30 Ekim 2013 Çarşamba

Bundesliga’da Genel Görünüm


Bundesliga’da sezonun ilk 10 haftası geride kalırken tablo geçen yıl kaldığı yerden devam ediyor. Ligi ilk üçte noktalayan Bayern, Dortmund ve Leverkusen erkenden yine yerlerine kuruldular.


Çıkış Yapan Oyuncular

Sidney Sam: Leverkusen’in genel takım kimliğine uygun şekilde Sam de her sezon biraz daha üstüne koyarak ilerliyor. Geçen sezonun tamamında yaptığı istatistiklere (5 gol, 5 asist) bu sezon şimdiden ulaştı bile. (7 gol, 4 asist) Almanların bir boy küçük Robben’i olarak sezon sonunda Löw’ün Brezilya kadrosunda yer alması mümkün.
Max Kruse: Sezon başında 5 milyon euro bedelle Gladbach’a geçen Kruse, yükselen kariyerinde en büyük sıçramayı yaptı. 10 maçta 6 gol atıp 5te asist yaparak Borussia’yı sırtlayan Alman forvetin bu yükselişine Alman milli takım teknik direktörü Löw’de kayıtsız kalmadı ve kadroya dahil etti. Artık 35′i deviren Klose ve sisteme pekte uymayan Gomez düşünüldüğünde Brezilya 2014 kadrosu için şansı oldukça yüksek. Bu sezon gerçekten büyük oynuyor.
Roberto Firmino: FM tutkunlarının yakından tanıdığı Firmino bu sezon Hoffenheim ile beraber yükselen isimlerin en başında geliyor. Volland ile beraber takımı taşıyan Firmino, bu sezon neredeyse Alex De Souza etkisi yaratmış durumda. Sakatlığı nedeniyle oynayamadığı Gladbach maçı hariç tüm maçlarda sahne alan sambacı 7 gol 4 asist ile yıldızlaştı. Bu performansını korumayı başarırsa sezon sonunda adının daha büyük ekiplerle anılması mümkün.

DEVAMINI OKU >>

Hiç yorum yok: