1 Mart 2012 Perşembe

Deneme 2


Başlık Milli Takımda yeni dönemin başlaması ile beraber 2 konu için. Öncelikle sahaya çıkan takımın sistemi 4-3-3, İkincisi Arda Turan'ın kaptanlığı. Abdullah Avcı son 5-6 yılını geçirdiği İstanbul Büyükşehir Belediye'de dünya futbolunun son döneminin moda dizilişi 4-3-3 taktiğini benimsemişti. Arda ise Galatasaray'da kaptanlık yapmış ancak eleştirilerin ardı arkası kesilmemişti.


İlk olarak Avcı'nın taktik dizilişine değinecek olursak; bu diziliş Avcı'nın selefi Hiddink tarafından denenmişti ancak başarısız olmuştu. Spor yazarları bu sistemin bizim takımımıza uygun olmadığı fikrinde birleşmişti. Bakalım yarın bunu savunan spor yazarlığı bunu içten mi söylemiş göreceğiz. Zira bizde yabancı alerjisi olduğu için yapılan yorumlar Avcı için yapılmayacaktır. ''Yeni takım, sabır lazım, iyi oyuncular, güzel ve genç kadro sahadaydı'' yorumları gelecektir eminim ve eminim ki spor yazarları Avcı'nın sistemini beğenecek, tükürdüklerini yalayarak... 


Abdullah Avcı bu oyun sisteminden vazgeçmeyecektir çünkü yıllardır bu sistemle oynadı. Bu sisem elbette tutabilir ancak bunun için çok fazla sabır ve çok çalışma gerekir. Kulüp takımı ile bunu başarmak elbette daha kolay zira bütün hafta boyu çalışma hatta sezon başında kamp imkanı var. Milli Takım için çok zor olacak çünkü oyuncuların bir arada bulundukları süreç çok kısıtlı. Daha kötüsü bugün sahaya çıkan 11'de kendi takımında bu sistemi oynayan oyuncu neredeyse yok. Her şeye rağmen Avcı bu oyuncuları bu sisteme adapte edebilir ancak biz o kadar sabırlı mıyız bekleyip göreceğiz.


İkinci olarak Arda'nın kaptanlığı meselesi. Arda daha önce yaşadığı kaptanlık deneyiminde fazlasıyla yıpranmıştı. Yeni dönemde A Milli Takımın kaptanı olarak çıktı sahaya. Açıkcası benim için sürpriz olmadı zira sahaya çıkan 11'de Gökhan Gönül ve Nuri Şahin dışında pazubandı taşıyabilecek çok da isim yoktu. Benim tercihim Nuri olurdu (Avcı'nın Genç Milli Takımının da kaptanıydı) ancak Arda'nın 11'de olması, Nuri'ninse takımında şans bulamaması bunun sebebi olabilir. Bu takıma ilerleyen dönemde Hamit, Emre ve Volkan gibi isimler katıldığında kaptan hala Arda mı olacak yoksa başka bir isme mi geçecek bekleyip göreceğiz.


Bu konuya neden takıldın bu kadar denilebilir. Başka ülkelerin milli takımlarında kaptanlar çok önemli. Hatta İngiltere milli takım teknik direktörünün değişmesinin sebebi olabilecek kadar önemli. Keşke Avcı kaptanlarını açıklasa ve sürekli aynı isimler kalsa, bu mevzu bu kadar basit görülmese, oyuncak yapılmasa sa se ...


Not: Abdullah Avcı göreve gelir gelmez Milli Takım seyircisi konusunu gündeme getirmiş ve beni mutlu etmişti. Bugün Bursa'da seyirci tam da tersini yaptı. Yine takım taraftarları sahadaydı, yine Fenerbahçe düşmanlığı, Beşiktaş antipatisi kullanıldı. Bu kısma şaşırmadım elbete beni şaşırtan Abdullah Avcı'nın Bursa seyircisine teşekkürü oldu. Hayal kırıklığına uğramadım desem yalan çünkü ilk kez bu işin olabileceğine inanmıştım..

Hiç yorum yok: