8 Şubat 2013 Cuma

Wenger'le Ekonomi Dersleri

Arsenal ''Yenilmezler'' kadrosunun dağılmasından bu yana şampiyonluk bir tarafa dursun ilk 4 için mücadele eden bir takım haline geldi... 

Bu dönemde yeni stada geçiş süreci falan derken para harcamaktan kaçınan(!) birçok yıldızını maaşı çok yüksek bulunduğu ya da oyuncular kupa kazanmak istediği için kaybeden Arsenal bu dönemde hep ekonomik olarak iyi durumda olması ve genç oyuncuları kullanması sebebiyle övüldü durdu. Wenger'e karşı kendi adıma sevgim saygım sonsuz ancak sözde ezeli rakip Tottenham bile yanımıza gelmişken durum artık çok vahim!..

Arsenal Para Harcamıyor!
Gunners'ın sürekli büyük transferler yapmadığı, paraları bankaya yığdığı konuşulur durur. Şöyle bir bakışta öyle görünüyor ama iş tam da öyle değil aslında.. Wenger son yıllarda transfere  para harcıyor ama hepsini toplayıp bir tane tam adam yerine yarım yamalak oyuncular için saçma sapan paralar akıtıyor. 

Arsenal hakkında en iyi bilgilere ulaşabileceğiniz M.I.L.F Blog şöyle bir grafik yayınlamış:

Grafikteki 12 oyuncunun bu sezon Arsenal'e katkısı neredeyse 0(sıfır!).. Para harcamıyor denen Wenger bu adamlar için 42 milyon pound bonservis harcamış ve bu isimlere yıllık 34 milyon pound maaş veriyor. Yaa abi Bendtner kiralık, Denilson yok falan diyebilirsiniz. Tamam o zaman 25 diyelim.. Arsenal adına hiç bir şey yapmayan bu bir kamyon adam için Cavani'yi alacak kadar bedel ödeniyor.. Ya Wenger para harcamıyor diyecek miyiz hala bilmiyorum ama bu sezon ManU'da  harikalar yaratan Robin Van Persie'nin maaşı fazla bulunduğu için gittiğini de hatırlatırım. Olur mu adam kupa kazanmak istiyordu diyeceksiniz ama o işin iç yüzü hiçte öyle değildi... Verilseydi -hak ettiği- maaş rahatlıkla takımda tutulabilirdi. 

Arsene ve Gazidis tayfası Arsenal'i artık kar amaçlı şirke gibi kullanmaya başladı ve bu artık fazlasıyla can sıkıcı bir durum. Sezon sonunda Wenger'in adı Real Madrid ve PSG için geçiyor.. Ayrılacağını sanmam ama bu kafayla devam edecekse ayrılsın artık :( Platini'nin Finansal Fair Play'ini güvenmek fazlasıyla aptallık ve eninde sonunda her şeyin bir kalıba sokulacağını çok iyi biliyoruz. Ayrıca paramız yok değil abi sana borca gir demiyoruz, Premier  Lig'in en pahalı biletini satıyorsan o seyircinin önüne adam gibi oyuncular koy diyoruz! Devre arasında ''artık para harcama zamanı geldi'' açıklamasına İngiliz basınının tepkisi aynen şu olmuştu: ''Çocuk mu kandırıyorsun Wenger?''... Pekii sonuç: Sol beke alınan Monreal!..

Yavaş yavaş ''sıkıcı sıkıcı Arsenal'' günlerine döneceğimizden artık iyice korkmaya başladım. Artık bir şeyleri değiştir Wenger Dayı, lütfen artık bir şeyler yap.. İnan bana artık ''Bu yıl ilk 4'e girer miyiz?'' diye düşünmekten sıkıldım...

Hiç yorum yok: