10 Ocak 2012 Salı

Kaptan böyle istedi


Kadıköy'de maç başladığında Fenerbahçe'nin baskı kurup son haftalarda ki puan kayıplarını telafi etmesini bekliyordu herkes. Ancak hiç de beklendiği gibi olmadı. Maça fırtına gibi giren Gaziantep olurken üst üste tehlikeler yarattılar. Sonunda hızlı bir atakla Bekir Ozan'ın ayağından gol geldi. Golün ardından bir türlü gereken baskıyı kuramadı Fenerbahçe. İlk yarım saatte sahada oyun anlamında hiç bir şey yoktu.

İlk yarı biterken elde Fenerbahçe adına elle tutulur bir pozisyon olmazken, duraklama anlarında Kerim'in kırmızı kartı maçın dönüm noktası oldu. Devrenin ardından sihirli bir değnekle oyun tersine döner diye  bekledik ama yine olmadı. Dakikalar ilerlerken baskıyı bir türlü kuramadı sarı-kanarya.

Son yarım saatte Kaptan sazı eline aldı. Beklenen gol nihayet 76'da Stoch'la gelirken, galibiyet golü için çok beklemedi Fenerbahçe. Bir dakika sonra Alex'in akıl dolu pasında Cristian öne geçiren gole imzasını koydu. Uzatma anlarında Mehmet Topuz Alex'in soldan getirdiği topu ağlara yollarken skoru ilan etti 3-1!


Bu maçın bize bir kez daha bir kez daha ve bağırarak söylediği şey
santrafor eksikliğiydi. Takımda en golcü isimler 5'er golleri bulunan Alex, Cristian ve Stoch olurken bu sezon Nöbetçiliği de unutan Semih'in henüz 1 golü var. Çakma Henri Bienvenu'nün ise 4 golü bulunmasına rağmen aranan forvet olmadığı kesin!

Bu takım her şeye rağmen ligin tepesinde bulunuyor. Alınacak kaliteli bir santraforla hem Alex'in etkinliği artırılabilir hem de maçları erken koparabilir Fenerbahçe. Santraforlar'ın atamadığı gollerin eksikliğini ortasaha'nın etkinliği ile kapatan Fenerbahçe bunu bir süre daha sürdürmek zorunda zira Aykut Kocaman'ın kafasında alınacak forveti play-off'a hazırlamak var. Acele edip hata yapmak istemiyorlar ancak bir an önce alınması ligin ilerleyen dönemi için faydalı olacaktır.

Fenerbahçe her şeye rağmen, bütün olumsuzluklara karşı yolunda yürümeye devam ediyor ve edecekte kimsenin şüphesi olmasın..


Hiç yorum yok: