13 Ocak 2012 Cuma

Konya Torku maçından öğrendiklerimiz


Hafta içi takımlar kupa mesaisindeydi. Kadıköy'de Konya Torku Şekerspor'u konuk eden Fenerbahçe maçı 4-1 gibi bir sonuçla kazanırken oyun anlamında yine tatmin etmedi. Bu maçtan öğrendiklerimize bakalım.
  • Henri Bienvenu: maçta 3 gol atarak patlama yaptı. Üstelik birbirinden çok farklı gollerin altına imza koyarken gollerin birini kafa ile birini sağ diğeri sol ayakla attı. Ancak bunlara rağmen sahada yine ayakta duramadı. Stoch'un paslarına duvar olamadı ve sürekli top kaybetti. Çıkaracağımız ilk ders Bienvenu'nün bu takımın ilerde tek forveti olamayacağı ve acil santrafor transferi yapılması gerektiği.
  • Özgür Çek: Fenerbahçe forması ile ilk kez 11'de başladı. Sol kanatta ki performansı ile taraftarın ve takımın güvenini kazandı. Özgür ne kadar isabetli transfer olduğunu gösterirken, Türk oyuncu rotasyonunda yerini sağlama aldı. Sezon sonuna kadar onu daha çok izleyeceğiz gibi.
  • Miroslav Stoch: Bu maçta forvet arkasında oynadı ve beklenmeyen işler yaptı. Oldukça arzulu ve istekliydi. Görev verildiğinde bu mevkide rahatça oynayabileceğini, takımın Özer'e ya da başkasına mahkum olmadığını gösterdi. Maçta iki asist yapan Slovak yıldız Manisa maçında da muhtemelen sakatlanan Alex'in yerine forvet arkasında başlayacak.
  • Alex'in yokluğu: Kaptan maça kulübede başlamıştı ve oyuna girmesi de beklenmiyordu ancak maçı koparamayan Fenerbahçe yine 10'a ihtiyaç duydu. Sahaya ayak bastıktan sonra oyunu değiştiren sambacı bir de gol atarken daha sonra sakatlandı. Manisa maçında büyük ihtimalle formasından uzak kalacak. Bu da bize gösterdi ki böyle maçlar erken koparılmalı ve skoru korumak için ekstra efor sergilemek zorunda kalınmamalı.
  • Orta sahada ki eksiklik: Fenerbahçe neredeyse her mevkide yedeklere şans verirken orta sahada yine Emre-Cristian ikilisi oynadı. Selçuk'un sakat olması genç Gökay'ın da henüz yeterli olmaması orta alanda alternatif eksikliğini gözler önüne serdi. Mehmet Topuz zaman zaman bu mevkide kullanılıyor ancak Dia'nın Afrika Kupasında olduğu şu günlerde sağ kanatta da fazla alternatif bulunmuyor. Alper transferinin olumsuz sonuçlanmasının ardından bu mevkiye transfer rafa kalkmıştı. Bu maç gösterdi ki orta alana ya da sağ kanata alternatif oyuncular bulunmalı.
  • Gökhan Gönül'ün hücumda takıma katkısı bu maçta Orhan'ın oynaması ile anlaşıldı. Bilica'nın en azından sezon sonuna kadar takımda kalmasının gerekliliği de bu maçın bize gösterdiği gerçeklerden bir tanesi. Ayrıca Mert'in kalede güven vermesi de 'Volkan'a bir şey olursa' dedirtmedi taraftara


Hiç yorum yok: