26 Şubat 2012 Pazar

Slam Dunk 2011


All-Star hafta sonunun belki de en merakla beklenen etkinliği olan Smaç Yarışması'na Paul George, Jeremy Evans, Chase Budinger ve Derrick Williams katıldı.
Taraftar oylaması, potaya eklenen yeni teknolojik araçla smaçların şiddetinin ölçülmesi, hareketler sırasında dışarıdan alınan fantastik yardımlar NBA süperstarlarının rağbet etmediği yarışmayı keyifli hâle getirmesini bildi.
Chase Budinger'ın basketbol çevrelerine yakınlığıyla bilinen rap yıldızı P. Diddy'nin, Paul George'un takım arkadaşlarının, Derrick Williams'ın bir motosikletin üzerinden uçtuğu ilk turda Jeremy Evans kafasında ufak bir kamerayla smaç vurdu. Yarışma öncesi herkesin ne yapacağını merak ettiği Evans ilk etapta hayâl kırıklığı yaratırken, Chase Budinger sempati puanlarını toplamıştı.
İkinci tur müthişti. Evans, takım arkadaşı Gordon Hayward'ın üzerinden iki top kullanarak nefis bir smaç vurdu. Paul George, neredeyse karanlık sayılabilecek bir atmosferde smacını gerçekleştirdi. Derrick Williams, Minnesota'nın İspanyol oyun kurucusu Ricky Rubio'nun pasında potanın yanından hareketini gerçekleştirdi. Budinger ise Cedric Ceballos'un ünlü gözü siyah bantla bağlı smacını yaptı. 1992'de bu şekilde yarışmayı kazanan ve hâlâ tam olarak o smaçta potayı görüp görmediği tartışılan Ceballos da bu denemede Budinger'ın gözlerini bağlayan isim oldu.
Son turda Evans, "Postacı" göndermesiyle Karl Malone'a, Paul George ise Larry Bird sticker'ını potaya yapıştırarak alkışı aldı. "Ustalara saygı kuşağı" şeklinde geçen bu iki hareketin ardından Derrick Williams'la Chase Budinger'ın smaçları ise bekleneni veremedi.
Yeni getirilen uygulama sonucu seyirci oylaması ile galibi belirlenen yarışmayı yüzde 29 oy alan Jeremy Evans kazandı. Yarışmaya Iman Shumpert'ın yerine dahil olan Evans, 2012 All-Star Smaç Yarışması Şampiyonu oldu.
Üç sayı Love'ın

NBA'in keskin şutörlerini karşı karşıya getiren Üç Sayı Yarışması'nda şampiyon Kevin Love oldu.
James Jones, Kevin Durant ve Kevin Love'ın finale kaldığı yarışmanın galibini tie-break belirledi. Durant'le Love'ın düellosunu Minnesota'nın yıldızı kazandı. Stili, uzun bir oyuncu olması nedeniyle otoriteler tarafından fazla şans tanınmayan Love, prestijli ödülü müzesine götürmeyi başardı.
Yarışmanın en anlamlı anlarından biri Anthony Morrow'un yarışmaya Drazen Petrovic formasıyla katılması oldu. Orlando Magic'in keskin nişancısı Ryan Anderson'ın kendi seyircisi önünde ilk turda elenmesi hayâl kırıklığı yarattı.
Şampiyon Parker

Deron Williams, Rajon Rondo, Tony Parker, John Wall, Russell Westbrook ve Kyrie Irving'in karşı karşıya geldiği Skills Challenge'da ilk turda nefis dereceler elde eden Deron Williams, Rajon Rondo ve John Wall finale kaldı.
NBA'in büyük oyun kurucularını kıyasıya bir rekabete sokan yarışmanın galibi Tony Parker oldu. San Antonio Spurs'ün yıldızı muhteşem sezonunu All-Star'daki bu güzel ödülle bir anlamda taçlandırmış oldu.
Kral New York

All-Star cumartesi etkinliklerinin açılışı Shooting Stars ile yapıldı.
Bir aktif, bir kadın, bir de "Orta sahadan belki şut sokar" ihtimaliyle yarışmaya sokulan efsane eski basketbolcuyu kadrosunda barındıran dört takımın çarpıştığı Shooting Stars, Texas ile New York'un düellosuna sahne oldu. Kariyerlerinde hep büyük şutörler olarak anılan Kenny Smith ve Allan Houston'un çekişmesini Houston'lu New York kazandı. 90'ların en büyük yıldızlarından olan Houston, kendisini özleyenlere hoş bir selam çaktı.

Kaynak: Eurosport 



ROUND 1


FİNAL ROUND

Hiç yorum yok: