18 Aralık 2013 Çarşamba

Joker Futbolcular


Günümüzde özellikle hücum bölgesinde tek mevkide oynayan oyuncu sayısı çok az. Ancak bazıları var ki, hücumda olduğu gibi gerektiğinde savunmada da oynayabiliyor. Sağ kanattan sola geçenlere değil, gerçekten joker denilebilecek oyunculara göz atalım.
Zaten tanıdığınız oyuncuların kariyerlerindeki önemli noktalara değinip, birkaç anekdot ile beraber oynadıkları mevkiler ve ne kadar forma bulduklarını grafiklerle destekleyerek yazmaya çalışacağım. Yazıya başlamadan ”Abi X niye yok? Adam sağda, solda, forvet arkasında her yerde oynuyor ya?” demeniz mümkün ancak ben hücumda değişkenlik gösterenlerin yanı sıra, oyunun hem hücum hem savunma yönünde forma bulanlardan 10 tanesini yazmaya çalışacağım. Siz de okuduktan sonra önerilerinizi aktarabilirsiniz.

Kevin Grosskreutz

Bu listeyi yapmama neden olan oyuncu Kevin Grosskreutz. Jürgen Klopp’un Dortmund’u yeniden ayağa kaldırma projesinde A takım kadrosuna dahil edilen Kevin, zaman içerisinde takım için önemli bir oyuncu haline geldi. Kagawa ve Götze’nin yükselişi ile beraber kulübede önemli bir hücum kozu haline dönüşen Groskreutz, orta alanın her bölgesinde forma giyiyordu. Geçen sezonun sonuna doğru Lukazs Piszczek‘in sakat olduğu bir maçta Klopp onu sağ bekte denedi ve ilk maçında harika performansını iki asistle süsleyince bu bölgede de oynayabileceğini gösterdi. Klopp yeterince memnun kalmış olmalı ki, birkaç maç sonra bu kez onu sol bekte denedi ve sezonun son bölümünde beş maçta, bir maçı sağ bek bitirdikten sonra diğer maça sol bek olarak başladı. Alman teknik adam, Grosskreutz’e Bayern Münih karşısında sağ bekte görev vererek işin mecburiyetten çıktığını göstermiş oldu.

DEVAMINI OKU >>>

Hiç yorum yok: