9 Aralık 2011 Cuma

Hollanda'nın Şike ile İmtihanı

Bu sabah Ntvspor'da 7/10 programını izlerken Mert Aydın yıllar evvel oynanan İspanya - Malta maçından bahsetti. Konunun açılmasına şike ile gündeme gelen D. Zagreb-Lyon maçı sebep olmuştu. Bende merak ettim ve Hz. Google'da bu maçla ilgili araştırma yaptım. İşte o maç ve yine üzülen Hollandalı'lar.

Bundan tam 28 sene önce 1984 Avrupa Şampiyonası'na katılma mücadelesinde son maçlar öncesi Hollanda İspanya'nın önündedir ve İspanyollar'ın Malta karşısında 11 farklı galibiyete ihtiyacı vardır. Grupta diğer maçlar tamamlanmış İspanya-Malta maçı kalmıştır.

Maç öncesi puan durumu (2 puanlı dönem)

Maçta ilk yarı 3-1 biter ancak maç sonunda gülen taraf İspanyollar olur maç 12-1 biter. İşin ilginç yanı maçın hakemi Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Erkan Göksel imiş. Hollandalı'lar itiraz etmiş ancak bu pek etkili olmamış zira hakemimiz Erkan Hoca 5 üzerinden 4.5 almış.


Bugünlerde buna benzer olay Dinamo Zagreb - Lyon maçında yaşandı. ilk yarısı 1-1 biten maç 7-1 sonuçlandı ve üzülen yine Hollandalı'lar oldu. Lyon gruptan çıkarken Ajax UEFA Avrupa liginin yolunu tuttu. Bu maçla ilgili yazıyı okumak için tıklayın.

izlemek isteyenler için maçın videosu


Hiç yorum yok: