7 Aralık 2011 Çarşamba

Fenerbahçe - Galatasaray Oyuncu Karşılaştırması


Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe'yi karşı karşıya getirecek dev derbi öncesinde iki takımın sahaya çıkacak muhtemel 11'lerini düşünerek kıyaslama yapalım. 

Galatasaray'ın büyük umutlarla transfer ettiği Muslera sezona istediği gibi girememiş eleştirilere magruz kalmıştı. Ancak son haftalardaki özellikle Beşiktaş derbisinde ki performansı ile taraftarın ve takımın güvenini kazanmış görünüyor. Stadyumun diğer ucundaki kaleyi koruyacak olan Volkan ise tartışmasız ülkenin en iyi kalecisi. Sık sık hata yaptığı günleri çok geride bırakan  file bekçisi takımın ve taraftarın en çok güvendiği isimlerden birisi. İki takımında kalesi emin elde gibi gözüküyor ancak günlük performanslar maçın kaderini değiştirebilir.

Sağ bekte Eboue her ne kadar son hafta takımına maçı kazandıran golü atmış olsa da bekleneni verebilmiş değil. Büyük ihtimalle karşısında Caner Erkin forma giyecek dikkatli olmazsa başının ağrıması muhtemel. Diğer tarafta Gökhan kendisini kanıtlamış bir isim olmasına rağmen son haftalarda çok formsuz. Bunu aldığı maaşa veya farklı sebeblere bağlayanlar oldu ancak maçın havasını düşünürsek bu maçta patlama yapabilir.

Sol beklere baktığımız zaman savunma yanı güçlü ancak hücum zenginliği olmayan oyuncuları görüyoruz. İki isimde savunma odağı daha fazla olan oyuncular olsalar da Ziegler hücum ve oyun içinde kalma açısından daha etkili bir isim. Burda güç dengesi Fenerbahçe'den yana diyebiliriz.

Defansın orta derbi öncesi iki takım içinde karışık. Göbekte kullanılacak oyuncuların iki takım adına birer tanesi belli. Ujfalusi ve Yobo takımlarının can sibobu modundalar. Çek stoper GS savunmasına çok şey kattı. Aynı şekilde iki yıldır fenerbahçe savunmasının arkasını toplayan isimde Yobo. Ujfalusi'nin yanında büyük ihtimalle genç Semih görev alacak. Geçen hafta sarı kart sınırında olduğu için oynatılmadı denilsede Terim Gökhan Zan'ı derbiye hazırlamış olabilir. Bunu maçda görecez. Fenerbahçe'de işler biraz daha karışık. Bekir'in son antremanda sakatlanması ile Bilica, Serdar,Orhan üçlüsünden birisi Yobo'nun partneri olacak. Öne çıkan isim Bilica ancak yabancı sınırlaması nedeniyle tercih edilmemesi büyük ihtimal,diğer seçenek Serdar henüz resmi maç oynamadı. Son alternatif Orhan ise uzun zamandır savunmanın sağında görev yapıyor. Kocaman'ın tercihini maç saatinde öğreneceğiz.

Orta sahanın sağında Sarı Kırmızılılar adına Kazım'ın forması garanti gözüküyor. Diğer köşede ise tam bir muamma. Özer, Dia, Stoch üçlüsünden birisi formayı alacak. Dia sakatlıktan yeni çıktığı için 11 şansı zor görünüyor. Kocaman'ın tercihi savunmada ki  yerli yabancı tercihi doğrultusunda değişebilir. Zira Fenerbahçe yabancı sayısı konusunda sıkıntı yaşayacaktır. Kazım ve Stoch birbirine benzeyen karakterde oyuncular olsalar da Stoch daha yaratıcı kimlikte bir oyuncu. Kazım maçta bu açığı eski takımına karşı oynayacak olmanın verdiği motivasyonla kapatabilir. Özer tercihi kullanılırsa savunmada artısı olacaktır ancak hücumda vereceklerini Aykut Kocaman bile kestiremiyordur.

Orta sahanın solunda Galatasaray'ın bu sezon ki en büyük hayal  kırıklığı Riera'nın yer alması bekleniyor. Bu maçta işi fazlasıyla  zor. Kendini kanıtlamak isteyecektir ancak karşısında ondan daha hızlı ve çevik Gökhan Gönül olacak. Fenerbahçe adına savunma gücünü artırmak adına Caner sahada olacak. Doğru koşuları yaparsa sol kanadı etkili kullancaktır. Galatasaray'a karşı Fenerbahçe ile ilk maçı olması da ekstra motivasyon olacak.

Merkezde Selçuk İnan ve Emre Belözoğlu takımları adına iki yönlü çalışacaklar. Selçuk sarı kırmızılılar adına ilaç oldu desem yanlış olmaz. En büyük kozlardan biri olacaktır. Emre sinirlerini kontrol eder ve tribünlere kulak asmazsa etkili olacaktır. İşin savunma kısmını üstlenecek oyuncular ise Cristian ve Ayhan olacaklar. Ayhan tecrübesi ile elinden geleni yapacaktır ancak 45 dakikadan fazlasında verimli olmasını beklemek iyimserlik olur. Cristian ise beklentileri çok fazla aşarak Sarı kanaryaların en etkili isimlerinden biri oldu. Uzaktan şutları ve sürpriz ceza sahasına girişleri ile gizli bir silah olacaktır.

Takımların en büyük yıldızları iki Brezilyalı Alex ve Melo. Her ne kadar takımları adına yüklendikleri misyonlar çok farklı olsa da taraftarın en güvendiği isim onlar. Galatasaray taraftarına kısa sürede kendini sevdiren Melo mücadeleci oyunu ve pes etmeyen yapısı ile takımın vazgeçilmezi oldu. Alex için ise çok fazla söz söylemeye gerek yok. Yıllardır Fenerbahçe'nin ve ligimizin en büyük yıldızı konumunda. Her sezon attığı goller ve yaptığı asistlerle takımını taşıyan yıldız bu sezona ise iyi bir giriş yapamadı. 13. haftalar itibariyle en az gol attığı sezonu geçiren Alex; gol sıkıntısı çeken takımı için yine en büyük koz.

Forvetlere bakılınca Galatasaray'ın çok ağır bastığı su götürmez gerçek.  Elmander beklentileri aştı diyebiliriz. Attığı 4 golden daha öte sahada yırtıcı tavrı ve hırsı ile takımda kendini kabul ettirdi. Bienvenü ise tam bir hayal kırıklığı. 4 golü bulunmasına rağmen savunmanın dengesini bozamaması ve Alex ile anlaşamaması onun için büyük handikap ama kendini kanıtlamak açısından çok büyük bir fırsat. Yedekler açısından bakarsak henüz golle tanışamamış Semih'e karşılık bu ülkenin en etkili forvetlerinden birisi Baros var. Hücum alanında ev sahibi ekip fazlasıyla üstün.


Bütün bunlara rağmen oyuncuların ayrı ayrı ne yaptıkları değil takım olarak ne yaptıkları sonucu belirleyecek. Bu akşam TT Arena'da tarihe bir sayfa daha eklenecek.

Derbi fragmanı

Hiç yorum yok: