3 Eylül 2013 Salı

Transferin Mahşer Günü!


Yaz transfer sezonunun son gününün heyecanı bir başkadır. Özellikle İngilizler için bu gün tv showları, dakikalar içinde oyuncuların yer değiştirmesi ve taraftarların kulüp önünde heyecanlı bekleyişi ile özel bir gündür.  Bu sezonda onların deyimiyle transferdeadline day oldukça heyecanlı geçti.
Son gün transferleri genelde domino etkisi şeklinde gerçekleşiyor. Bu sezon bunu başlatan, birçoklarına göre yılın transferi Gareth Bale oldu. Real Madrid’in Tottenham’la uzun süren görüşmelerden sonra futbol tarihinin en yüksek bonservis bedelini ödeyerek kadrosuna kattı ve pusuda bekleyen Arsene Wenger, Mesut Özil için görüşmelere başladı. 10 numara arayışında olan PSG de bu fırsatı kaçırmak istemedi ve araya girdi. Şimdi sabahtan itibaren olanlara sırasıyla bir göz atalım.
mamadou-sakho liverpool
09.15
Liverpool her transfer dönemi bolca para harcıyor ancak parasını hep yanlış ata yatırıyordu. Bu yaz bunun yavaş yavaş değiştiğini gördük ve son güne girildiğinde PSG’nin genç stoperi Mamadou Sakho’ya imza attırdılar. Anlaşma zaten tamamlanmıştı ancak imza son günün sabahında atıldı.
Bu sırada Arsenal’in Mesut Özil için görüşmelerde sona geldiğini ve Perez’in 45 milyon euro karşılığında transfere izin verdiğini duyuruyordu İspanyol basını! Kulüpler anlaşmıştı ancak Mesut gitmek niyetinde değildi ve son ana kadar beklemek istiyor diye haber geçti Marca. Tünelin ucunda ışık yok gibi görünüyordu ancak Madrid’in satmak istemesi Mesut’un elini kolunu bağladı. Diğer yandan İspanya’da transfer çalışmasında olan diğer bir kulüp Man United’tı. Athletic Bilbaolu Ander Herrera için 36 milyon euro’luk serbest kalma bedelini ödeyip transferi bitireceklerine dair haberler geliyordu.
09.30
Sakho ve Tiago Ilori’yi kadrosuna katan, Moses için de son pürüzleri çözemeye çalışan Liverpool’da teknik direktör Brendan Rodgers, son günde iyi bir yedek kaleciye ihtiyaçları olduğunu fark etti! Shay Given için görüşmelere başladılar.
09.55
Orta alana ve sol beke takviye yapmak isteyen David Moyes, eski öğrencileri Fellaini ve Baines için Everton’la görüşürken diğer yandan Ander Herrera halen bir seçenek olarak bekletiliyordu. Fellaini’yi satma ihtimaline karşı Everton’un hamlesi Man City’den Gareth Barry ve Wigan’dan James McCarthy‘le görüşmeye başlamak oldu.
11.00
Liverpool, Suarez’in takımda kalacağının kesinleşmesi ile İtalyan Forvet Fabio Borini’yi Sunderland’a göndermek için görüşmelere başladığını açıkladıktan birkaç dakika sonra Chelsea’den Victor Moses kiralık olarak kadroya katıldı.

DEVAMINI OKU >>>

Hiç yorum yok: