2 Ocak 2012 Pazartesi

Lampard attı Cech kurtardı


Chelsea son haftalarda kötü gidişe bugün Wolves galibiyeti ile 'dur' derken takımı galibiyete taşıyan isimler Lampard ve Petr Cech'ti. Üst üste gelen mağlubiyetlere rağmen Manchester'in iki takımının da üst üste puan kayıpları yaşaması mavileri zirveden koparmadı. 

Forvette bir türlü yakalanamayan istikrarla beraber Andre Villas-Boas'ın takımı pozisyon üretmekte zorlandı. İkinci yarının başlarında Ramirez'in golü ile öne geçse de  bitime 5 dakika kala Stephan Ward beraberlik golünü attı. Chelsea için yine mi puan kaybı derken bu sezon sık sık yedek kalan Lampard son anlarda takımını tekrar öne taşıdı. Golün ardından gelişen Wolves ataklarına duvar ören Cech takımını galibiyete taşıdı ve Villas-Boas'a nefes alma şansı tanıdı.

Cech demişken üst düzey takımlar için kalecinin önemi bir kez daha öne çıktı. Arsenal Szczesny ile istikrarı yakalarken, Liverpool Reina ile yola devam ediyor. Joe Hart Manchester City ve İngiltere kalesinde her gün üstüne koyarak ilerliyor. Van Der Sar'ın emekli olması ile beraber kaleyi De Gea'ya emanet eden kırmızı şeytanların patronu Sir Alex Ferguson genç kalecinin performansı ile beraber arayışta. Büyük maliyetle transfer edilen file bekçisi konusunda haksız çıkmamak mutluluk verici zira De Gea üst düzey kaleci olacak yeteneklere sahip değil yakında kaleyi Andres Lindegaard'a devrederse şaşırmayın..

Hiç yorum yok: