24 Mayıs 2012 Perşembe

Fenerbahçe'nin Transfer Dosyası

Ligin sona ermesinin ardından transfer dedikoduları yavaş yavaş başladı. Gazetelerimiz yine çok büyük isimleri kulüplerimize getirmeye devam ediyor ancak kulüpler yıldızlardan çok öncelikle yerli isimleri kadroya katma planındalar. Zaten yıldız getirelim taraftarı coşturalım furyası sona ermek üzere... Bunu en son uygulayan Beşiktaş'ın hali malumunuz!


Fenerbahçe transfere en hızlı giren kulüp oldu. Gençlerbirliği'nden Soner'le büyük ölçüde anlaşılmasından sonra Kayseri'nin sol beki Hasan Ali için girişimler sürüyor. Uzun zamandır Beşiktaş'la anılan Bucasporun genç yeteneği Salih son hamle oldu. Beşiktaş'ta ki karışıklık belkide onu Fenerbahçe'ye götüren etken oldu. Fenerbahçe'nin yerli piyasasında peşinden koştuğu diğer isim ise Alper Potuk.


Salih Uçan henüz 18 yaşında ve orta sahanın ortasında görev alıyor. Transfer büyük oranda gerçekleşti ancak geleceği halen belirsiz. 1,4 milyon+Okan Alkan'ın kiralık verileceği konuşuluyor. Ayrıca gelecek sezon Fenerbahçe kadrosunda mı olacak yoksa Buca'da kiralık olarak devam mı edecek bunu yakında göreceğiz. Soner transferinin gerçekleştiğini düşünürsek ve Alper Potuk'ta alınabilirse eğer forma şansı hiç yok gibi o yüzden Buca'da en azıdan bir yıl daha kalıp kendini geliştirebilir. 


Alper Potuk transferi ise biraz karışık. Oyuncu ile neredeyse bütün büyük kulüpler ilgileniyor. Devre arasında ne oldu da son anda gelmedi halen tam bilmiyoruz. Bu konuda bir çok spekülasyon oldu. Eğer alınabilirse Fenerbahçe'nin yıllardır sorun yaşadığı orta saha sorunu çözülecek. Soner ve Alper takımı hem gençleştirecek hem de iki yönlü oyuncu sayısını artıracak. Diğer bir sorun Emre konusu. Kalıp kalmayacağı hala belli değil. Ücretinde büyük indirim isteniyor ve sözleşme süresi de önemli.


Sarı-Lacivertli ekip eğer yerli piyasada adının geçtiği isimleri kadrosuna katabilirse gelecek sezon oldukça alternatifli bir kadrosu olacak. Orta alana ve sağ tarafa kaliteli yabancılar alınması gündemde. Defansta ise Yobo ve Ziegler ile devam edilecek gibi. İlerleyen zamanlarda daha geniş inceleme yaparız şimdilik durum bu. Bu arada Sercan Sararer'de milli takımda ilk maçında oldukça göz kamaştırdı. Listede yoksa bile bu oyundan sonra eklenebilir.

Hiç yorum yok: