapılıyor. Bu adam Juventus'ta hiç oynamadı! Yukardaki fotoğrafı bulmak bile epeyce zor oldu çünkü Juventus forması ile resmi maçı yok. Bu konuda yanılıyor olabilirim diye düşünüp biraz araştırdım ama sonuç yine aynı. 

Ziegler Avrupa'da bir çok takım forması giymesine rağmen hala 26  yaşında. 18 yaşındayken Tottenham tarafından keşfedilmiş ve alındıktan sonra pişmesi için sırasıyla Hamburg, Wigan ve Sampdoria'ya kiralanmış. Tottenham ondan bişey elde edemeyeceğini anlamış olacak ki son kiralık sezonundan sonra bonservisi ile beraber Sampdoria'ya yollamışlar. Bu takımda kiralık sezonu ile beraber 4 yıl boyunca 127 maçta forma giyip sadece 4 gol atmış. Ki bu sezon onun hücum yönünün zayıf olduğunu gördük.


Madem bu kadar kötü bu adam neden Juventus aldı sorusu akıllara geliyor elbette. Ziegler'i takip etmeye başladığım dönem 2010-11 sezonuna denk geliyor. O sezon küme düşen Sampdoria'nın Pazzini ile beraber en çok dikkat çeken ismiydi Ziegler. O sezon iyi hücuma çıkıyor savunmada sağlam durup sert ve düzgün frikiklerde atabiliyordu. Kontratı o sezon son buldu ve serbest kaldı. Küme düşüp tekrar üst lige geldikten sonra maddi olarak zorlanan Juventus ucuz transfer peşindeydi o sıralar. O sezon 6 oyunucuyu kadrosuna kiralık olarak katmaları bunun yeterince açık kanıtı sanırım. Backround'unda Tottenham, Hamburg gibi takımlar bulunun Ziegler'in bonservis ücreti de olmayınca Juve kadrosuna kattı. Kattı  katmasına ama o sıralar Juventus teknik direkör değişikliğine gidip Antonio Conte ile anlaşılınca Ziegler'i istemedi. Ziegler oynamak için çabaladı ancak yeterli görülmeyince transfer dönemi bitmeye yakın Fenerbahçe'ye geldi.


Yani işin özü Ziegler'in Juventus kariyeri sadece iki aylık antremandan ibaret. Bu adam Juventus'ta nasıl oynadı sözleri yersiz. Diğer yandan Calciopoli skandalı sonrası küme düşen Juventus o sıralarda öyle oyuncuları kadrosuna kattı ki Ziegler o oyuncular arasında Roberto Carlos diye çağrılabilir. Son söz olarak gelecceği hakkında kendi fikrimi söyleyim. İsviçreli çok beğendim oyuncu olarak geldi Fenerbahçe'ye ancak giderken sıradan oyuncu olarak gidecek gözümde. Gelecek sezon satın alma opsiyonu Fenerbahçe'de olmasına karşın Aykut Kocaman'ın bunu kullanacağını sanmıyorum. Muhtemelen başka oyuncu bakmaya başlamıştır bile scoutları.

Hiç yorum yok: