22 Nisan 2012 Pazar

Barça's time is over | Barça 1-2 Real

Bu sezon La Liga'da ki şampiyonluk mücadelesi yıllar sonrada hatırlanacak. İki takımda önüne geleni ezip geçerken Real Madrid gol rekorunu kırdı Ronaldo ve Messi 40'ı devirdi. Bu iki takımı zorlayacak ekip yok ligde. Eğer o gün kötü gününde değillerse bırakın puan almayı 3-4 gol yemeden ayrılamıyorsunuz sahadan. İki takım maça çıkmadan evvel Şampiyonlar Liginde mağlubiyetler almış herkesi şaşırtmıştı. Akıllar bu maçtaydı günler öncesinden. Barça Londra'da zorlansa da kazanamamasının sebebi Chelsea değil kendi beceriksizliğiydi. Real Almanya'da kaybederken son ayların en kötü futbolunu oynamıştı. Onların düşündüğü Nou Camp'tı çünkü Bayern'i Bernabau'da yener turu geçerlerdi. Ama El Clasico'da Barça'ya kaybetmenin telafisi yoktu!
Nou Camp'ta maç başladıktan sonra Barcelona kontrolü ele aldı ve kendi aralarında oynamaya başladılar. Buna izin verecekti Real Madrid ama izin vermeyecekleri şey ceza sahası yakınında rahat oynamalarıydı. Topu ayağına alan 4 bir tarafında beyaz formalı adam görüyordu. Alexis'in sakatlığında sahaya sürülen Tello biraz daha becerikli olsa yine de bu plan yatabilirdi ama Puyol, Valdes'mi alsın uzun mu vuruyum diye düşünürken Khedira ben alıyım bari dedi ve topu ağlara yolladı. Real Madrid başka bir zaman öne geçse Barcelona için telaş olmaz ve çevireceğini bilirdik ama bu sefer sahadaki oyun daha başkaydı.
Alexis' Sanchez oyuna girerken Xavi çıkmış bu durumdan bir hayli mutsuz olmuştu. Xavi kötü oynamıyordu. Sorun Alex gibi oynamasıydı. Ondan karşı karşıya pozisyonun içinde olması değil o pozisyona arkadaşlarını sokması beklenirdi normalde. Barça'nın 3-4-3 dizlişi defans ile hücum arasındaki bağa engel olmuştu. Alexis oyuna girdikten sonra golünü attı. Ama bu gol bile Barça'nın kazanacağına inandırmamıştı kimseyi..
Ronaldo anında cevabı yapıştırınca gol sevinci maçı açıklar gibiydi: Sakin olun ben burdayım!.. Daha önceki maçlarda yokları oynayan Ronaldo muhteşemdi bugün. Peki neden? Ronaldo daha farklı oynamadı farklı olan Barcelona'ydı.. Real'de farklı olan isim CR7 değil Mesut Özil'di. Alex için zamanında söylenen 'büyük maçlarda kayboluyor' sözü onun için söylenir olmuştu ama bu maç öyle olmadığını kanıtladı. Maç sonunda Karanka'da kafalardaki soru işaretlerini giderdi diyerek onun performansını övdü.
Messi bugüne kadarki en kötü Clasico'sunu çıkarmış gibi gözüksede sürekli oyunun içindeydi.  Etrafına dizilen 4 adamdan ne pas atacak adam ne de gidecek alan bulabildi. Camp Nou'da maç biterken bu kez kahraman olan 'uzaylı' değil Ronaldo'ydu. Messi uzun bir aradan sonra konu ne olursa olsun her hangi bir alanda rekor kıramadan ayrıldı sahadan.
Thiago orta alanda etkisiz kalırken Fabregas anlamsız bir şekilde kulübede oturdu. Barça'ya defansif orta alan oyuncusu olarak gelen Mascherano ise çok fazla sex yapığı için güçsüz kalan(!) Pique'nin yerine sahadaydı. Barcelona harika bir takım olsa da eksikleri bir hayli fazla. Savunmada yaşlanan Puyol ve oynamayan Pique dışında oyuncu yok! Abidal'ın hastalığından sonra sol bek ihtiyacı da ortada. Belkide en büyük sorun ilerde topu pas dışında tutabilecek gerçek bir forvetin olmaması. David Villa sakatlandıktan sonra elde gerçek bir santrafor olmadığı da aşikar.
Real Madrid dün gece bir devri kapattı ve yeni bir devri açtı. Barcelona'nın hegomanyası sona ererken, Barça'nın karşısına Mou'yu, Messi'nin karşısına da Ronaldo'yu getirerek yıkma projesi 3 yıl sonra meyvesini verdi. Real şampiyonluk yolunda noktayı Nou Camp'ta koydu. Bundan daha güzeli burada kazanarak şampiyonluğu ilan etmek olurdu ki bu da şimdilik yeterli bize.. Ligi kazandık artık geriye Kupa 1 kaldı. İki takımda muhtemelen Bayern ve Chelsea'ye siz çekilin bu bizim aramızda diyecek ve finalde bir El Clasico daha izleyeceğiz. Barcelona kazanırsa ligi rahatlıkla unutturacak. Ama Real kazanırsa Barcelona taraftarı Mourinho'yu asla unutmayacak ve son 3 yılda kazandıkları bütün başarılar çöpe gidecek. Zira kupayı finalde Real'e kaptırmak evlat acısı gibi koyacak. Bekleyip göreceğiz ama umarım kupayı Münih'te Casillas kaldıracak...

Hiç yorum yok: