20 Aralık 2012 Perşembe

Şampiyonlar Ligi Eşleşmeleri

En şanlı kurayı bizde Galatasaray, Almanlarda Schalke çekti gibi duruyor. GS taraftarları elbette  çok memnun ama diğer yandan S04 taraftarları da pek şikayetçi değil gibi durumdan. Bu iki takımın dışında Juventus en iyi kurayı çekmiş gibi  duruyor.

Kısaca turları kimin geçeceğini tahmin edelim. Sonra bakalım ne kadarını tutturabilecez.
GS-Schalke eşleşmesi için şu anda bir şey söylemek zor zira Alman takımı baya çalkantıda. Gruptan lider çıkmalarına karşın ligdeki kötü gidiş sebebiyle Stevens  kovuldu. Bu tur ortada bana göre. İlla bir tahmin yapacaksak GS diyelim... Bu arada devre arasında Huntelaar ve Holtby gibi takımın en önemli iki oyuncusu ayrılabilir. Bu maç için konuşmak anlamsız bekleyip görmek lazım.

Celtic-Juve eşleşmesinde Torino ekibi baya ağır basıyor. Gönlüm illaki Celtic'ten yana ama Juventus uzun bir aranın ardından avrupada çıkış arıyor ve bu turu geçen taraf olur.

Arsenal-Bayern eşleşmesi fazlasıyla canımı sıktı. Arsenal'e olan sempatimi bilen bilir. Bayern oldukça zor bir rakip oldu.. İki takımda pasa dayalı oyun sistemini tercih ediyor. Burada fark yaratan oyuncular kazananı belirler ve şu durumda Bayern'in bu yönde avanajı biraz fazla gibi. Ben yine de duygusal davranıp Arsenal turu alır diyeyim:/

Shakhtar-BVB eşleşmesi bu turun en güzel maçlarına sahne olabilir. Klopp'un sarı sayihla takımı gruplarda esti geçti. Lucescu'nun Shakhtar'ı da son şampiyon Chelsea'yi arkasında bırakıp şu maçta liderliği kaybetti. Enteresan eşleşmeler olacak sahada. Zor maçlar olsa da BVB turu geçer farkı yaratan oyuncu İlkay Gündoğan olur!

Milan-Barcelona maçlarında Milano ekibinin ismi var ama Barça'nın rakibi kim olursa olsun  korkan taraf oluyor. Milan'ın bu eşleşmede tek şansı Barça TD'ü Tito Vilanova'nın hastalığı.  Herşeye rağmen Katalan ekibi turu geçen taraf olur.

Real Madrid-Manchester United  bu turun en dev eşleşmesi diyebiliriz. Mourinho'nun takımı bu sezon ligde havluyu erken attı gibi gözüküyor. Tek hedef şampiyonlar ligini kazanmak ve bu yolda rakip kim olursa olsun sonuna kadar zorlayacaklardır. ManU ise bu sezon Van Persie'nin katılmasıyla farklı bir kimliğe büründü. Diğer maçlarda olduğu gibi taktik analize girmeden tahminimizi yapalım. ManU turu geçer!!

Valencia-PSG ilginç bir eşleşme oldu. iki takımda kimlik oturtma çabasında şu sıralar. Valencia yeniden güçlü bir takım olmak için uğraşıyor, PSG ise harcadığı paranın karşılığını henüz alabilmiş değil. O döneme kadar Paris ekibi kadrosunu oturtur ve bu turu rahat geçer!

Porto-Malaga turun son eşleşmesi. Malaga bu sezon iman kuvvetiyle oynuyor desek yeridir. Maddi sıkıntılar sebebiyle oldukça zor durumda olmalarına karşın oyuncular ŞL'de başarılı olup bu sorunu aşmaya çalıştı ve gruptan lider çıktılar. Bu direniş ne zamana kadar sürer bilmiyorum ama takımda kimyanın uyduğu bir gerçek. Devre arasında Isco'yu kaybetmezlerse Malaga'nın şansı var. Diğer tarafta son yıllarda buraların müdavimi Porto var. Oyuncular teknik adamlar değişti ama başarı hiç değişmedi. Sistem eksiksiz ve tıkır tıkır yürüyor. Tur bana göre ortada ve kazanmaya yakın olan taraf Porto! (Malaga dememek için kendimi zor tuttum.)

Turlara dair tahminlerimi yazdım. Sizde yorum kısmına tahminlerinizi yapın hepsini tutturuna güzel bir hediye verelim. 

Hiç yorum yok: