27 Mart 2012 Salı

Culio Sorunsalı

Culio, Fatih Terim'in gelmesi ile başlayan kadroyu yeniden yapılandırma felsefesinin sonucu olarak Stancu ile birlikte Orduspor'a kiralık gönderildi. En azından alındıkları bedeli karşılayacak teklif alınsa satılacaktı belkide. Sezon ilerledi GS şampiyonluğa koşarken, Culio ve Stancu'da Orduspor'un en önemli kadro elemanları oldular. Derken sıra Ordu Cim-Bom maçına geldi. Maç öncesi Culio ile röportaj yapan muhabir doğal olarak gelecek sezona dair planlarını sordu. Gelen cevap: ''Gelecek sezon kesin olarak GS forması giyeceğim. Bana kalsa Galatasaray'a karşı oynamak istemezdim ancak Orduspor forması giyiyorum oynamak zorundayım'' 


İşte her şey bu açıklama ile başladı ve Fatih Terim'in Telegol'e bağlanmasına kadar gitti. İşin garip tarafı bu açıklamadan sonra kimse Culio'dan bahsetmedi. Fatih Terim, Nedim Türkmen kendilerini savunuyor. Emenike'nin transferine hatta Mehmet Topuz'un Beşiktaş'la görüşmesine kadar götürülüyor olay ama kimse lan bu Culio böyle bir açıklama yaptı, aptalca konuştu niye hesabını biz vermeye çalışıyoruz demiyor!! Culio'nun opsiyonu varmış o yüzden Galatasaray'ın topçusu sayılmazmışşş. Felipe Melo'nun 13 milyon euroluk opsiyonu var. Bu durumda Melo Cim-Bom'un malı mı? Simao eski takımıma gol atarsam sevinmem dedi gayet normal karşıladınız. Golünü atınca da deli gibi sevindiniz..


Peki bunlar sadece Türkiye'de mi oluyor? Hayır sadece bizde yaşanan şeyler değil ama ne oyuncu ben gelecek sene ki takımıma karşı oynamam diyor ne de taraftar altında bir şey arıyor! Geçen sene Almanya'da Kaiserslauten oyuncusu Lakic sezon ortasında gelecek sezon için Wolfsburg ile anlaşmıştı. Sezon sona ererken iki takım arasında yapılan maçta golünü atıp yeni takımını küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya bırakmıştı. Bana kalsa bu maçta oynamam dememişti! Zapotocny kiralık olarak geldiği Bursa ile Beşiktaş'a karşı golünü atmış maçı kazandırmıştı. Culio'nun bütün derdi daha önceden kalırım dediği için gitmenin zemini oluşturmak ve Fatih Terim'e yalakalık yapmaktı. Bunun ilk kısmını başardı ve sözleşmesi feshedildi ancak ikincisi için bir şey diyemem. Kendisini bu kadar zor duruma sokan adamı Terim seneye kadrosunda ister mi beraber göreceğiz..


Bu arada sorunun bu kadar büyümesine neden olan Telegol hakkında da bir kaç kelam etmezsem olmaz. Adını futbol programı koyupta futbolun kıyısından geçmeyen tek dertleri sansasyon yaratmak, reyting almak olan bu tür programlar oldukça memlekette futbola bakışın değişmesinden söz etmek anlamsız. Sevgili Bülent Timurlenk'in twitter'da güzel bir sözü vardı. Aslında bu laf her şeyi özetliyor. ''Hakkinda 3 saat program yapilan futbolcu Culio'dur. Messi kardeş, 55 degil; 155 atsan dunyanin her yerinde 20 dakikalik adamsin ancak.'' 


Son bir not sadece kendine yapılınca sesi çıkanlara.. Bu ve buna buna benzer programlarda gazetelerde reyting adına anlamsız suçlamalar, delilsiz iddialar ortaya atılırken ben ve benim gibi Fenerbahçeliler isyan ederken gülenler, bravo diyenler n'oldu şimdi? Ufacık bir şeyde hemen köpürdünüz. Birazcık anladınız mı bizi yoksa bize dokunmayan yılan bin yaşasın mı diyeceksiniz? Rakibe saldırıyı taraftarlığının önüne koyanlar için bu sözlerim gerçek tutkusu futbol olan ve takımını rakibiyle sevenler için sözüm yok..

Hiç yorum yok: