26 Mayıs 2012 Cumartesi

Transferin Adı; FENERBAHÇE!


Fenerbahçe geçen “vahşet” sezonunu ardından –sil başta- politikası ile bütün olumsuzlukları bir kenara bırakıp, sezon biter bitmez transfere hız verdi. Ali Koç’un bugün yaptığı açıklamada “Transfer için bu sezon hazırlıklıyız” sözleri, atılan adamların ne derece doğru olduğunun göstergesi. İsmi geçen veya anlaşmaya yakın olduğumuz futbolcuları kısa kısa değerlendirmeye başlayalım…

Mehmet Topal
Belki de Fenerbahçe ile adı anılan en “önemli” isim. Çünkü; kariyerine baktığımızda belli bir seviyeye gelmiş, kısacası kendini kanıtlamış  ve Milli takım seviyesinde bir oyuncu. Galatasaray’a geldiği günde bu yana sürekli kendini geliştiren ve “Türk oyuncuları” arasında mevkisinin en iyilerinden…. Emre’nin takımdaki durumu ve orta sahada istenilen rotasyonun bir türlü yakalanamaması bu mevkide alternatifin fazlalaşması gerektiğinin göstergesi. Bu açıdan baktığımızda da yabancı konteyjanı kullanılmadan takıma yapılacak en iyi takviyenin Topal olacağı su götürmez bir gerçek. Adı medyada sık geçiyor ve “anlaşma yakın” deniliyor. Transferi gerçekleşmesi halinde sevinirim. 3 kulvarda boy gösterecek takımımızın orta saha alternatifleri ne kadar fazla olursa o kadar iyi.
Hasan Ali Kaldırım
İstikrar abidesi… Son yıllarda Fenerbahçe – Kayserispor arasındaki transfer silsilesine katılması muhtemel bir isim daha. Kayserispor, Türk futboluna “müthiş değerler” katmaya devam ediyor. Geçtiğimiz sezon Kayseri’nin “En değerli futbolcuların” başında gelen Hasan Ali’nin Fenerbahçe’ye çok yakın olduğu konuşuluyor. Andre Santos’tan sonra takıma Ziegler’i takıma dahil eden Fenerbahçe’nin bu mevkide alternatif aradığını ve bu mevkide de Türk oyuncu kullanmak istediği biliniyor. Aykut hocanın da bu mevkide düşündüğü ilk isim olduğu söyleniyor. İstikrarı ve defansta olduğu kadar hücumda da etkili olması Hasan Ali’yi özel kılıyor.
Soner Aydoğdu
Belki de transferine en çok sevindiğim isim oldu Soner. Geçen sezon takıma katmak istenmişti Fenerbahçe fakat kısmet bu sezona imiş. Günümüz futbolun en önemli mevkisi olan orta sahanın bütün özelliklerini taşıyan ve tam bir takım oyuncusu olan Soner’in şans bulduğu sürece takıma müthiş katkı vereceği düşüncesindeyim. Aykut hocanın son 2 yılda izlediği “müthiş transfer politikasının” eserlerinden biri de Soner olacak, inşallah. 3 kulvarda yarışacak olduğumuzu düşünür isek orta sahada alternatif bolluğu her zaman adına iyi bir seçenek olacaktır. Soner’de gün gelecek ve bu takımda bir çok maça ilk on birde başlayacaktır. Yeter ki zaman ve gayret. Gerisi kendiliğinde gelir.

Salih Uçan
Doğrusunu söylemek gerekir ise ; bugüne kadar hiç maçını izlemedim. Teknik, taktik açıdan yorumlamayabilmemiz için net 3-4 maç izlememiz gerekir fakat Salih’i izleyenlerin yaptığı yorumlar da ortada. Alex’in “dribbling yapıp, koşan hali” olarak belirtilen Salih’in Fenerbahçe’ye çok şey katacağı aşikar. Yıllardır “Genç oyuncu mezarı” olarak görülen Fenerbahçe’nin, Salih’ten sonra bu uğursuz yaftayı atmasını temenni ediyorum. Günümüzde bir çok büyük takım artık alttan gelen oyuncular ile başarı sağladığını düşündüğümüzde bu tarz yetenekli ve genç oyuncuları takımda daimi olarak görmek tek istediğimiz. Yönetim üzerine düşeni yaptı ve bu “müthiş önemli parçayı” takıma dahil etti. Gerisi mi ? ; Gerisi Aykut hocaya kalmış.

Sercan Saraer
İsmini ilk defa geçen gün oynanan Milli maçta duyduğum Sercan “Vay be” dedirten bir isim oldu. Bir çok otorite tarafından “başarılı” görülen Sercan’ın, Gürcistan karşısında sergilediği futbol ise şahane idi. Bilhassa onunla başlayan atakların tehlikeli pozisyona dönüşmesi, hücumda ne derece aktif olduğunun göstergesi niteliğinde idi. Milli maçın ertesinde ismi direk FB ile anıldı ve 1.5M € gibi bir mebla ile takımı ile anlaştığı öne sürüldü. Son 2 yıldır Mehmet Topuz’dan sağ açık yaratmak isteyen Aykut Kocaman için sağa müthiş bir alternatif hatta direk ilk on bire girecek bir isim olabilir şayet takıma dahil edilir ise Sercan. Transfer politikamıza baktığımızda sürekli gençlere yönelik hamleler yapan FB yönetimi Sercan’ı da takıma resmi olarak dahil etmesi halinde çok büyük bir işe imza atmış olacaklar. Bekleyip görelim.  

Hiç yorum yok: