3 Mart 2012 Cumartesi

Diriliş | FB-GB



Kadıköy'de kırılma noktası olabilirdi Gençlerbirliği maçı. Aykut Kocaman'dan radikal olmasa da 11'de değişiklikler bekleniyordu ancak o sahaya aynı takımı sürdü, size güveniyorum çıkın oynayın mesajı verdi! Maçın başında oyuncuların gözünden maçı ne kadar istedikleri anlaşılıyordu. Hafta arası milli mesai olmasına rağmen Stoch ve Gökhan dışında milli takımlara gönderilen önemli isimlerin olmaması Aykut Kocaman'ın işini kolaylaştırmış oldu.

Fenerbahçe maçın başlaması ile beraber son zamanların en hareketli, en aktif oyununu sahaya koydu. Bu cümle hafif kalabilir o zaman şöyle anlatıyım. Fenerbahçeli olarak son bir kaç yıldır bu kadar rahat maç izlediğim nadiren görülmüştür. Fenerbahçe kazansa bile son on dakikada ölüp ölüp dirilirdik. Bu sefer öyle olmadı. Maçın başında Stoch'un jeneriklik erken golü ile öne geçmek herkesi sevindirmişti ancak bi acaba vardı herkesin kafasında. Zira erken gol her zaman sarı-lacivertli ekibin oyununu olumsuz etkiliyor otomatik olarak geri çekilme başlıyordu. Bu sefer öyle olmadı hatta tam tersi oldu. Fenerbahçe golle beraber iştahlandı ve saldırmaya devam etti. Stoch attığı golden sonra kaleyi bombalamaya devam etti. Sotuh'un bazı pozisyonlarda bencil davranması Alex ve Sow'u kızdırdı ancak attığı golden dolayı olsa gerek tepkilerin tonu yüksek değildi.

Hafta arası Aykut Kocaman'ın takımı hazırlama dışında yaptığı işlerden birisi de Mehmet Topuz'u hazırlamak olmuş bu çok belliydi. Aylardır ne hücumda ne de savunmada katkı vermeyen Topuz maça müthiş başladı. Hatta sağ taraftan ataklar geliştirdi. Topuz'un sağdan orta açtığını en son ne zaman gördüm hatırlamıyorum açıkçası. En sonunda hep yapması gerekeni aylardır yapması gerekeni yaptı ve Sow'a harika bir orta gönderdi. Sow topu ağlara yollarken beni bu yüzden aldınız der gibiydi. Harika bir dokunuşla fileleri buldu ve skor 2-0'a geldi. Bu pozisyonda golden çok Mehmet'in ortasına sevindim ben zira eminim bir çok kişide aynı duyguları yaşadı o an! Eğer şampiyonluk istiyorsak takımın iki kanadının da işlemesi şart ve bunun için Topuz'a çok ihtiyacımız var.

Stoch'un 2. golünde maçın adamı benim mesajı veriyordu daha ilk yarıdan. Fenerbahçe coştukça gol atıyor, gol attıkça daha da coşuyordu. Bunun karşılığında savunmada rakibe verilen tek tehlikeli atak ilk yarının uzatma dakikalarında Volkan'ın elinde eriyordu. Fenerbahçe sezonun en iyi ilk yarısını oynadı desem yanlış olmaz.

İkinci yarı başladıktan sonra iki takımda açık oynayınca pozisyonlar arka arkaya geldi kaleci ve defansın organize hatası Emre'nin boş ağlara topu yollaması ile skor 4-0'a gelirken Ziegler'in anlamsız penaltısı sonucu Gençler şeref sayısını buldu. Ziegler mükemmel işleyen düzenin tek aksayan dişlisi gibiydi sahada. Aykut Kocaman hafta arasında Bursa'da milli maçta bize karşı oynayan Stoch'u daha fazla yormadı ve Dia'yı oyuna sürdü. Böyle bir maçta maç eksiğini kapatmak adına sahaya girmesi çok iyi oldu.

 Kaptan'ın, takımın bu kadar harika oynadığı maçta gol atamaması düşünülemezdi. O da öyle düşünmüş olacak ki golünü attı. Fenerbahçe'nin ardı arkası kesilmeyen atakları golden sonra devam etti ve Dia perdeyi kapatan adam oldu. Son 20 dakika skorun belli olması ile takımlar zamanı doldurdu ve maç bitti.

Bu maç bu oyun ve bu skor aylardır maçlarını ite kaka kazanan takıma ilaç gibi geldi. Galatasaray maçı öncesinde takım yeniden kendine geldi ve deyim yerindeyse dirildi! Stoch'un mükemmel performansı ve golleri çok sürpriz olmadı ama Mehmet Topuz'un silik oyununa o kadar alışmışız ki onun oyunu bizim adımıza sürpriz oldu. Takımın şampiyonluk iddiasında bulunması için Topuz'un iyi performansı şart. Geçen sezon 17de 16 yapıldığı dönemde inanılmaz hırsı ve mücadelesi ile takıma çok katkı yapan Mehmet'in de dirildiği maç oldu ve iki asist ve güzel oyunla yıldızlaştı. Silkinen diğer bir isimde Cristian'dı. Sezona harika başlayan Brezilyalı düşüşe geçmişti ancak bu maçtaki performansı ile parmak ısırttı.

Not 1: Haftaya Ankaragücü ile bay geçip ardından derbide Galatasaray'ı ağırlayacak olan Fenerbahçe'de sarı kart sınırında olan oyuncular cezalarını en ideal maçta çekecekler. 

Not 2: Fenerbahçe'nin deplasman problemi hala soru işareti diyenlere cevap! Fenerbahçe bu haftadan sonra sadece Ankaragücü ve Trabzon deplesmanlarına gidecek. Ankaragücü mağlumunuz, Trabzon maçı ise başka anlamlar taşıdığı için o maça  konsantre olmak hiç de zor olmayacaktır. Bu da demekki artık deplasman kabusu bitti!!!


FENERBAHÇE: 6 - GENÇLERBİRLİĞİ: 1
Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Tolga Özkalfa, Serkan Gençerler, Ekrem Kan
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Serdar Kesimal, Yobo, Ziegler, Mehmet Topuz (Dk. 82 Recep Niyaz), Cristian, Emre Belözoğlu, Stochx (Dk. 60 Dia), Alex (Dk. 74 Selçuk Şahin), Sow
Gençlerbirliği: Ramazan Köse, Cem Can, Aykut Demir, Kulusic, Mehmet Sedef (Dk. 42 Ergün Teber), Hurşut Meriç, Azofeifa, Özgür İleri (Dk. 42 Oktay Delibalta), Yasin Öztekin, Soner Aydoğdu (Dk. 67 Mehmet Akgün), Tum
Goller: Dk. 2 ve 38 Stoch, Dk. 20 Sow, Dk. 56 Emre Belözoğlu, Dk. 64 Alex, Dk. 68 Dia (Fenerbahçe), Dk. 60 Soner Aydoğdu (penaltıdan) (Gençlerbirliği)
Sarı Kartlar: Dk. 26 Serdar Kesimal, Dk. 61 Ziegler, Dk. 62 Alex, Dk. 65 Cristian (Fenerbahçe)

Maça enfes golü ile damga vuran #mirosLOVEstoch  için twitter'dan notlar:
  • Bu yılın en güzel golleri; 1. Miroslav Stoch, 2. Miroslav Stoch, 3. Miroslav Stoch, 4. Miroslove Stoch, 5. Miroslav Stoch
  • Jeneriklik olmadığı için atmadığı goller var. İlla jeneriklik olacak.
  • Ben bu adama diyecek söz bulamiyorum aziz pierre den sonra kimseyi böyle sewmedim lann insanmisin  :) ah ulan emenike niang !
  •  her golünde yılın golü diyoruzzz :)
  •  Stoch'dan iyisi Lionel Messi...
  • Fenerbahce Genclerbirligi Saha iliskisinden Tam Galatasaray Dogacakken Trabzonspor doğdu 6-1 
Ve bu da O gol! Hamit Altıntop'a selam olsun..

Hiç yorum yok: