11 Nisan 2012 Çarşamba

Fark Yaratanlar


Spor Toto Süper Ligde normal sezonu geride bırakırken her takımda 'fark yaratanlar' oldu. Bu isimleri #bence diyerek tek tek saymaya çalışacağım. Elbette farklı fikirler olacak zaten futbolu bize sevdiren de bu değil mi? Sıralamayı lig sırasına göre yapacağım. Başlıyoruz...

Galatasaray adına bu sezon fark yaratan bir çok isim var. Yeni transferler Elmander, Melo, Ujfalusi, Eboue hepsinin katkısı çok büyük. Altyapının transferleri Emre ve Semih'de harika iş çıkardılar. Hakan Balta yeniden doğdu. Ama Selçuk İnan tam anlamıyla fark yaratan isim oldu. Galatasaray'ın yıllardır oyunu çift yönlü oynayabilen oyuncu arayışı onunla son buldu. Yanındaki isimlerden aldığı destek yadsınamaz elbette.  11 gol 12 asistle noktaladı normal sezonu Selçuk! E daha n'olsun?


Fenerbahçe için fark yaratan adam sürpriz değil. Kaptan Alex zor süreçte takımını yine omuzlarına aldı götürdü. Onun için çok fazla şeyler yazmaya gerek görmüyorum. Adam zaten yıllardır tarih yazıyor. Bu sezon istatistikleri 14 gol 5 asist. Bu arada 5 yıl daha oynarım dedi kaptan. 5 değil 10 yıl daha kal mümkünse hiç gitme sen...

Trabzonspor geçen sezon ki kadrosundan önemli isimleri kaybedip yerlerini dolduramayınca bu sezon tüm iş Burak'a kaldı. O da mahcup etmedi ve patlama yaptı. Ronaldo ve Messi ile altın ayakkabı için yarışır hale geldi bir dönem. İnsan düşünmeden edemiyor bu durumda. Selçuk Trabzon'da kalsa Burak rahat 40'ı bulmaz mıydı?

Beşiktaş sezona Quaresma, Simao, Guti, Almedia gibi yıldızlar(!)la büyük beklentilerle girdi. Malum süreç sonrası bu yıldızların başına Carvalhal geldi. Taraftarını sadece Avrupa'da mutlu eden Beşiktaş'ta Guti sahadan çok gece kulüplerinde boy gösterince kapı dışarı edildi. Fernandes'de bir ara onun izinden gidecek gibi olunca Carlos kadro dışı bıraktı. Fernandes öyle bir döndü ki bir anda Beşiktaş'ın en büyük silahı oldu. Ayağına gelen her top heyecan, her kullandığı duran top tehlike yarattı. 15 milyonluk bir adam oluverdi. Bakalım BJK elinde tutabilecek mi?

Eskişehirspor için çalkantılı bir sezon oldu. Skibbe ile yaşanan çıkışın ardından Alman teknik adamın Almanya'ya dönmesi ile Ersun Yanal yönetiminde önce bocalayan Es Es daha sonra toparladı ve 4-8 playofunun içinde kalmayı başardı. Başarının bir çok mimari var ama benim için en çok öne çıkan adam Diomansy Kamara. Bu sezon 13 gol atıp bir çok asistin altına imzasını koyan yıldız oyuncunun ligimize renk getirdiği kesin.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Abdullah Avcı'nın Milli Takıma geçmesi ile Arif Erdem yönetiminde bocalasa da yıllardır oturan sistemin getirdiği avantajla yukarılara tutundu ve playoffa girdi. Büyük takımların çok büyük paralar harcayarak aldığı oyuncular kaliteli isimleri cüzzi miktarlara alan İBB'nin bu sezonki bombası Pierre Webo'ydu. Kamerun'lu 13 gol attı. Gelecek sezon için büyükler İBB'nin transfer komitesini transfer etse çok büyük iş yapar. Tom, Doka, Holmen gibi oyuncular nerdeyse büyüklerin kadrosunda yok!

Sivasspor Rıza Çalımbay yönetiminde bu sezonun en göze batan ekiplerinden birisi oldu. Çıktıkları bütün deplasmanlarda gol buldular! Erman Kılıç sezonun Sivas adına fark yaratan isim oldu. 10 gol atarken Enaromo içinde bir çok gol pası verdi. Grosicki'yi de unutmamak lazım!

Bursaspor inişli çıkışlı bir sezon geçirdi ancak bir şekilde ilk sekize girmeyi başardılar. Bunda devre arasında gelen Pinto'nun etkisi yadsınamaz ancak benim seçimim Pablo Battala! Bursa'nın Alex'i bu sezon 7 golünün yanına 7 de asist ekledi!

Gençlerbirliği adına fark yaratan isimler genç oyuncular Yasin ve Soner oldu. İki isimde şimdiden büyük takımların kıskacında. Gaziantepspor'da akla gelen tek isim var: Hikmet Karaman! Takımı küme düşme potasından alıp yukarılara taşıyan Hikmet hoca takımının potansiyelini ortaya çıkaran isim oldu. Son 8 maçta kalelerinde tek bir gol bile görmediklerini de unutmamak lazım. Kayserispor bu sezon beklentilerin çok altında kaldı. Kadrosunda çok yetenekli isimler olmasına rağmen başarı sağlayamadılar. Fark yaratan bir isim seçmek zor ama illa seçeceksem bu isim: Emir Kujovic! Devre arası takımdan ayrılması gündemdeydi ancak ikinci yarıda attığı gollerle takımı ligde tuttu.. Karabükspor'un fark yaratan isimleri bir hayli fazla. Devre arasında yeni bir takım kurdular resmen ve bu takımın başına da Bülent Korkmaz getirildi. Bülent Hoca takımı dipten aldı ve çıkardı. Karabükten ikinci yarıda sahasında tek puan takım Beşiktaş! 

MİY için fark yaratan bir isim seçmek oldukça zor zira bu sezon üst üste iki maça aynı 11'le hiç çıkmadılar. O yüzden Mersin için 'pas' deyip Orduspor'a transit geçiyorum. Ordu'nun fark yaratanı son dönemde tartışılsa da Culio! Kiralık geldiği Ordu'da müthiş oyun çıkardı Arjantinli. Ligde en çok yapılan oyuncuda bizzat kendisi.. Antalyaspor adına fark yaratan isim Tita. Özellikle Necati'nin ayrılmasının ardından takım onun ayağına bakar oldu. Kötü oynadığı maçlarda sahada varlık bile gösteremediler. Samsunspor devre arasında Gekas'ı alarak büyük iş yaptı ama nefesi yetmedi. Son maçta sakat olmasa kim bilir belkide ligde kalırlardı. Yunan oyuncu 3 ayda gönlümüzü fethetti. Manisa ve Ankaragücü için sözüm yok bir kulüp nasıl kötü yönetilir çok güzel gösterdiler herkese...

Hiç yorum yok: